Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gotchi-gotchi!
O tak, notowanie tego, jakie się miało postaci brzmi jak fajny pomysł. Ja mam w chyba wszystkich moich wersjach masę postaci, których nigdy nie miałam, a są też takie, które mi się powtarzają, więc dobrze byłoby to jakoś śledzić i mieć inną satysfakcję z hodowania, zamiast takich losowych albo w kółko ulubionych. Ładna obudowa Entama. I widzę pasujący kolorkiem świnkowy breloczek. ^^
Odpowiedz
Właśnie tak robiłem swego czasu z v4! Takie TaMaToMo z własnej inicjatywy, wiesz, kogo miałeś, wgląd w historię posiadanych etc.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
@Katechi, cieszę się, że tak myślisz!! Obiecuję, że jak tylko włączę sobie jakieś v3, to machnę fabularną notkę w pamiętniku!8)) Anyway, na śmierć zapomniałem, że w ogóle Twoja obecna postać.. uhh, istnieje? Myślę, że mimo wszystko, Eziowi jest naprawdę do twarzy w takim wdzianku. Wiesz, jestem przekonany, że jego malutkie macki mogłyby znaleźć zastosowanie w mafijnej rodzince. Może i nie sprawdził się w korporacji, ale umn, no nie wiem, na pewno istnieje dla niego jakieś tam inne zajęcie. Znaczy się, mam nadzieję? O, wiem, wiem, ja wiem, o!! Napisałaś, że nie do końca przepadasz za jego atenkami na głowie, ale może właśnie w tych antenkach tkwi nadzieja na przyszłość Ezia? Może sprawdziłby się jako szpieg rodziny?8)) Jestem przekonany, że te antenki potrafiłby przechwycić niejedną, ściśle tajną, rozmowę!>:D
+ Naprawdę uwielbiam Twoje EnTama, no i totalnie zgadzam się z @Lajri - pasujący kolorystycznie breloczek jest przecudowny!!
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Też się cieszę, że breloczek pasuje, bo niestety fakt pęknięcia oryginalnego był dla mnie bardzo smutny ;; A teraz przynajmniej mam Peppę.

Nadzieja matką głupich
i mafii w spoczynku.

-+-GOTCHI MAFIA FAMILY -+-

Ezio czuł się potężnym wybrańcem. W końcu nadszedł dzień, w którym dowiedziała się o tym także reszta rodziny. Sędziwa kobieta zastukała do drzwi obory. Opiekunka domyślała się kto to i z rezygnacją postanowiła oddać Ezia w ręce pierwszej lepszej osoby. Jednak to, co zobaczyła, wbiło ją w ziemię. Swatka przyprowadziła dziewczę ze słynnej rodziny Ninja. Cóż to za dobry zbieg okoliczności! Opiekunka zaprosiła zamaskowaną panienkę do środka, aby ta mogła zapoznać się bliżej z Eziem. Owocem tego spotkania był mały chłopiec - nowa nadzieja rodziny. [Fot. 1]
Tymczasem pan A <serduszko> (poważne imiona w japońskojęzycznych tamkach) wciąż uczęszczał na zajęcia z malarstwa. [Fot. 2] W końcu jednak ukończył swój kurs. Tymczasem Yolo Król zjawił się w oborze i wspaniałomyślnie przekazał rodzinie dwa worki z 500gp. [Fot. 3] Niestety nikt nie był pocieszony, jako że tego samego dnia tyle samo musiało pójść na podatki dla Króla, a dzień wcześniej dodatkowe 100gp. Taka polityka.
A zaraz po ukończeniu kursu malarstwa skierował swe kroki do pośredniaka w celu znalezienia pracy życia. Niestety sam nie umiał czytać (a Opiekunka nie przygotowała się do tego etapu jego życia), więc wybrał pierwszą lepszą ofertę życia. Nie wiedząc na co aplikuje, dostał pełne poparcie urzędników. [Fot. 4] Następnie doszło o ponownego spotkania z Yolo Królem, który wręczył A narzędzie do pracy - gwizdek. [Fot. 5 i 6] A stwierdził, że nie jest źle. Jego kondycja fizyczna pozwalała mu na trenowanie, bądź bycie policjantem. Albo konduktorem (w końcu gwizdek jest używany w wielu zawodach). Otrzymawszy adres placówki dowiedział się, co przygotował mu los - został trenerem w więzieniu dla nieletnich.

[Obrazek: 4.jpg]
Nie czaję tego drugiego zdjęcia, na telefonie wygląda jak te kolejne jeśli chodzi o jakość, a na laptopku taka magia XD I szkoda, że nie mam zdjęcia jak Ezio zarywa do panny Ninja, ale niestety swatka przyszła jak rozmawiałam przez telefon z mamą :c
Odpowiedz
Super mam taką obudowę v3 i obudowę EnTama. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
@Katechi, nahh, nie martw się!!:) Tbh świnkowa zawieszka naprawdę wygląda tysiąc razy ładniej, niż ta oryginalna, z koralikami!!8)))) Anyway, czy mógłbym o coś zapytać? Mam nadzieję, że moja ciekawość nie zaprowadzi mnie prosto pod stóg siana w oborze, ale!! Umn, czy Pan A-♥ należy do mafijnej rodziny? Wiesz, po prostu się zastanawiam, czy ma coś wspólnego z kradzieżą tego dzieła sztuki, duh:

[Obrazek: Jw4D6DN.jpg]

Przepraszam, że komentuję Twój nowy wpis tak późno - życie mnie ostatnio trochę.. umn, zbyt mocno absorbuje? Idk?
Odpowiedz
Dogz, dobry wybór 8)

Maciek, ale poprzedni wpis też komentowałeś, więc gdzie tam późno XD Późno by było gdybyś pominął jakieś wpisy czy coś.

Ta rodzina nigdy nie powróci do normalności

-+-GOTCHI MAFIA FAMILY -+-

Dziwne rzeczy działy się w rodzinie mafijnej. Pewnego dnia A stwierdziła (bo jednak jest dziołszką), że zrobi sobie dzieciaka i zostawi go Opiekunce. Była to szybka ucieczka, ale szybko się wyjaśniło, co ją spowodowało. Oglądając telewizję Opiekunka w wiadomościach napotkała informację o kradzieży obrazu z prosiakiem wartym milion milionów. A dokładnie taki sam obraz A zawiesiła kilka dni temu w oborze. Hm...
[Losy syna A, Mametchiego, opisano TUTAJ]
Tymczasem dziecko Ezia stawało się coraz bardziej samodzielne. Opiekunka bardzo się starała zapewnić mu jak najlepszą opiekę, jednak niestety czasami młody Hoper chodził głodny. Był jednak bardzo pozytywnie nastawiony do życia, zaś jego forma nastoletnia dawała wiele nadziei na przyszłość mafii.
[Obrazek: 5.jpg]
Wkrótce wyrósł na kogoś, z kogo Opiekunka wcale nie była zadowolona, ale z drugiej strony podobał jej się taki obrót spraw.
[Obrazek: DSC_0106.jpg]
Do rodziny dołączył kolejny członek.
[Obrazek: DSC_0112.jpg]
Nowe odgałęzienie rodziny, nowe nadzieje.

V3 chyba wyłączę, bo o ile uwielbiam Tsunoitchi (moja pierwsza potać w tama ever!!!) to nie daję rady uzyskać postaci lepszej opieki. Odpalę to tama w wakacje czy coś, jak się będę mogła bardziej wkręcić w opiekę :c
Co do P's to aktualnie mam biedronkotchi, którego przemalowałam na niebiesko, bo ładnie tak pasuje do otoczenia ^^ Zbieram punktasy na zmianę pokoiku, najprawdopodobniej będzie to coś wgranego, ale pewna nie jestem. Czuję, że to malowanie tamosków będzie moją ulubioną funkcją P's *-* Przejrzałam też itemki w sklepie i są cudowne ;;; Wcale nie takie od czapy jak te z iD L 15th.
No i nie mam imienia dla biedronkocza, ehh.
Odpowiedz
@Katehi, a-h-a!! Wiedziałem, że Pan, znaczy się, umn, przepraszam, Pani A, ma coś wspólnego z kradzieżą świnkowego arcydzieła!! Halo, tamagoczowa policja? Bardzo proszę przyjechać na forum!!>:C Anyway, nie mogę się doczekać fabularnych wpisów z Twoim P's w roli głównej!!8)
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości