Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tama Friends] Cykl życia
Witam,

Prosiłbym o przybliżenie cyklu życia Tamagotchi Friends. Interesują mnie głównie takie rzeczy jak:

- Jakiego wieku może dożyć zadbane Tama?
- W jakim wieku Tama jest gotowe do małżeństwa?
- Czy małżeństwo jest jedynym sposobem na przedłużenie generacji? Jeśli tak, to czy można zeswatać dwa Tama tej sameł płci?
- Czy przedłużenie generacji resetuje odblokowane gry, zdobyte punkty, przedmioty i BFF points?

W tym momencie moje Tama ma 8 lat i chętnie rozpocząłbym kolejną generację, żeby zobaczyć inne ewolucje. Szczęśliwie moja kuzynka też ma TF, 2 lata młodsze, w dodatku przeciwnej płci. Obawiam się tylko, że w kolejnej generacji możemy dostać Tama tej samej płci i nie będę miał już możliwości przedłużenia generacji.

Proszę o rozwianie moich wątpliwości. Oczko
Odpowiedz
Możesz ożenić Tamka w wieku 6 lat.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Tak tylko wtrącę, że miejsce ze swatką się nazywa date place.
Odpowiedz
Wielkie dzięki. ;] Faktycznie pojawiła się opcja "DATE PLACE" i mogłem wybrać jedną z 3 kandydatek. Jajko pojawiło się natychmiast po zatwierdzeniu małżeństwa, zdażyło się już wykluć. Potem na godzinę zablokowało mi wszystkie funkcje ukryte pod ikonką drzwi (zabawy, sklep itp.). Możliwe, że przegapiłem, ale chyba nie było żadnej sekwencji umierania czy też żegnania się z rodzicami. W pewnym momencie zwyczajnie poiwnofmowano mnie, że moje maleństwo to dziewczynka, a rodzice zniknęli.

Tematem resetowania zdobytych rzeczy - nadal mam punkty, przedmioty, wspomnienia, znajomości, BFF points i całą resztę. Co do tego co pisał(a?) Michu, BFF pointsy raczej nie są potrzebne do ewolucji.

Tak więc cykl życia zatoczył pełne koło, a plastikowym jajku składanym przez chińskie rączki wstaje nowy, piękny dzień. Dzięki. Oczko
Odpowiedz
Czy są jakieś kody w friends?
Odpowiedz
@Sis654321, tak, proszę, tutaj masz generator kodów: http://mrblinky.net/tama/friends/ezgotchi/
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Generator mówi "nieprawidłowy login sprawdz ponownie swój ekran tamagotchi"
Odpowiedz
A dobrze wpisałaś login?
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
@Sis654321, włączyłem sobie TF no i u mnie wszystko działa w porządku. Sprawdź proszę, czy dobrze wpisałaś swój login.
Odpowiedz
Login to kombinacja dużych liter i cyfr które należy wpisać w te 2 ramki poczym jak się domyślam generuje się kod który wpisuje w tamagotchi, próbowałam 2razy wpisałam na pewno poprawnie i za każdym razem generator mówił że login niepoprawny...niewiem co robię zle
Odpowiedz
@Sis654321, hmnh, jesteś pewna, że przepisałaś kod z zakładki "PC"? Z takiej, o:
[Obrazek: LzivzCs.jpg]
Odpowiedz
Tak wpisałam ten kod w dwie tabelki i dałam "generuj kod" (używałam dużych liter)
EDIT: właśnie zauważyłam że mój kod się "zmienił"-wyglada na to że 'odświeża się co jakiś czas'- spróbuję jeszcze raz ?
Odpowiedz
@Sis654321, chodź proszę tutaj, @Michu otworzyła nam temat: http://forum.tama-world.pl/showthread.ph...512&page=7
Odpowiedz