05-10-2017, 07:46
OMG ale piękne. Rewelacja
![[Obrazek: jLDUSeK.png]](https://i.imgur.com/jLDUSeK.png)
|
[temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać??
|
|
05-10-2017, 09:50
O ja, śliczne!!
05-10-2017, 12:56
Dzięki! Cieszę się bardzo, że utrafiłam akurat w dobrej cenie i takie, które mi się podobało <3 Teraz tylko czekać aż przyjdzie
![]()
07-10-2017, 16:49
Też kieeeeeedyś takie chciałem, omg!! Gratki ogromne, będziesz zachwycona, ta wersja jest naprawdę ekstra.
![]()
26-01-2018, 11:16
Nadszedł ten moment, że znowu nie mogę się zdecydować, które tama kupić. Nie spieszę się z wyborem, mam czas, więc wolę też podpytać tutaj. Mam problem przede wszystkim z decyzją czy kupić nowe, czy używane tama. Wkurza mnie to, że w mojej „kolekcji” tylko dwa tama są fabrycznie nowe, a cała reszta ze śladami użytkowania. Jeśli miałabym brać nowe to byłoby to P’s lub colorek. Obie wersje mam, ale colorek ma mocno widoczne ślady użytkowania. Jest w dobrym stanie, ale używam go najczęściej z kolorowych tama i to bardzo rzuca mi się to w oczy i po prostu przeszkadza. Jeśli chodzi o P’s to koniecznie chciałabym niebieskie, a jeśli miałabym kupować drugi raz to tylko nowe. Tutaj cena będzie kosmiczna i trudno będzie znaleźć nowego colorka albo nowe P’s w rozsądnej cenie i pewnie po tym zakupie czekałabym X czasu na następne tama, ale za to jaka byłaby satysfakcja!
Myślałam tez o id No i oczywiście chciałabym kupić nowe, ale nie ma nowych id, a przynajmniej nie mogę takich znaleźć. Tu wydatek jest mały, bo z tego co zauważyłam to Id chodzą za ok 100 zł co w porównaniu z 500zl za nowego colorka to nic, ale boli mnie właśnie fakt, że ZNOWU tama będzie używane :/ Tak tylko jeszcze dodam ze widziałam kilka sztuk id silver za 300-350zl i tez nad nimi myślałam, ale nie mam pojęcia czy to adekwatna cena za takie tama. Kolejnym moim typem jest idl 15th, ale tak jak w przypadku colorka cena jest bardzo wysoka za nowe tama, a używane są zazwyczaj w kiepskim stanie. Łyyy, przepraszam za monolog, ale bije się z tym już dłuższy czas i nie wiem :/ ![]()
26-01-2018, 11:21
https://www.ebay.pl/itm/Tamagotchi-Ps-Bl...Sw4PxZ5bZl
Tutaj jest nowe P's niebieskie za 305 zł. ![]() ![]() ![]() ![]()
26-01-2018, 12:18
^ Kupowałem u tego sprzedawcy swoje iD L, generalnie ma dobre ceny za nowe Tama.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
26-01-2018, 12:18
Tak tyle, że z przesyłką wyjdzie 325zł i to dodatkowo przesyłka ekonomiczna, wolę standard international shipping, bo jest mniejsza szansa na to, że paczka się gdzieś "zagubi" po drodze. Zresztą najpierw wolałabym się uporać z decyzją, a dopiero potem ze znalezieniem tama ;P
![]()
26-01-2018, 13:06
Tak to już jest w tego typu kolekcjonerstwie, że jeżeli chcesz kupić jakiś w miarę rzadki egzemplarz którym chcesz się też bawić który musi być w miarę tani to kupujesz używany, a jak się nie boisz wydać więcej to kupujesz nowy. Większość z nas kupuje używane tamki, a te "nowe" są raczej uważane ża takie święte graale kolekcji.
Ja dalej mimo wszystko polecam Japan You Want, tam są chyba najtańsze używane P's, a czasami się nawet nowy trafi za nie taką straszną cenę. Chociaż na razie niestety mają tylko ten, ale za to z piercem: https://japanyouwant.com/product/used-ta...box-bandai ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
26-01-2018, 13:26
Moim zdaniem warto mieć swoją ulubioną i sprawdzoną wersję w dobrej kondycji, więc skoro stan Twojego colorka Ci nie odpowiada, ba, przeszkadza, to warto polować na jakiegoś w lepszym stanie - to by była sprawdzona i satysfakcjonująca inwestycja. Nawet zakładając, że będzie Cię to Tama trochę więcej kosztować, to i tak w hipotetycznej sytuacji, gdy za parę lat Ci się znudzi, zadbane szybko będziesz mogła sprzedać/wymienić.
26-01-2018, 14:40
Tak samo jak ja chciałabym mieć P's nawet niebieskie fabrycznie nowe bez rys na ekranie.
![]() ![]() ![]() ![]()
Witam wszystkich tamamaniakòw
chce kupić tamagotchi.przeszukalam wszystkie polskie strony ale nie znalazłam nic godnego uwagi.od was dowiedziałam się że się kupuje na ebay.przejrzalam całe 17stron ale ja poszukuje takiego jajka które w swoich funkcjach ma funkcję pogody .czyli że u naszego zwierzątka czasem pada deszcz lub śnieg lub zaświeci słońce i wtedy trzeba mu dać albo szalik albo parasol albo coś innego poza tym musi chodzić spać i rosnąć.takie chce mieć.jaki model spełni te kryteria.prosze o pomoc
28-12-2018, 10:46
Losowe animacje pogodowe pojawiają się sezonowo w wersjach z czarno-białym wyświetlaczem, ale żeby móc wyjść w każdym momencie na zewnątrz i obserwować na bieżąco zmieniającą się pogodę, to tylko wersje z kolorowym wyświetlaczem. I tutaj masz do wyboru bardziej lub mniej rozbudowane zawartością - z tego co piszesz, najlepsze dla Ciebie będzie coś mniej treściwego, osobiście polecałbym +Color lub iD (+Color ma prawdopodobnie najlepsze animacje pogody ze wszystkich). Z tym, że są to wersje obecnie stosunkowo trudno dostępne i musisz rozejrzeć się za używanymi, jak nie chcesz wydać małej fortuny.
28-12-2018, 10:58
Które wersje mają tą funkcję?raczej chodzi mi o wersję z czarno-białym wyświetlaczem .bo np tamagotchi gen 1czy gen 2 niemają tej ikonki...niewiem jak gen 3 .narazie na tomagotchi jestem skłonna wydać 150 zł.pozniej zobaczymy
28-12-2018, 12:33
Jak wygląda zabawa z tym Color+?też postać rośnie i trzeba go karmić bawić się z nim i kiedy zaśnie zgasić mu światło a kiedy czegoś potrzebuje sygnalizuje to?
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Którą wazelinę wybrać? | akaiowy | 0 | 17 |
24-04-2026, 04:50 Ostatni post: akaiowy |
| Które tama wybrać?Jak zmienić info o sobie na profilu? | Iwko | 1 | 610 |
25-04-2016, 19:08 Ostatni post: Carol |
|
| Jakie tamagotchi wybrać? | TamagotchiMusicStar986 | 1 | 2,418 |
03-04-2013, 20:53 Ostatni post: cecil |
|
| Tamagotchi ID L VS Tamagotchi Color VS Tamagotchi Tama-Go | Maartynaa. | 9 | 3,686 |
21-05-2012, 21:51 Ostatni post: Maartynaa. |
|
| Jakie TMGC wybrać? | Zakuro | 21 | 4,252 |
26-02-2012, 14:02 Ostatni post: Viktor |
|