Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bella meets Abstrakt
Jeju, jak kiedyś myślałam o zlocie, to też mi Poznań się wydawał taki dosyć dobry, bo jednak dużo osób mieszka tam bardziej na północy Polski (no ale ja nie. ale cii. XDDD). Plus to byłoby super tak spotkać wszystkich i razem sobie pograć!! <3 Ja jestem zdecydowanie na tak. XDD

A co do pamiętnika, no to nie wiem. Kocham go i po prostu chcę więcej i dalsze losy rodzinki!! :c Dziewczynki są suuuper śliczne.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
(17-01-2019, 19:02)Bella napisał(a): No i tak, nasz pierwszy kontakt był chyba na tt, więc to był późny 2008/wczesny 2009 rok, błagam, dziesięć lat. Pół życia prawie, omg.
Huh, przepraszam za offtop, ale jezzzz, przypomniało mi się, jak PRZEOGROMNIE TT mi się zawsze podobało pod kątem wizualnym i aaaaaaaa, tyle wspomnień, dsbfghsbghsabghg.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Raz jeszcze dzięki za cały pozytywny feedback. <3 Niestety, sesja to niezbyt łaskawy czas dla studenta i z tego względu trochę zaniedbaliśmy pamiętnik wcale nie mamy jutro oboje egzaminu, ćśśś, ale czas to nadrobić!

[Obrazek: TeBujkR.png]
[Obrazek: UixsWhY.png]

Prawdziwa zima w końcu zawitała do Gdańska, więc wykorzystaliśmy okazję, by zabrać nasze Meetsy na dwór i trochę je dotlenić. Fun fact, podczas ustawiania kadru padła bateria w białym, dlatego mamy wyłączone ekrany. :<

[Obrazek: yvPQ6R2.jpg]

Czy to Tatry? Czy to Alpy? Nie, to tylko Gdańsk!

Podczas naszej nieobecności w temacie zdążyliśmy zaopiekować się kilkoma pokoleniami tamków, ale na część miksów postanowiliśmy spuścić zasłonę milczenia. Serio, nic nie tracicie. XD Oboje byliśmy bardzo zadowoleni z naszej czwartej generacji, ponieważ powoli zaczęliśmy zbliżać się do ustanowionych sobie wcześniej celów hodowlanych.

[Obrazek: wyjPN7t.jpg]

Takie dwie diablice uzyskałam po ślubie z Majoritchi, czyli naszą Meetsową wiedźmą. Nie dość, że ona mi się oświadczyła, to jeszcze zaskoczyły mnie bliźniaki!

Abstrakt: mnie natomiast Meets uraczył rzędem najbardziej niemęskich chłopców jakich kiedykolwiek miałem. Poszedłem więc w kierunku męskiej baletnicy, który okazał się być strzałem w dziesiątkę – czułem, że już niewiele brakuje, żebym uzyskał satysfakcjonującą, gotową postać, na której zakończę miksowanie. Miałem zatem w głowie konkretny koncept, którego się trzymałem, a ten słodziak był tego wynikiem:

[Obrazek: 1NMsMsE.jpg]

Bella: po kilku dniach spędzonych z Sun i Moon, bo tak nazwałam swoje diabliczki, postanowiłam dalej je zmiksować, powstał jednak problem z doborem odpowiedniego kandydata. Moim osobistym zdaniem fajne męskie postaci do miksowania kończą się w Meetsie na Kuromametchim, którego już wcześniej wsadziłam do swojej puli genetycznej. Postanowiłam więc podjąć dość ryzykowny krok w kwestii doboru tatusia...

[Obrazek: 5pF37CU.jpg]

...jednak jak na razie zupełnie tego nie widać.  Nina i Tina (tak, znowu mam bliźniaki i ku mojej rozpaczy kolejne dziewczynki </3) jak na razie wyglądają dokładnie tak samo jak mama i ciocia, gdy były w ich wieku. Diabelskie różki na ich głowach napawają mnie jednak optymizmem w kwestii genów, które dostały od rodziców. c:

[Obrazek: IIeldGe.jpg]

Roller coasterowo-magiczne szaleństwo (z dedykacją dla Lyree)!

Jak widać na zdjęciu, postanowiłem połączyć męską baletnicę z Coffretchi – jej lok i czapeczka wydawały mi się być ostatecznym dopełnieniem mojego miksa. Ucieszyłem się, że nastolatkowie (uwierzcie lub nie – to chłopcy) zachowali skrzydła od taty i pożądany lok ukochanej-przez-wszystkich-postaci z Friends. Szczęśliwie wszystko poszło zgodnie z planem i pozostało czekać na dorosłą formę tej generacji.

To tyle na dzisiaj, mamy nadzieję, że tym wpisem trochę nadrobiliśmy przerwę w logowaniu. Na szczęście niedługo oboje zaczynamy ferie i będziemy mieli okazję pokazać duuużo fajnych rzeczy. :3 Stay tuned!
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Ale te różki są ekstra! Nadają Tamkom takiej cudownej diabelskości, aaaa. XD
I UWIELBIAM męską baletnicę. <333 Wygląda genialnie. XD
I yaaaay, coasterki!! :D
Odpowiedz
Męska baletnica wygląda jak mój wymarzony image na przyszłość, serio. Wygląda nieziemsko. <3
Bliźniaczki Belli też są super!
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
@Michu, jak zawsze dziękujeemy, że tak miło piszesz o naszych zdjęciach! <3 Piękne JAK ZWYKLE. ;___; I też przyznaję, Marta postawiła na ciekawy ruch w tym miksie. :>
@Lyree, @Viktor, - dzięki! Osobiście też u w i e l b i a m swoją męską baletnicę, ale... teraz nie mogę się doczekać pokazać Wam swojego końcowego miksa!! sgjfsd bliźniacze męskie baletnice Pearltchi i Juicytchi wyszli turbo słodcy. Jak tylko uporam się z egzaminami będą zdjęcia.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Uhhh, nie macie pojęcia, jak bardzo uwielbiam Wasz pamiętnik, no i jak strasznie się zawsze jaram, gdy widzę nowy post, hahah!!♥;___; Anyway, dosłownie z każdym kolejnym wpisem, utwierdzam się jedynie w przekonaniu, że biały i fioletowy Meets tworzą razem najpiękniejszy tamagoczowy duet, jaki kiedykolwiek widziałem tho! No i naprawdę się cieszę, że wreszcie trafiły się Wam bliźniaki!:DD Tbh uwielbiam Wasze obecne postacie, szczególnie męska baletnica naprawdę mnie urzekła!c: Znaczy się, urzekł, przepraszam? Chyba?
No i trzymam kciuki za egzaminy, na pewno dacie sobie radę!!:DD
Odpowiedz
Maciek, dzięki! A my uwielbiamy, że uwielbiasz nasz pamiętnik! <3 Zaliczyliśmy ślicznie wszystkie egzaminy i wreszcie oboje mamy ferie, które zaczynamy kolejnym wpisem - tym razem krótkim, ale myślimy, że rzeczowym. Miłego! Uśmiech

[Obrazek: H7ntopW.png]

Wczorajszego ranka tuż po przebudzeniu rzuciłam się w kierunku mojego Meetsa, by zobaczyć, czy udało się wykonać mój ryzykowny plan hodowlany. Ryzykowny dlatego, że tatusiem Niny i Tiny był Omuchaputchi (pan z sosikiem na głowie, jak to padło w pamiętniku Maćka), a bardzo zależało mi, by dziewczynkom róg z głowy nie spadł. Ku mojej radości, w stadium dorosłego geny od babci były na swoim miejscu, jednak całokształt postaci średnio mi odpowiadał. Postanowiłam więc trochę pomóc genetyce i zafarbować dziewczyny na fioletowo. Niech komentarzem do tego będzie zdjęcie poniżej:

[Obrazek: yDOjG3Y.jpg]

Nina i Tina poszły do babci poskarżyć się na nagły atak pomarańczki na twarzy, na który nie pomagały nawet najlepsze korektory, a ja w tym miejscu zakończyłam (na razie) przygodę z tą wersją.

Abstrakt: jak pisałem wcześniej, bliźniacy męskiej baletnicy w byciu słodkimi biją na głowę nawet tatę:

[Obrazek: DISa1c8.jpg]

Tak, okrutnie podoba mi się końcowa ewolucja tego miksa. Zachowałem w nim wszystkie pożądane geny, tzn. 1) upragnione skrzydła, 2) dziubek, 3) lok i czapę Coffretchi. Pearltchi i Juicytchi kończą tym samym na pewien czas moją ponad miesięczną zabawę Meetsem (zakochałem się w nich, okej?). Uśmiech Mam parę pomysłów, co odpalę w następnej kolejności, ale o tym już niedługo. Tymczasem... Marta, chwal się.

PRZYSZŁO, DOTARŁO, JEST!!! Proszę państwa, oto nasz nowiutki Sanrio m!x. <3 Cudeńko zgodnie z moimi przewidywaniami dotarło we wtorek, do tego sprzedawca dołączył jeszcze drobne gratisy, które widzicie na zdjęciu. Dzisiaj odpaliliśmy je wspólnie na chwilkę, ale to wystarczyło, abym absolutnie przepadła. ;___; To tamagotchi jest przesłodkie do porzygu. Wszystkie postacie są kjut, prześliczne tapetki we wszystkich pokojach, pastelowe lokacje i świetne przedmioty, fajne gierki, a w kwestii płynności działania (w porównaniu z Meetsem) to jak przesiadka z Windowsa Vista na Maca. Coś czuję, że ta wersja może wbić się szturmem na listę moich ulubieńców.

[Obrazek: qmFqguV.jpg]

Jak się zapewne domyślacie, to właśnie tę wersję będziecie teraz mogli obserwować w moich łapkach. <3 Zgodnie z naszymi wcześniejszymi obietnicami, w tym wątku nudno nie będzie i mamy nadzieję, że zrobiliśmy Wam już porządnego smaka na kolejny wpis!
Odpowiedz
Uwielbiam to tło w fioletowym Meetsie *-* A postacie faktycznie, kawaiiśne do granic możliwości XD
Nie mogę się doczekać zdjęć Sanrio, bo z opisu wynika, że jest miodne <33
Odpowiedz
Okej, hahahahaha, minęło już trochę czasu od momentu, w którym skończyłem czytać Wasz nowy wpis, a ja, lmao, tak sobie siedzę i no, nie mogę przestać się uśmiechać?? Naprawdę straaaaasznie się cieszę, że udało Wam się kupić Sanrio M!xa, aaaaaaaaaa!!♥♥
[Obrazek: giphy.gif]

Zastanawiam się tylko, jak ja dotrwam do kolejnego wpisu, huh? Nie ukrywam, że już wcześniej naprawdę ciężko mi było usiedzieć w miejscu, czekając na nowy post, no ale teraz??>:C Anyway, naprawdę mam przeogromną nadzieję, że polubicie tę wersję tak mocno, jak ja, o. Wydaje mi się, że z wszystkich tamagoczów, w jakie kiedykolwiek sobie gdzieś tam klikałem, Sanrio M!x jest bezapelacyjnie najsłodszą wersją.;____;
No i!!!! Całym moim durnym sercem, kocham Waszych bliźniaków!! Tbh nawet nie umiałbym wybrać, która para podoba mi się bardziej, uhhh.♥ Przy okazji, @Albert - co właściwie masz na myśli, mówiąc, że męskie baletnice, to umn, Twój finalny mix? W sensie, jestem strasznie ciekawy, czy jeżeli zdecydujesz się wrócić do tej wersji, postanowisz zacząć mixowanie od nowa czy raczej będziesz dokładał geny?:D

Przepraszam za prawdopodobnie przydługi, no i niewnoszący kompletnie niczego poza moim nadmiernym jaraniem się Waszym nowym tamagoczem, post. Huh.
Odpowiedz
Aaa, przepraszamy najmocniej za zwłokę z odpowiedzią.

@Katechi, niestety, to nie jest tło (a szkoda, bo byłoby dosłownie piękne). To ogród z lokacji Tama Farm, gdzie można hodować drzewka. A Sanrio lada moment pokażemy. <3

@Maciek, nawet nie wiesz jak nam robią dzień Twoje odpowiedzi; tak miło jest tworzyć ten pamiętnik dla kogoś, komu tak się podoba. Bardzo się jaramy faktem posiadania Sanrio i przepraszamy, że tyle już minęło od ostatniego posta. :c Jak najszybciej nadrobimy tę zaległość! A co do Twojego pytania do mnie: męskie baletnice satysfakcjonują mnie na tyle, że szkoda by mi było je ruszać, ale mimo wszystko jak najdzie mnie kiedyś ochota na Meetsa, to dołożę kolejny gen, bo jednak "bardziej" nie miałbym serca resetować całego progresu, zdobytych przedmiotów, osiągniętych generacji etc.
Jak najwięcej takich "przydługich" postów prosimy, jaranie się mile widziane i motywujące nas do dalszego pisania.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Jak wspominaliśmy wyżej, nadszedł czas na nadrobienie zaległości w pamiętniku. Ten wpis postanowiliśmy poświęcić głównie naszemu najnowszemu nabytkowi w kolekcji, czyli m!xowi Sanrio, w którym oboje już absolutnie się zakochaliśmy. Jak zawsze życzymy miłego czytania i oglądania!

[Obrazek: vPcBS8z.png]

Proszę państwa, oto najsłodszy owoc głodzenia Tamagotchi, jaki kiedykolwiek udało mi się zdobyć. Warto było robić siedem care missów. ;_; Sanrio od początku raczy nas samymi pięknymi stworkami, zgadzam się z Maćkiem, że to zdecydowanie najsłodsza wersja z wydanych dotychczas. Na ten moment jest jedną z moich ulubionych.

[Obrazek: atzar8b.jpg]

Czy Wy też uważacie, że ta spinka z gwiazdkami wygląda jak stworzona dla Shimagurutchiego? <3

A na tym zdjęciu możecie zobaczyć kwintesencję Sanriowego klimatu: pastelowe kolory, tęcze i jednorożce, czyli animacja z Twin Star Landu:

[Obrazek: Y0947ih.jpg]

Albert natomiast postanowił uruchomić sobie v5, które jest mniej wymagające i doskonale nadaje się do odpalenia z bardziej złożoną, kolorową wersją. Na dokładkę te dwie obudowy bardzo ładnie się ze sobą komponują: jedynie wata cukrowa może równać się słodkością z Sanrio! Duży uśmiech

Spontaniczne ujęcie, na które nalegał Albert, gdy zobaczył całokształt ja + skarpety + koszulka + Sanrio:

[Obrazek: WuZdlQ6.jpg]

Trust me, I'm a dogtor!

Jako że zaczęły do nas przychodzić kolejne zamówione wersje, zainteresowałam się bardziej szydełkowaniem pokrowców. Gdy któregoś dnia byłam na zakupach, w Tigerze znalazłam włóczki idealnie pasujące do idących do nas wówczas nabytków:

[Obrazek: tQWFPN8.jpg]

Wreszcie możemy się pochwalić! Półtora tygodnia czekania. Szalone odświeżanie trackingu. Frustrująca sytuacja na poczcie. I oto są: nasze nowe dzieci. <3 Właśnie skończyliśmy piec ciasteczka, zrobiliśmy gorącą czekoladę i zaraz zabieramy się za ogrywanie Colorków.

[Obrazek: M6oh9qw.jpg]

Tak wyglądają spełnione marzenia z dzieciństwa. Niesamowite uczucie. ;_;

Osobiście jestem oczarowana ich prostotą i odmiennym kształtem, a ta różowa obudowa jest absolutnie dshbsdbfv!! Jeśli tylko będziecie mieli ochotę, następnym razem pokażemy więcej zdjęć tej wersji. Do następnegooo. Oczko
Odpowiedz
SHIMAGURUTCHI. ;___; <33333 Wiecie, że ostatnio kusiło mnie, żeby zabić mojego Mixa, aby próbować wyhodować jego? XDD Jest cudowny. <3 Spineczka pasuje! I w ogóle piękne to pierwsze zdjęcie. <3 I cudowne Tama. TAK BARDZO ZAZDRO. SANRIO MIX BĘDZIE MOIM NASTĘPNYM CELEM. Te pastele i jednorożce wyglądają tak słodko i cudownie i puszyście, musi być ekstra miło bawić się tym Tama. <3 I w ogóle to piękne v5, ahh! Kocham tą obudowę. I pasuje słodkością do Sanrio. ^^ I fajne skarpetki, chyba wiem jakie to! XD I koszulka ekstra, kocham. XD
Ładne kolorki włóczki, nie mogę się doczekać zobaczyć, jak wyjdą pokrowce. :> Czekolada z piankami i ciacha jeszcze dodają słodkości, czuję się zasłodzona po przeczytaniu tego wpisu. I jaram się Kolorkami, gratki. ^^
Odpowiedz
Super pamiętnik też mam takie v5 żółte. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
@Albert, nie przepraszaj, gdyż ponieważ bo - naprawdę nie ma za co!!:D Myślę, że każdy z nas tutaj, dobrze wie, jak zajmujące życie potrafi być, więc no, wszyscy naprawdę rozumiemy, że nie zawsze znajdzie się czas na forum, a tym bardziej na wpis do pamiętnika, duh. Anyway, naprawdę się cieszę, że nie przeszkadza Wam mój spam, dshfbsdhbfghbshgad. Tbh strasznie się bałem, że zaczniecie wywracać oczami na widok mojego kolejnego posta w Waszym pamiętniku, hahahah. Ahh, no i trzymam kciuki za dalsze pokolenie męskich baletnic!!:D

@Marta, dbghbsdhgbhsbhgbsg, Shimagurutchi jest moim absolutnie niekwestionowanym ulubieńcem, jeżeli chodzi o wszystkie dostępne postacie w M!xie, więc no, strasznie się cieszę, że udało Ci się go wyhodować!! Nawet, jeżeli nie było to ciężkim wyzwaniem!!8))) No i muszę przyznać, że to konkretne zdjęcie z v5 i Sanrio M!xem, powinno trafić do słownika, czy gdzieś tam, jako definicja cuteness overload!!♥;_________;

@Malbert, dfjgsdbfghbsdbghbsgbg!!! GRAAAAAAAATKIIII, nie macie zielonego pojęcia, jak strasznie się cieszę, że udało Wam się przygarnąć te dwa Colorki!!♥♥ No i tak, błagam, proszę, uhh, potrzebuję więcej Waszych zdjęć?? Kocham Wasz pamiętnik całym moim sercem, dsgsahgsbahg.
Odpowiedz