Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przesyłanie z kompa do tamagotchi ID L?
Sprawdź też na OLX albo w lombardach. xD
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
Ja mam stara nokię od Michu, ale dodatkowo mam też smartfona który ma opcję przesyłania przez podczerwień, ale to sprowadzałem aż z Singapuru.
Po prostu szukaj “cegiełek” które gdzieś maja napisane że maja IRDę i port na kartę micro sd, lub przesył usb (ale karta lepsza). Nic nie musisz ściagać, te pliki to zwykłe pliki .jpg (tak, nawet gry- one maja kod ukryty w sobie). Wystarczy telefon na który możesz włożyć obrazki a potem je przesłać przez irdę.
Motyw z Bluetooth też działa, kiedyś tak robiłem że przesyłałem ze smartfona obrazki na mój stary telefon na podczerwień, bo karty do niego nie miałem (ale karta i tak wygodniejsza bo możesz wszystkie te pliki na raz wsadzić i mieć spokój)
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Dobra, dzięki Duży uśmiech
Ale gdyby ktoś znalazł tą listę na którymś forum o czym pisała Scalee to byłbym wdzięczny za przesłanie linka :3
I’M PICKLE RICK
Odpowiedz
Naprawdę, możesz sam sobie poszukać. Wpisanie czegoś typu "tamagotchi id l compatible phones list" albo coś z infrared phones ALBO cokolwiek, zajmuje dosłownie 2 minuty. :// Jak komuś zależy, to da się wszystko samemu znaleźć.

https://www.tapatalk.com/groups/tamazone...22536.html
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Ja w celu wgrywania rzeczy kupiłem w lombardzie pierwszy telefon, który miał irdę i Bluetooth, i takie rozwiązanie jest okej. ^^
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Dobrze że napisałeś tutaj mimo wszystko bo jeszcze byś kupił ten adapter i byłby problem xD
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
(20-01-2019, 00:18)Abstrakt napisał(a): Ja w celu wgrywania rzeczy kupiłem w lombardzie pierwszy telefon, który miał irdę i Bluetooth, i takie rozwiązanie jest okej. ^^

H5!:D Chociaż muszę przyznać, że gdy ma się tonę różnych rzeczorków do przesłania to takie rozwiązanie bywa trooooochę męczące. Znaczy się, przynajmniej dla mnie, bo muszę wszystko osobno przeklikać przez Dropboxa.:/ 
Anyway!!! Właśnie do mnie dotarło, że wreszcie znalazłem najsuper argument za zrealizowaniem mojego marzenia z dzieciństwa i tumtumtum, kupienia sobie telefonu z klapką!!XDD Niby tam mam jakiegoś złomka z podczerwienią, ale pojęcia nie mam, gdzie jest (no i nie ma klapki :|))). 

https://allegro.pl/oferta/sony-ericsson-...7485043504
Kupuję!!x)) 

https://allegro.pl/oferta/nokia-7390-l-a...701b8c0118
Huhu, a ten jaki gustowny!

Przepraszam za nic nie wnoszący post, ale chciałem się pochwalić.;;;;
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Omggg dzięki za post! Przydał mi się ^^ tylko pytanko, czy ten poerwszy telefonik ma podczerwień? Bo chyba się skuszę hihi
I’M PICKLE RICK
Odpowiedz
@xIwkoo, yuuup!:D

Cytat:Komunikacja: Bluetooth, IrDA

Ciesze się, że mój post okazał się wcale nie aż tak mocno bez sensu, hahha.
Odpowiedz
Dzięki ^^ Kupiłem Język Jeszcze raz dzięki! Mam nadzieje ze może przyjdzie w piątek ^^
EDIT;
iD L 15th przetłumaczyć ban język angielski czy pozostać przy japońskim?
I’M PICKLE RICK
Odpowiedz
Nie ma sprawy!:D Hmnh, jesteś pewny, że do iD L wyszedł w ogóle angielski patch? Sprawdź dobrze proszę, bo mi się wydaje, że tylko P's ma angielskiego patcha, ale idk, może mnie coś ominęło.
Odpowiedz
Otóż to, nie wyszedł - jest tylko kilka podstawek iD L z Chin w języku angielskim, ale tłumaczenie jest fatalne, niekompletne i nie warte - zazwyczaj wyższej - ceny.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: TeV9qeN.png]
[Obrazek: s6sKIfS.png]
[Obrazek: kltSDVr.png]
Odpowiedz
Dzięki, Albert! Tbh aż zwątpiłem, bo pamiętam, że Mr.Blinky mówił, że raczej nie chce robić patcha do iD L.
Odpowiedz
Nie tyle co nie chce ale w iD L chyba nie da się przetłumaczyć niczego bez ingerowania w płytę główną. Patch do P's działa na podstawie VDP, co ofc by nie było możliwe bez systemu pierców.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
OMG MIAŁAM TEN MODEL PO LEWEJ!!! Tylko kolor nie ten, ja miałam różowy. ;_; Mój pierwszy nowy telefon, nie w spadku po rodzicach. Sorry za offtop, ale musiałam. XD Tylko akurat ten model się nie nadaje, bo on miał tylko irdę, a kabel do łączenia do komputera jakiś dziwaczny i nic nie dało się na niego wgrać.
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości