Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać??
+Color to już rzadko spotykana wersja, jest mało rozbudowana i może być droga, ja bym polecał iD L, na stronie Japan You Want można kupić używane chyba za 27$ + wysyłka ok. 10$. Wpisz sobie nazwy poszczególnych wersji na youtube i pooglądaj filmiki, np. tamagotchi +color, tamagotchi id, tamagotchi id l, tamagotchi 4u, tamagotcji p's, tamagotchi mix.
[Obrazek: oetrKbQ.png]
Odpowiedz
W każdej wersji Tamagotchi trzeba karmić i odpowiadać na potrzeby swojego stworka. Pamiętaj tylko, że wszystkie wersje z kolorowym wyświetlaczem są po japońsku! Na pewno na P's można wgrać łatkę z językiem angielskim, jeśli bardzo Ci na tym zależy.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Ok dziękuję za pomoc poszukam i pooglądam.a jeszcze jedno na eBay jest opcja zaproponuj cenę czy coś takiego czy ktoś z was tego używa? warto zaproponować swoją cenę?czy sprzedający sie zazwyczaj nie godzą na cenę niższą niż jego oferta?
Odpowiedz
A jednak są tamagotchi które mają w funkcjach ikonkę pogody
https://www.ebay.pl/itm/Tamagotchi-Banda...2973978438
tylko jaki to model ktoś mi powie?
Odpowiedz
Ja tam nie widzę żadnej ikonki pogody, a prawdopodobnie to v1 albo v2, ale nie wiem dokładnie, aż tak obeznany w obudowach nie jestem, w każdym razie nie ma w nich pogody.
[Obrazek: oetrKbQ.png]
Odpowiedz
Nie, nie ma tamagotchi, które mają w funkcjach ikonkę pogody. W tym tez nie ma. A jeśli chodzi o wersje to znawcą nie jestem, ale to chyba Tamagotchi plus czy tam Tamagotchi v2? Nie jestem pewna. Viktor? Pomocy? xD

Edit: akaiowy mnie uprzedził Uśmiech
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
Nie mylisz ikonki lampki z parasolem czy coś? XDDD
Odpowiedz
W kolorowych wersjach tamagotchi nie musisz gasić światła tylko w czarno białych. A jeśli chodzi o pogodę to tylko w oryginalnym poochie puppy jak jeet zimno ubierasz pieska ikona bluzki, a jak słońce zdejmujesz ubranko.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Może i pomyliłam lampę z ☂️?.ale znalazłam kilka modeli na eBay-u.chcialabym wybrać któreś z nich ,może ktoś z was je ma i powie mi czy warto.czy mogę tu wstawić linki?
Odpowiedz
Możesz wstawić linki. Duży uśmiech pokaż jakie.
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
Nie są to orginalny firmy bandai ale może ktoś z was ma?
https://www.ebay.pl/itm/Piyoko-Vintage-V...3652936415

https://www.ebay.pl/itm/Gyaoppi-Dinosaur...3652954557

https://www.ebay.pl/itm/NEW-NELSONIC-WRI...3433211803 i jeszcze takie wynalazlam.
Odpowiedz
To ostatnie to ja mam i to jest moje Poochie Puppy tylko w innej obudowie.
[Obrazek: 2q8nkf9.jpg]
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Sis654321, tak sobie myślę, że Apollo byłoby dla Ciebie idealne; można tam ubrać zwierzątko w zależności od pogody, tutaj jest jakiś filmik który mniej więcej pokazuje jak to wygląda: https://www.youtube.com/watch?v=iERysgoWeEk
Tylko... Apollo jest strasznie rzadkie a gdy się już jakieś znajdzie - kosztuje fortunę.
Nie znam niestety tych zwierzątek które tutaj wrzuciłaś, natomiast... wydaje mi się, że opcje pogody będą podobne jak w Apollo. Znaczy się, to tylko moje domysły, ale to pewnie jakaś podstawowa animacja i tyle?
Wiesz, wydaje mi się, że naprawdę powinnaś może jeszcze raz rozważyć jakieś kolorowe Tamagotchi, do 150 zł na pewno znajdziesz jakieś używane i może i nie można ubrać postaci pod pogodę, ale.. te wszystkie animacje są takie piękne, że moim zdaniem są o niebo lepsze od tych, które oferują vintage zwierzątka. Chociaż też rozumiem, że może Ci zależeć na klimacie.:)
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Dzięki za odpowiedź .oglądałam filmiki z tymi Color+lub id l ,ale dla mnie to zupełnie inna bajka .Pamiętam czarno-białe tamagotchi i chciałabym takie mieć .w tych kolorowych jest o wiele trudniej i ten japoński..choć bardzo mi się podobają wizualnie ?kto wie może kiedyś sobie kupię?jak narazie zakupiłam trzy podróby polskie i żadne nie działa jak powinno i jestem Zła!!!!! i muszę wkoncu mieć jakieś porządne tamagotchi-ciesze się że są w ogóle porządne modele na świecie
Odpowiedz
Nie masz za co dziękować.:)
Wiesz, faktycznie na samym początku kolorowe tmgc może wydawać się nieco straszne i zawiłe, ale z ręką na sercu mogę Ci powiedzieć, że po kilku dniach ten japoński naprawdę nie będzie stanowił dla Ciebie żadnego problemu.:) Do niektórych wersji możesz sobie wgrać angielską łatkę która zmieni język, jeżeli byś chciała.:)
No niestety, z podróbkami tak już jest, bardzo ciężko jest trafić na coś fajnego na Allegro. Dlaczego aż tak Ci zależy na opcji pogody? Ja niestety nie umiem Ci bardziej pomóc i obawiam się, że nie będziesz miała za dużego wyboru biorąc pod uwagę obecny stan eBaya.:< Mam nadzieję, że inni pomogą Ci z tymi zwierzątkami które tutaj wrzuciłaś.;)
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz