Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamiętnik Lyree
Lajri jeszcze są takie fajne pokrowce:
http://allegro.pl/etui-na-telefon-klucze...59284.html

A postać w m!xie jest naprawdę uroczo zmiksowana oczka ma ładne. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
^ Strasznie drogie, ja mam takiego arbuza i zamówiłem go na ebayu za 4zł, i wcale tak długo nawet nie szedł.

Ogólnie małe portmonetki są fajne na tama pokrowce. W Home & You teraz mają takie mini kosmetyczki z kotkami i takie silikonowe portmonetki, one są ekstra na tama!
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
(15-02-2018, 14:06)Viktor napisał(a): Ogólnie małe portmonetki są fajne na tama pokrowce. W Home & You teraz mają takie mini kosmetyczki z kotkami i takie silikonowe portmonetki, one są ekstra na tama!

A widziałam w Home&you coś z kotkami naklejki, magnesy, etui fajne mawet.

EDIT:
Widziałam na allegro na innej aukcji pokrowiec arbuza za 7 zł.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Jak będę mieć po drodze to zajrzę do Home & you!

[Obrazek: FcymRcS.png]
[Obrazek: lFsJcbb.png]
Mamemetchi wczoraj stał się dorosły i... nie mogę powiedzieć by był moim zdaniem zbyt piękny. XD Założyłam mu wianek,
by go uładnić (wyglądał tak łysko ;/) ale wiele to nie dało. Uśmiech jak widać po tatusiu.

[Obrazek: WD4uOcB.png]

Wczoraj po raz pierwszy dałam mu do zabawy robota. Spodziewałam się, że tak jak znałam to z poprzednich wersji, robot 
będzie taką tylko zabawką, ale byłam w błędzie! To co ukazało się moim oczom całkiem mnie zaskoczyło!

[Obrazek: m0Is5Zk.png]

Mamemetchi przechadzał się wieczorem po mieście... I co ujrzał?! 

[Obrazek: 9UvycuI.png]

Miasto jest w niebezpieczeństwie, grasuje wielki robot! Mamemetchi nie myślał wiele i pobiegł po swojego mecha.

[Obrazek: nv6rn7J.png]

Dzielny Mamemetchi stanął w swoim robocie do walki ze złem! W międzyczasie udał się do laboratorium, dzięki czemu jego
robot przeżył jakiegoś power upa. XD

[Obrazek: qdyEhN1.png]

I tęczową mocą pokonał złego robota! Zagrożenie zażegnane!

[Obrazek: Z9OSHAX.png]

Przysięgam, to było niespodziewane i tak niesamowite. XDD Bardzo długa była ta animacja i mega mi się podobała.

Po uratowaniu świata Mamemetchi powrócił do szarego życia. Czy aby na pewno jednak tak szarego?!

Jako że on (imo) urodą nie grzeszył, postanowiłam oświadczyć go Lovelitchi, by była szansa na ładne potomstwo.

[Obrazek: mG9iSif.png]

Lovelitchi zaakceptowała średniej urody Mamemecza, wpływ na to mogła mieć jego bohaterskość nadrabiająca urodę.

Tak wyglądała cała rodzinka, gdy urodziło im się dziecko:

[Obrazek: PXxFXZK.png]

Mamelovelitchi, bo tak domyślnie zmiksowało się imię małego, podrósł i nastał czas, by wyprowadził się z domu. Mameme,
świadom tego jak hejtuję jego wygląd, postanowił chyba uciec od zdjęcia:

[Obrazek: Frz42Gz.png]

Jak widać, Mamelovelitchi wdał się w mamę i to ją przypomina bardziej, co mnie cieszy! Jest przepiękną owieczko-chmurką.

[Obrazek: b2cKW3P.png]

Jestem w nim zakochana. <3 I jak widać zmieniłam mu wystrój, dzięki czemu odblokowała się nowa lokacja. Jenak zanim
się do niej wybraliśmy, postanowiliśmy użyć przedmiotu kupionego wcześniej od spotkanego w parku Tamka. Przedmiotem
tym jest konewka, z którą pojechaliśmy do lasu.

[Obrazek: jbtQkNM.png]

... i w sumie Mamelovelitchi podlewał swojego leśnego znajomego. XDDD

Moja chmurka miała też przejażdżkę na chmurce:

[Obrazek: pmWrebS.png]

... Z KTÓREJ SPADŁ. :C

[Obrazek: T2c5czn.png]

Dlatego postanowiliśmy, że następny raz będzie się nią bawić w towarzystwie innych, aby było bezpieczniej. Słuszna decyzja!

[Obrazek: yIEKz2r.png]

Gdy użyliśmy chmurki w tym świeżo odblokowanym miasteczku, nowa koleżanka Violetchi złapala spadającego Tamka!

Poza tym dałam Mamelovelitchiemu też pobawić się robotem, ale nie była to taka epicka przygoda jak ta, która spotkała
jego ojca. Mamelovelitchi po prostu pospacerował sobie w deszczu w robocie, prosząc się o zardzewienie.

[Obrazek: luKAglI.png]

Z kolei użycie robota w kwiatkowym mieście zaskutkowało ucieczką pszczółkowego Tamka. Robot dołącza do moich fav
itemków. Oby jednak udało mi się jeszcze w przyszłości zobaczyć tę epicką walkę!

[Obrazek: XQggPzJ.png]

Uwaga, w końcu odpaliłam też moje Ura! Póki co moja postać jest wykrzykniczkiem, z którego urośnie pewien charakter
z grupy Bikkuri, którego jeszcze nigdy nie miałam. :D

[Obrazek: gtFsb3P.png]
Odpowiedz
Jaki super wpis! Fajnie opowiadasz. Duży uśmiech
Mamemetchi zapewne odziedziczył od ojca to że robot to jego ulubiony itemek, bo wtedy itemki mają inne animacje- zwykle takie "przekombinowane", ale fajne. XD
Zobaczymy na kogo wyrośnie! Uwielbiam miksy z Lovelitchi.
Odpowiedz
Okej, Mamemecz był faktycznie jakiś taki..... mało urodziwy. XD Za to dzieciątko jest po prostu przecudne i jestem ciekawa jak urośnie. A poza tym...
WIĘCEJ URA! >:C
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Ojciec Mamemecza, Mametchi, jeszcze nie miał tej zabawki więc nie wiem czy ją lubił, ale wiem, że jak dałam ją Mamemeczowi to najpierw było pełnooo serduszek, więc on robota na pewno kocha. A te długie i przekombinowane animacje są cudowne, one są tak kreatywne i zabawne.

A propos animacji, przed chwilą wydawało mi się, że w moim już śpiącym Mixie chyba pokazał się sen Tamka? ;o Bo też jakieś magiczne rzeczy się działy, a on już śpi i to wyglądało tak... sennie, ale nie zdążyłam zrobić zdjęcia.

Brak Ura wynikł z tego, że byłam na tyle wyrodna że pozwoliłam wykrzykniko bobasowi przez tydzień płakać, nie miał nawet jeszcze imienia, ale już zajęłam się nim! Nie miałam siły odpalać kolejnego Tama. :c Już sam Mix mnie mocno absorbuje. Na Ura sił nie miałam a o Akai myślałam że spoko dbam a zdechło. XD

A to dziecko serio jest przeprzepiękne, wierzę w puchate chmurkowe geny Lovelitchi! Na pewno gdy urośnie nadal będzie tak piękny i słodki!

ps. przepraszam za błąd ortograficzny w poprzednim poście XDD ale już nawet nie edytuję bo dałam magicznym cudem 19 zdjęć na 17 dozwolonych i straciłam opcję edycji, musiałabym usunąć zdjęcia. nie wiem co ja mam ostatnio za laga w mózgu z tym jak piszę. ;_;
Odpowiedz
Fajnie, że przynajmniej Tobie się podoba łysy pomarańczowy Mametchi. xD <3

[Obrazek: FcymRcS.png]
[Obrazek: VvcIwHf.png]
Gdy dziecko Lovelitchi i Mamemetchiego urosło na nastolatka, przeklinałam pomarańczowe Meme geny. xDDD

[Obrazek: lwIOJe5.png]

Wyglądał jak pomarańczowa Lovelitchi z oczami Mamecza. Ale tą pozę to nie wiem po kim odziedziczył. XDDD Z tą jedną
nogą w powietrzu.

Na szczęście odkąd stał się dorosły, znowu wygląda pięknie i słodko. <3 Oto i on ze swoimi kwiatkami.

[Obrazek: KjMzdYG.png]

Z kolei dziś rano w parku Mamelovelitchi spotkał gromadkę zielonych stworków, wraz z którymi sprzątał okolicę. Dostał od
nich w nagrodę jakiś order. xD Samego sprzątania niestety nie udało mi się złapać. >.<

[Obrazek: oHyG89e.png]

[Obrazek: uufl6se.png]

A po powrocie założyłam mu okulary, które wcześniej kupiłam i o nich zapomniałam. Myślę że mu w nich do twarzy. xDD

[Obrazek: GmsC7Jr.png]

Chyba już dzisiaj pójdę go oświadczyć, bo ciekawi mnie, co dalej się z niego wymiksuje. I chcę już pozbyć się Memegenów
raz na zawsze. XDDD Fajnie że rozwój w Mixie jest tak dynamiczny, postaci rosną co dzień i potencjał tej idei miksowania
jest dzięki temu serio wykorzystywany. 

W UraTama z kolei też puszysta postać, tym razem prawdziwa, autentyczna chmurka! Jest słodka. C:

[Obrazek: d4YPrYh.png]
Odpowiedz
Kurde ile animacji w tym mixie. A w ogóle to jest tam takie coś jak happy symbols postaci czy po prostu dorosły, do swatki i od nowa dzieciak?
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
Nie znam happy symbols (to jest chyba w Kolorku, czy w czym?), tutaj tego nie ma, po prostu dorosły = może iść i się oświadczyć wybranej postaci. :) I od nowa dzieciak.

Ale animacji jest serio dużo (sam fakt, że nawet jest animacja ze snem tamka!) i są piękne, mega mi się to podoba. :3
Ogółem jest to definitywnie moje ulubione Tamagotchi do tej pory, jestem taka szczęśliwa, że się na nie zdecydowałam. Z tym, że nie mam żadnego doświadczenia z innymi nowymi wersjami, więc jeszcze wiele przede mną, ale póki co naprawdę kocham to Tama.
Odpowiedz
Happy symbols, puzzle czy stempelki itp. są we wszystkich wersjach kolorowych, które ja mam, czyli: colorek, ID L i P’s. Nie wiem jak zreszta, ale wydaje mi się, że skoro ID L ma to ID chyba tez. A z 4U to kompletnie nie mam pojęcia
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
No, nie ma puzzli w tej wersji, jest naprawdę za razem barrzo prostym colorkiem jak i skomplikowanym. Myślę że nie wiedzieli jak to zaimplementować w zmiksowanych postaciach, bo oprócz colorka każda postać miała co innego. Ale zamiast tego każda ma item który lubi lub nie, a zabawa nim to najszybsza droga do zapełnienia szczęścia tamka!
Bardzo podoba mi się ten miks!! Ale uwierz mi, jeszcze poprzellinasz niektóre geny. XD Znam ludzi co przestali grać przez ciagłe geny Kuczka i Himebaratchi.
Odpowiedz
O ja właśnie przed chwilą żeniłam mojego Tama i myślałam czy Violetchi czy Himebaratchi, ale w sumie wybrałam Violetchi. Himebaratchi nie jest jakaś brzydka, ale wyobrażam sobie że jej geny mogą dalej psuć sprawę. xDDD A geny Kuczka, domyślam się, mogą też prowadzić do zabawnych rezultatów.
W ogóle wykluł mi się czwarty chłopak! xDDD Dołączam do przeklinających ciągłą passę jednej płci!
Odpowiedz
W mixie o dziwo często chłopaki się rodza... Na szczęście na dobra sprawę płeć ma małe znaczenie w tej wersji. XD
Odpowiedz
No, ten mój Mamelovelitchi mimo płci, nie sprawiał wrażenie zbyt męskiego. XDDD Tu to dużego znaczenia nie ma, żadnego właściwie, ale jednak tak dla swojej świadomości bym chciała kiedyś też dziewczynkę. XD
Odpowiedz