Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bella meets Abstrakt
@Katechi, masz rację - na wszystkich cmentarzach w Poznaniu, jest zawsze trochę straganów z pieczonymi kasztanami, lmao.¯\_(ツ)_/¯
@Malbert, przepraszam Was za offtop, już siedzę cicho!![Obrazek: 1534731325.6714-smiley.gif]
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
@Michu, dziękujemy! <33 Ty masz żółtego Colorka, dobrze kojarzę? Odpalaj, odpalaj, zachęcam! Ja z tą wersją mam tak, że lubię ją mieć co jakiś czas włączoną, żeby pooglądać zmieniające się animacje pogodowe (jesienne liście, zimowy pałac, wiosenne kwiaty etc.). Kocham to.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
TE COLORKI SĄ PIĘKNE ;___; zwłaszcza różowy. I jeszcze są w świetnym stanie, nie to co mój biały staruszek. Wiem, że spóźnione, ale gratki <3
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
@Silvios, dziękuję! Byłam w nim zakochana od wyjęcia z paczki, a od kiedy Albert pięknie zdisplexował folię ochronną (XD), to w ogóle ono jest w tak doskonałym stanie, że aż nie mogę. ;_; Ale każde +C jest świetne i daje dużo frajdy, jestem o tym przekonana, zarówno nowe, jak i taki Złomek Maćka!

[Obrazek: TeBujkR.png]
[Obrazek: 3DS3jue.png]

Dzisiaj mamy specjalny, okołowalentynkowy wpis z krótką refleksją. Specjalnie na 14 lutego postanowiliśmy odpalić wersje, bez których nie byłoby nas obok siebie, wersje od których zaczęła się nasza przygoda z zabawą Tamagotchi. To ona zaprowadziła nas w miejsce, w jakim jesteśmy obecnie. Zaskakujące ile czynników musiało zaistnieć, żeby sytuacja potoczyła się w tym konkretnym kierunku. Gdyby Marta nie obiecała mamie opiekowania się papugą w zamian za kupno v3 (ta determinacja!), gdyby Albert nie zapragnął sponatnicznie v4 pod choinkę (nie mówiąc o sentymentalnym powrocie po 8 latach, bo tak) nie pisalibyśmy teraz tego wpisu wspólnie na kanapie. Trudno dodać coś więcej, więc zostawimy tu tylko to zdjęcie i jego znaczenie. :')

[Obrazek: 87nYaIv.jpg]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
@Malbert, naprawdę nie potrafię przestać się uśmiechać po przeczytaniu tego wpisu - nie macie pojęcia, jak strasznie się cieszę, że jesteście... po prostu szczęśliwi!!♥;___________;
Odpowiedz
[Obrazek: 3iu6989.png]

Dzień dobry państwu, Marta z tej strony! Przybywam z nowym wpisem, gdyż przybyła dziś do mnie długo wyczekiwana paczka z Japonii!

[Obrazek: DD0dEwd.jpg]

Gdy jajko się wykluwało, zaklinałam rzeczywistość, szepcząc "tylkoniechłopiectykoniechłopiectylkoniechłopiec", i jak widać Sanriowe bóstwa mnie wysłuchały! Teraz mam już dziecko, i absolutnie  k o c h a m  tego duszka-ośmiorniczkę. Cuteness overload, a to dopiero początek zabawy z tym Tama!

[Obrazek: VgBmrG5.jpg]

Jedną z pierwszych rzeczy, które zrobiłam, było wyjście na dwór. Oczywiście, pochmurno. No bo jak mogłoby być w czerwcu, wrr. Przydałoby mi się bezchmurne niebo, by wieczorem odblokować Twin Stars Land... Może jeszcze się rozpogodzi. Na szczęście brzydkie chmury nie wykluczają dobrej zabawy, i przywitała mnie prześliczna animacja z bańkami mydlanymi - młoda najpierw na nie patrzyła, a potem w jednej nawet poleciała.

[Obrazek: AwZSK8k.jpg]

Żeby móc szaleć po sklepach, trzeba najpierw trochę zarobić, więc udałam się do Tama Depa obczaić, jakie gry mamy do wyboru. Z jakiegoś powodu widziałam na instagramie tylko memory, więc zaciekawiona weszłam w pierwszą dostępną opcję. Siedzimy sobie tutaj przy stole z Hello Kitty, wygląda na to, że wybieramy jakieś akcesoria? Fajnie, pomyślałam, może będziemy coś liczyli, jak w Sanrio m!xie w lesie u My Melody.

[Obrazek: ND8dwIe.jpg]

No ale nie, niestety, okazało się, że ta gra to jakiś ambitny quiz, w którym pytania są w pełni po japońsku, i odpowiedzi niestety też. Welp, czeka nas bardzo dobry trening pamięci w memory. Bardzo. Dobry. ;_;

[Obrazek: OKnqX8i.jpg]

Hello Kitty jest rozczarowana Twoją nieznajomością japońskiego/niefartem w strzelaniu (skreślić niepotrzebne).

[Obrazek: eM1wz04.jpg]

Mimo przeszkód uciułałyśmy trochę na jeden z moich ulubionych przedmiotów z Sanrio m!xa, chmurkowe kredki. Animacja jest dokładnie taka sama i dokładnie tak samo słodziachna.

[Obrazek: RJDBXds.jpg]

Ale co ważniejsze, udało mi się złapać zwierzaka na te kredki! Witaj, słodziaku! <3

[Obrazek: NuJLNKU.jpg]

Na koniec jeszcze zdjęcie, które trochę lepiej oddaje kolorystykę i cudowność tej obudowy. Biorąc pod uwagę, jak bardzo niewzruszona byłam po ogłoszeniu tego Tama, to jestem MEGA pozytywnie zaskoczona jego wyglądem. Kolor jest wspaniały, faceplate wcale nie jest naciapany, ma za to tę Meetsową głębię, dzięki temu, że koronki są naniesione na szkiełko pokrywające wkładkę z wzorami.

Na razie to tyle, trzymajcie kciuki za pogodę, bo Twin Stars Land jest mi potrzebny do wyhodowania Nijifuwatchi (tak mi się przynajmniej wydaje, lol). Postanowiłam, że nie będę zerkać w żadne informacje, które już zebrali użytkownicy i będę grać w to Tamagotchi odkrywając wszystko sama. A wierzcie mi, już nie pamiętam jak odblokowywało się większość lokacji z Magical Meetsa, także trzymajcie kciuki i za to. XD
Odpowiedz
Uu, gratuluję zakupu. Duży uśmiech
W sumie coś mi się uroiło że sanrio meets ma wyjść dopiero na wakacjach i byłem zdziwiony że go masz. XD
Też jestem zawiedziony tą grą w quiz, widziałem ją już gdzieś na filmie, i jest to kolejny argument dla mnie żeby czekać na jakąś (może) jeszcze fajniejszą wersję (poza tym jest tylko różowe, ale co się dziwić, czytałem gdzieś ostatnio, nie wiem czy tu na forum, że Bandai Japan teraz kataloguje tamagotchi jako zabawkę tylko dla dziewczyn). -.-
Obudowa dla mnie ok, podobają mi się nawet te "babcine obrusy". XD Szczególnie że są na zewnątrz faceplate'a.
[Obrazek: oetrKbQ.png]
Odpowiedz
Próbowałam rozszyfrować to pytanie i czuję się bezużytecznym japonistą. </3 XDDDDDDDDDDDDD Wiem tylko, że to było pytanie o Tuxedo Sama (tego pingwinka, https://sanrio.fandom.com/wiki/Tuxedo_Sam), ale nawet jak sobie przetłumaczyłam wszystko po kolei to nie wiem o co chodzi, a nawet próbowałam szukać odpowiedzi. XD

(Btw, Marta, szkoda że nie dostałaś tego meetsa wcześniej, mogłabym pokazać mojej mamie i jęczeć, że chcę, bo omg do ćwiczenia japońskiego przecież! XD)

Piękny jest, ah, jaram się. <3
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
W pytaniu chyba chodzi o wymiary Tuxedo Sama? I odpowiedzi 80cmx80cmx80cm itd...? Ale to byłoby dziwne pytanie ale no na to mi wychodzi? XD
Odpowiedz
Lyr, też tak pomyślałam, ale jednak... ?????? XDDDDDDD
Chociaż w sumie jest taki, że mógłby w każdym miejscu mieć takie same wymiary... hm. XD
Odpowiedz
@Marta, przede wszystkim - GRATULUJĘ!!♥ Naprawdę bardzo, baaaaaardzo się cieszę, że tamagoczi dotarło do Ciebie jeszcze przed weekendem, no i że w ogóle zdecydowałaś się na jego zakup, gdyż ponieważ bo, naprawdę zasłużyłaś, o!! Anyhooo, totalnie podpisuję się pod tym, co wyżej napisała @Michu - Twój zwierzaczek jest naprawdę przeuroczy, aaaaaaa!! 
Proszę, pisz częściej, jeżeli sprawia Ci to przyjemność. Uwielbiam Twoje wpisy!!
Odpowiedz
Dziękuję za takie miłe przyjęcie mojego wpisu! <3 Jeśli w tym quizie nie dość, że trzeba znać japoński, to jeszcze wiedzieć coś o świecie Sanrio, to ja wysiadam. XD

[Obrazek: Qj0D2ca.jpg]

Na szczęście pogoda była dla mnie łaskawa i wczoraj na wieczór magicznie się wypogodziło, dzięki czemu udało mi się odblokować Twin Stars Land. Ubzdurałam sobie, że jak będę odpowiednio długo bawić się zabawką stamtąd, to miasto zrobi mi się "chmurkowe" i będę miała gwarantowaną Nijifuwatchi (spoiler alert: pomylił mi się m!x z Meetsem, tutaj trzeba na nią 5-6 care missów, ale za późno się skapnęłam ;_; wyczuwam uszy Lovelitchi przez 5 generacji *throwback do Magical Meetsa*), więc kupiłam gwiezdną zjeżdżalnię za horrendalne 2200 gotchi pointsów.

[Obrazek: RFA3qRp.jpg]

To ulubiona zabawka Lali, więc mogłam zobaczyć dodatkową animację, w której wraz z nami bawią się małe zwierzątka...

[Obrazek: 92rUifA.jpg]

...a także trochę większe, które chyba nie są świadome swojego rozmiaru i rozwalają całą zjeżdżalnię.

[Obrazek: PFcMwu5.jpg]

A, jeśli wydaje Wam się, że macie zwidy, to nie, ona naprawdę jest różowa. Usiłowałam odblokować Gourmet Street i jadłam różne rzeczy po dużo razy, jednak różowe ciasteczko okazało się barwiące, a nie odblokowujące lokację. :/ Przyznam szczerze, że zaczełam wydawać w restauracji zdecydowanie za dużo pieniędzy (ciężko zarobionych w jednej jedynej dostepnej grze, przypominam), więc podejrzałam instrukcję odblokowania kolejnej lokalizacji. :c Teraz mogę grać w znaną już z Magical/Fairy Meetsa grę w sushi, co znacznie ułatwia mi zarabianie, gdy karty w memory troją mi się już przed oczami. Krótko po zdobyciu Gourmet Street młoda ewoluowała, tym razem w nastolatka znanego nam z Meetsów. Miałam silne wrażenie, że truskawkowa tapetka odblokuje mi Strawberry Kingdom, lecz jak na razie nic mi ona nie dała. Oh well, zostawiam jak jest, nie mam tylu punktów, żeby wyrzucić na śmieci 2000 gp. Na szczęście to bardzo ładny wystrój. <3

[Obrazek: 06txAmA.jpg]

Spotykałam się dziś z jedną z przyjaciółek i dzięki jej uprzejmości mogłam w końcu bez problemów skorzystać z oficjalnej appki do Meetsa! Event z Hello Kitty jest tam dostępny tylko do 4 lipca, więc cieszę się, że poprosiłam ją o pożyczenie telefonu na kilka chwil. Przy okazji na fotkę załapło się moje Angelgotchi, w którym dziś odeszły moje aniołki-bliźniaczki, miały 12 lat. Teraz zaczęłam drugą generację i tak, wiem, chciał coś ode mnie, ale teraz robię bad care, więc musicie to jakoś wytrzymać. XD

[Obrazek: TJEaCBO.jpg]

Strasznie podoba mi się to, że nasza postać z aplikacji wyświetla się w Tamagotchi!

[Obrazek: xXq6JeA.jpg]

W grze z Hello Kitty udało mi się zdobyć to przecudne tełko, którego zazdrościłam ludziom z instagrama (i Michu!) od jakiegoś miesiąca. Na razie go nie ustawiam, bo nie mam tyle pieniędzy, tak jak wspomniałam wcześniej. </3

[Obrazek: utRlkeo.jpg]

Na sam koniec dnia jak zwykle mi sie przyfarciło, i drugim prezentem, który dostałam od Kitty była kolejna tapetka. Z tego co widziałam na facebooku na grupie, ludzie próbują czasem po kilkanaście razy?? Nie mogłam uwierzyć w to co zobaczyłam, haha.

[Obrazek: imInqwz.jpg]

Sanrio Meets łączy się z apką baaardzo płynnie (robiłam to trzy razy i tylko raz nie wskoczyło od razu i musiałam powórzyć próbę), itemki ściągają się bez problemu, już nie mogę się doczekać, aż dostanę ten pobity telefon kumpeli na stałe (niedługo wymienia go na nowy) i będę mogła regularnie korzystać z aplikacji, również do ślubów!
Odpowiedz
@Michu, właśnie nie bardzo chcę oszukiwać dopóki nie będę w skrajnej desperacji, bo trochę się boję, że wtedy bym się szybko znudziła, a tak mam jakieśtam wyzwanie. No i dzięki temu, że ten Meets tak nie laguje jak Magical, szybko się wchodzi i gra w tę grę z sushi z Gourmet Street. ^^

[Obrazek: r6VjwAe.jpg]

Wczoraj rano po wyjściu na podwórko przyszedł do nas kolejny słodki zwierzak, więc postanowiłam go zmiksować z moim. Efekt był (jak wszystko w tym tamku) przesłodki.

[Obrazek: sdt2D0n.jpg]

Zgodnie z przewidywaniami, w ciągu dnia w moim Meetsie pojawiła się Lovelitchi. No nic, lepiej tak, niż gdybym usiłując nabić 5 care missów zdążyła zrobić tylko 4 i wylądowała z Memetchi, której miksy wyjątkowo mi nie podchodzą. Tuż po ewolucji wyszłam na podwórko, a wokół Lovelitchi zaczęła wyrastać łąka pełna kwiatów i tym samym odblokowałyśmy Melody Forest.

[Obrazek: LaIwPqI.jpg]

W tej lokacji znajduje się czwarta gra, z nieco odświeżoną szatą graficzną (w Sanrio m!xie zbieramy truskawki, tu bardziej jesiennie - grzybki).

[Obrazek: QcCg0bt.jpg]

Po obejrzeniu animacji, w której My Melody zbiera grzybki, a potem część oddaje swojej mysiej przyjaciółce, musimy policzyć ile muchomorków zostało w koszyczku. Zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie w m!xe poza myszką czasami pojawiła się Kuromi i siłą zabierała My Melody trochę truskawek. W tej wersji nie zdarzyło mi się to ani razu - czyżby dlatego, że możemy już miksować z Kuromi, więc nie chcieli z niej zrobić badguy'a? XD

[Obrazek: EcpxzIu.jpg]

Gdy już zarobilyśmy swoje licząc grzybki, kupiłam Lovelitchi jej ulubiony przedmiot, magiczny woreczek. Przepraszam, że to zdjęcie (i może inne też) jest trochę rozmazane, ale jak chcę złapać jakąś jednorazową animację, to ciężko zrobić dobry kadr. :c

[Obrazek: BScsvcD.jpg]

W tej generacji mogłam odblokować jeszcze jedną lokację, Tama Farm, więc chodziłam na okrągło do Gourmet Street tak długo, aż pod nasz dom nie zajechała jabłkowa karoca!

[Obrazek: 8bKU2q8.jpg]

Po południu zabrałam Lovelitchi do kina na Detektywa Pikachu, a potem na plażę z koleżankami. Było cudownie, dopóki komary nie zaczęły jeść mnie żywcem. A co wtedy robiła Lovelitchi? Spała!

[Obrazek: cey84BC.jpg]

Niestety wyjście na plażę miało swoją cenę też w Tamagotchi, chyba coś musiało mi się wcisnąć, gdy miałam je w plecaku, bo dziś rano zauważyłam, że mój zwierzak nie wygląda tak jak wcześniej. :/

[Obrazek: BJOTxrX.jpg]

To nie tak, że nie lubię tej rybki, ale jednak poprzedni był fajniejszy. :c

Ej, jeśli ja robię za duży spam, to powiedzcie, może nie powinnam wstawiac postów codziennie. XD Ale tak mnie jara ten tamek, że nie mogę, haha.
Odpowiedz
Wstawiaj! <3 Uwielbiam Twoje posty! :D
Odpowiedz
@Marta, shh, nie poddawaj się! Zobaczysz, jeszcze kilka generacji, no i na pewno rozgryziesz ten quiz!! Anyhooo, wydaje mi się, że jeszcze nigdy nie udało mi się zobaczyć animacji specjalnej ulubionego itemka Lali i aaaaaaa, chyba się zakochałem?? Te wszystkie malutkie, pastelowe zwierzątka wyglądają przeuroczo!!;___________; Naprawdę strasznie się 
cieszę (przepraszam, że cały czas to powtarzam, no ale taka jest prawda - ja się naprawdę baaaaaardzo cieszę, gdy widzę, że ktoś z moich przyjaciół jest szczęśliwy), że mogłaś pożyczyć telefon od koleżanki i przygarnąć - moim zdaniem - dwie najładniejsze tapetki w Sanrio Meetsie, hahah. Gratuluję!!♥

No i znowu chciałbym podpisać się pod tym, co @Inka i @Michu napisały wyżej - nie martw się, my naprawdę uwielbiamy Twoje wpisy (i zdjęcia, które są absolutnie prześliczne)!! Przepraszam, że tak późno i słabo je komentuję, ale no, w ciągu tygodnia tonę w pracy.
Odpowiedz