02-05-2018, 19:30
Aaaaaaa!! W sumie... podejrzany Pan Ziemniak, podejrzany towar...
|
Pamiętnik Lyree
|
|
02-05-2018, 19:30
Aaaaaaa!! W sumie... podejrzany Pan Ziemniak, podejrzany towar...
03-05-2018, 18:27
![]() ![]() Na początek pokażę coś, co mnie zabiło wczoraj wieczorem. xD Oto śpiący Shimashimatchi. Widzę jego głowę. Widzę jego
kołdrę. ALE NIE WIDZĘ NIC POMIĘDZY.
![]() To trochę straszne, do tego to animacja, i on śpiąc tak się porusza w sensie jakby dalej i bliżej kołdry, że niby tak oddycha,
ale przez tę szparę między jego głową a kołdrą, wygląda to dziwacznie, gdy się już to zauważy... xD
Poza tym pożalę się. Wczoraj mówiłam, że kupiłam samochód, a później tama się zrestartował i udało się go przywrócić, ale
stracił ten samochód. Wieczorem kupiłam inny, tzw off road vehicle, jakaś terenówka xD, drogi w kij, bo 5000 $. I RANO GO
NIE MIAŁ JUŻ I ZNOWU CHODZI Z BUTA. Nie polecam więc kupować pojazdów w tym Tama...
Poza tym rzeczywiście Shimashimatchi był dzieckiem. Co jest bezsensem, ponieważ wybrałam go gdy na początku zapytało o
wybór postaci. Wychodzi na to że wybierałam to, jaką postacią Tama ma być na poziomie dziecka. Chyba że jakimś cudem ja
nie pamiętam ale wybrałam Kikitchiego, bo na niego dzisiaj urósł. Ale jestem PEWNA, że wybrałam Shimashimatchiego. Oto
już Kikitchi przy swoim bananowcu w ogródku. Wcale nie GMO.
![]() To nie koniec dziwactw, ponieważ zaraz pokażę tę super rzecz o której wspominałam wczoraj. Akurat jako Shimashimatchi
wyglądał w tej sytuacji jeszcze lepiej, ale: oto prezentuję Wam Kikitchiego SIEDZĄCEGO W TOALECIE, tylko głowa wystaje.
![]() Jeju, umieram gdy to widzę, a jako Shimashimatchi serio wyglądał nawet zabawniej. xD
W ogóle doczytałam, że 3 maja to również święto konstytucji w Japonii i oto mój Akai obchodzi ten dzień.
![]() Ta przeurocza postać to Tengutchi:
![]() który jako nastolatek był postacią Darumatchi:
![]() A oto urocza twarz Tengutchi w przybliżeniu:
![]() Jest to dziewczynka, a na imię ma Gwiazdka Serce, bo nie miałam siły i weny wpisywać literkowego imienia. Dzisiaj też w
tym Tama, tak jak pisałam w innym temacie, pojawił mi się kod za nagrodę, której nigdy nie dostanę bo aplikacja do tego
Tama już nie istnieje. ;_; Co mnie boli, bo czuję, jakby było takie trochę umarłe. Na obudowie pisze 2005, czyli 13 lat na
mnie czekało zahibernowane i teraz się obudziło tak w nieswoich czasach. xD ;/ Tak samo mnie boli brak TT dla Ura, buuu.
03-05-2018, 19:35
^Hahahah xDDDDDDD
Lyree, świetnie Ci wyszły zdjęcia Akai. Pikselki super widać. No i na nich serio ta obudowa jest taka SOCZYSTA xD ![]()
03-05-2018, 22:02
Ahahaha, no to właśnie taki nosacz. xDDD
Dzięki! Na żywo jest i tak bardziej soczyste!! xDD ...z innej beczki, ale skoro to mój pamiętnik i dotyczy moich Tamagotchi, to poniższe przemyślenia są na miejscu. XDD
04-05-2018, 11:57
Fajna jest ta podróbka z tego co tutaj można wyczytać. Takie śmieszne urozmaicenie. XD Aż sam kupiłbym ją, ale na ebayu pustki. D:
Fotki faktycznie fajnie wyglądają, widać wszystko ładnie.
![]()
04-05-2018, 12:41
Fajna ta podróbka nawet na eBayu widziałam taką o tu: https://www.ebay.pl/itm/NEW-Qpet-Plus-Co...SwXf5amhZf
![]() ![]() ![]() ![]()
05-05-2018, 19:22
Ta ebayowa strasznie droga, ja kupowałam tutaj przez fb:
https://www.facebook.com/kawaiispree/ 30$ z darmową wysyłką z numerem. 200 zł to tama nie jest warte. ![]() ![]()
Na początek ciekawostka: są 3 gry i w każdej z nich gdy uzyskasz 0 punktów, ukaże się napis shitty. W balonach i memory
Tamek po uzyskaniu 0 punktów będzie smutny. Jednak w grze w jabłka, jego reakcja towarzysząca temu "shitty" to... xD
![]() Przegrał i oberwał takim komentarzem, a ten skacze i się cieszy. xD
Dzisiaj rano odblokowała się opcja marriage, więc poszliśmy do swatki~
![]() Swatka powiedziała następnie, że zaraz przyprowadzi mu ładną dziewczynę. Jednak moim zdaniem ta dziewczyna specjalnie
ładna nie była... a mianowicie była to niebieskawa, krzywa Makiko. xD Następne zdjęcie to chyba takie +18 więc wrzucam w
spoiler - "Makiko" i Kikitchi potulili się robiąc krzywe miny i od razu pojawił się dzieciak. XD
Krzywa Makiko szybko została zapomniana i na ekranie pozostał tylko Kikitchi i bobas, chwilę pograli w piłkę:
![]() Po czym nagle Kikitchi z drugiego końca ekranu rzucił w dziecko kocem, a ono po przykryciu od razu zasnęło:
![]() W tym czasie Kiki oddalił się unosząc się w górę, a gdy tylko zniknął z ekranu dziecko obudziło się i wołało jeść. Okazało się,
że Kikitchi trafił do sekcji "ancestor" jako martwy - bo na takim czarnym obrazku z kokardą i można się za niego modlić. Tak
szybko odszedł, rip. Nowy Tama to dziewczynka, zdążyła podrosnąć, jest Memetchi. Wczoraj kupiłam luxury toaletę i wygląda
tak wow. A najbardziej wow jest, że Meme wygląda jeszcze fajniej zanurzona w toalecie niż Kiki/Shimashima, ale nie zdążyłam
ze zdjęciem. ;_; Pożalę się też, że znowu dzisiaj samo mi się zrestartowało, jak dobrze że można przywracać postać. Ale i tak
najgorsze jest to, JAK TO TAMA ZŻERA BATERIE. Odpaliłam je we wtorek a ono mi dzisiaj popołudniu już padło! To nawet nie
był tydzień przecież. W każdym razie, póki co robię mu przerwę. Jutro chyba kupię baterie Mixowi i opalę.
Zaś do mojej postaci w Akai przyszła swatka i...
![]() selfcest xD
![]() #nosaczowelove
![]()
05-05-2018, 19:54
Janusz i Halynka anno domini 2018. <3
Chyba bym nie mogła patrzeć na te źle pokolorowane postacie w podróbce, mnie to tak rusza, że szkoda słów. D: Znowu wybierałaś postać, czy Memetchi sama z siebie? ![]() ![]() ![]()
05-05-2018, 19:58
Tylko pierwszą postać się wybiera, Meme wyszła sama z siebie. C:
Mnie wygląd postaci o dziwo nie drażni, spodziewałam się różnych baboli i akceptuję je. xD
05-05-2018, 23:02
Może ten tamagocz bardzo sobie się spodobał i postanowił być z kimś takim samym. XDDDD
![]()
06-05-2018, 05:35
Ale w sumie nie ma z czego się śmiać ten tamek na pewno ma dużą samoocenę. XD
![]()
06-05-2018, 20:06
![]() ![]() Dzisiaj tylko Akaiowo-Uratamowy wpis, bo jak mówiłam, qpet padł, a Mixa w sumie jeszcze nie odpaliłam, nie wiem, czy teraz mam czas na więcej Tama. :c
Moje Uratama ewoluowało i chłopiec o imieniu Viral to teraz już Celebtchi~
![]() Chyba nigdy go nie miałam w tej wersji i w v4+ też rzadko go miałam, a w sumie szkoda, jakoś wcześniej go unikałam, ale
teraz myślę, że całkiem urocza postać.
Przez ostatnie parę dni sporo łączyłam Akai i Ura. Gwiazdka Serce z Akai była starsza od Virala z Ura, była dorosła kiedy on
był nastolatkiem, więc powinna być mądrzejsza, a oni sobie ciągle wysyłali jakieś paskudztwa, mimo, że mieli się na liście
znajomych ustawionych jako dobrzy przyjaciele. I między innymi wysyłali sobie: Akai do Ura jakąś muchę? XD a Ura Akaiowi
jakąś ośmiornicę, na co postać z Akaia się złościła, a potem ta ośmiornica podchodziła do postaci i dotknęła ją tymi ustami
(ugryzła? XD) po czym wszystko na ekranie zmieniało kolory na odwrotne na chwilę. XD Nie wiem co to było. XD No w każdym
razie, można by pomyśleć, że przyjaciele, ok, a Gwiazdka Serce od wczoraj już zamężna i ma dziecko, więc nic między nimi nie
zajdzie. A OTO KOLEJNY TAMA DRAMAT MIŁOSNY. Choć tutaj nie tak dramatyczny, bo nikt nie umarł, jak wtedy z v4/v4+.
Otóż okazuje się, że z tego co czytam, to ich relacja to ŻARLIWA MIŁOŚĆ czy coś. XDD
![]() (ehh te listonosze)
Stwierdziłam że zaeksperymentuję. Gdy Gwiazdka Serce brała kąpiel, Viral myślał o niej popijając eliksir miłości.
![]() Ale niestety do niczego większego między nimi nie doszło, chociaż zaczęli sobie dawać miłe prezenty!
![]() Zawstydzony Celebtchi:
![]() Kocham jak one tak zawstydzenie reagują na te wszystkie serduszka. <3 Rusza się po ekranie zarumieniony potem chwilę.
Tutaj Tengutchi zjada love letter:
![]() A TU ZARUMIENIONA SŁODZIUTKA TENGUTCHI
![]() Cieszmy się jej pięknem, bo jutro prawdopodobnie jej już nie będzie i zostanie sam dzieciak. Za to Celebtchiemu kupiłam
opcję swatki na zawołanie, która dziś jeszcze nie działała, ale pewnie jutro się odblokuje. I nie spocznę, aż nie trafi mu się
żonka z genami z rodziny Uramame. XD
|
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|
| Podobne wątki | |||||
| Wątek: | Autor | Odpowiedzi: | Wyświetleń: | Ostatni post | |
|
|
Pamiętnik Viktora | Viktor | 20 | 2,242 |
08-10-2019, 16:40 Ostatni post: Viktor |
| Pamiętnik Diamonda | Diamond | 112 | 11,661 |