Liczba postów: 4,589
Liczba wątków: 40
Tamagotchi: v3, +C, iD, iD L, Sanrio m!x, Meets, Sanrio Meets
19-12-2018, 13:45
Z racji tego, że mój prezent od Lyree już dotarł (oszałamiający priorytet w 24h :o obie strony w szoku), rozpoczynam wątek na chwalenie się upominkami!
Lyrcia znowu idealnie w mój gust, lakier jest przepiękny (sama bym się na matowy nie odważyła po swoich doświadczeniach, a tu już wiem, że sprawdzona formuła więc <3), a dosłownie w poniedziałek chciałam sobie wybrać jakieś skarpety z Many Mornings! Także dziękuuuję raz jeszcze!
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
Many Mornings są super!
Mi przyszły upominki od Akaiowego dzisiaj rano:
![[Obrazek: LrYnvEh.jpg]](https://i.imgur.com/LrYnvEh.jpg)
Jestem zadowolony, uwielbiam długopisy żelowe. No i te mamby są pyszne!
Ręcznie rysowana tamagoczowa kartka jest super, postawiłem sobie gdzieś na widoku. ^^
Liczba postów: 694
Liczba wątków: 6
Tamagotchi: P1-P2, v2-v6, +C, iD, iD L, P's, 4U, m!x, Meets
Odebrałem dziś paczuszkę od Dogz:
![[Obrazek: PBPpyzB.jpg]](https://i.imgur.com/PBPpyzB.jpg)
Dziękuję uprzejmie za wszystko! Wśród kart Pokemonów znalazł się nawet jeden z moich ulubieńców z dzieciństwa, Horsea. <3 I w ogóle fajne są te karty, ładnie się mienią. ^__^
PS MARTA, TEŻ UWAŻASZ, ŻE TEN TYGRYSEK JEST *TAK BARDZO* TRAFIONYM PLUSZACZKIEM?
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Mi też doszła przesyłka od Abstrakta:
![[Obrazek: 105yxyp.jpg]](http://i68.tinypic.com/105yxyp.jpg)
Ogrzewacze z Muminkami idealnie ja kocham Muminki i jestem że wszystkiego zadowolona i Sówka fajna.
Super, że Ci się podobają te ogrzewacze, Dogz! Są przesłodkie, daj potem znać, jak Ci się ich używa. ^^
Pluszowy tygrysek jest tak bardzo w punkt, że to aż niemożliwe. XD
A, i mam dzisiaj swój prezent na nogach i rozmiar jest idealny, kocham te skarpety.
Liczba postów: 68
Liczba wątków: 5
Tamagotchi: v2, v4.5, v5, Akai, v6, Tama-Go, iD L, P's
Właśnie przyszła paczka od Viktora!
![[Obrazek: WB7mj6v.jpg]](https://i.imgur.com/WB7mj6v.jpg)
Heh:
![[Obrazek: 8doZwXv.jpg]](https://i.imgur.com/8doZwXv.jpg)
Także dzięki. Chyba jeszcze Lyree została?
Liczba postów: 3,419
Liczba wątków: 46
Tamagotchi: 17
Tak, właśnie jadę do mojej paczki, za jakieś 2 h się nią podzielę! XD
Edit: Jednak okazało się, że od mojej paczki dzieliło mnie dużo więcej niż 2 h jazdy pociągiem. Szczegóły w spojlerze. XD
Dziękuję! <3
Dostałam świeczkę zapachową, która w ogóle bardzo ładnie się prezentuje, kocham taki kolor. I ten lakier, faktycznie znowu się dopasowałyśmy. XDDD I obie wysłałyśmy sobie w takim razie kolor, na który same byśmy się nie zdecydowały haha, bo ja się trzymam od daaaawna jednego i tego samego koloru (tego co posłałam), więc od wieków nie używałam żadnego żywszego koloru - tak więc teraz to się zmieni i przetestuję coś nowego.  I pierniczki. <3
Jutro posprzątam w pokoju i sobie postawię i odpalę świeczuszkę. :3 i spróbuję nic nie podpalić
A oto moje przygody:
Dwa dni temu zobaczyłam na trackingu, że paczka została doręczona. Szła na mój domowy adres, a ja byłam w tym czasie jeszcze w Poznaniu. Uprzedziłam rodzinę, więc sądziłam, że nie będzie komplikacji. Od dnia kiedy paczka rzekomo dotarła nie rozmawiałam z nikim z rodziny więc nie wiedziałam, że gdy przyjadę, to wcale nie będzie na mnie czekała odebrana paczuszka. Pytałam wszystkich i nikt nic nie odbierał. Najpierw postanowiłam przejść się po sąsiadach, ale nikt mi nie otworzył nawet. XD Ok, dzwonię na pocztę. Poczta nie odbiera. Ooook, jedziemy na pocztę. Nic nie wiedzą, nic nie pomogą. Paczka jest odebrana, wiedzą tyle co i ja. Może pani jechać do DERu. Jedziemy do DERu. Okazał się być miejscem raczej nie dla żadnych klientów itd. XD Otoczone płotem kolczastym budynki magazynów kurierskich, żadnych drzwi którymi dałoby się wejść/na które dałoby się zadzwonić/cokolwiek. Jakiś pan z jakiegoś wielkiego samochodu poczty pokierował mnie z mamą do jakiegoś innego wejścia. Wchodzimy i witają nas słowa "nie zamykać drzwi! można przymknąć, ale nie zamykać, bo nie wyjdziecie!" OKOKOK. Aha, jeszcze jak już wiedziałam do których drzwi iść, to przy nich zgaslo światło w oknie. XDDD POCZUŁAM ŻE COŚ UKRYWAJA. No dobra, tam w okienku przedstawiamy sytuację. Dowiedziałam się, że WIEDZĄ TO CO JA, że NO NIC NIE MOŻEMY ZROBIĆ, a także że w tym miejscu nawet nie powinno mnie być i CIEKAWE KTÓRA TO MĄDRA POCZTA NAS TU POKIEROWAŁA. Aha, i no że nadawca ewentualnie może składać reklamację. XD W sumie wymęczyłam ich o to, by pokazali jakieś potwierdzenie odbioru. No i jest, jest nabazgrane moje nazwisko. Myślę sobie, super, ktoś sobie odebrał prezent. Mówią mi, że zdarza się że kurier zostawi pod drzwiami gdy nikogo nie ma i standard, czy pytałam sąsiadów itd. Tak tak, wszyscy spławiajcie. Zaproponowali, że dadzą numer do kuriera. No to wzięłam ten numer do kuriera. W międzyczasie przyszedł jakiś kierownik i przepraszał, mówił, że zapewne kurier nadal ma tę przesyłkę i dopiero będzie mi ją wiózł, bo zdarza się, że kurierzy podpisują te przesyłki jako odebrane, żeby sobie podreperować statystyki, żeby nie było że jeszcze nie dostarczył. Dzwonimy do kuriera. Ja mieszkam pod 34/3. Kurier mówi, że sprawdzi i oddzwoni. Oddzwania. "Na paczce było źle napisane, nie pisało, że 34/3 tylko 24/3, więc zaniosłem pod 24". Ok, to dzielimy się informacją, że paczka została podpisana MOIM nazwiskiem. Wtedy stwierdził, że "w sumie to pod 24 odmówili odbioru". Powiedział, że dzisiaj o 19 paczka będzie. No i ostatecznie przyszła o 20:30 jakoś. XD I przepraszam przepraszam, biorę to na swoją odpowiedzialność, podpisywać już nic nie trzeba, już podpisana. HE, HE.
I NA PACZCE PISZE 34/3.
(już widzę jak do mnie dochodzi mój meets, spekulujemy z abstraktem, że już jacyś urzędnicy sobie którąś generację na nim robią)
edit: dopiero zobaczyłam dopisany długopisem innym pismem ten nieprawidłowy adres XD
Tak się cieszę, że to doszło i to w całości, bo serio ta jazda z odbiorem jest absolutnie niemożliwa. Poczta Polska przegina absolutnie pod każdym możliwym względem. :x
Ale i tak najbardziej się cieszę, ze prezent się podoba! Zapakowanie tej świeczki kosztowało mnie trochę gimnastyki, ale warto było. ^^
|