Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamiętnik Lyree
Widzę że wasze Tamki w Mixie bardzo często chodzą do lasu żeby łatwo zarobić. XD Bardzo podoba mi się ta wersja jak oglądam ten pamiętnik. Duży uśmiech Chyba dawno mi się tak żadna wersja nie podobała xD Te animacje ogólnie grafika no cudo Duży uśmiech Czekam na kolejne wpisy. Duży uśmiech
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
Ta Clulutchi wygląda słodko, bardzo mi się podoba!
No potwierdzam, cuksy mało dają, a on ciągle chodzi naburmuszony. >:C
A jak wyjaśnić jego niechęć do kredek?? XDDD Czy to już prawdziwa cecha charakteru? Bo wtedy nie był nieszczęśliwy, właśnie akurat był zadowolony, w tym czasie gdy chciałam by rysował.
A z takich animacji to mało co widzę, za to zdecydowanie za często tę z rzucaniem śnieżkami w mojego Tama. XD

Oooo, to może na Mixa się skusisz Diamond, jak planujesz jakieś nowe? XD Fajnie że Cię zachęciłam do niego.
Odpowiedz
W M!Xie postacie mają rzeczy których kochają lub nie lubią, i co jest fajne to to że jak już będziesz mieć zmiksowaną postać to one też będzie mieć jakieś rzeczy których lubi lub nie lubi!
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Mi też się podoba w tej kokardzie! <3
Nie wiedziałam, że tutaj mogą jakichś przedmiotów/czynności nie lubić, to fajne. Zwłaszcza fajnie jak tak jak Viktor mówisz, zmiksowane postaci potem też mogą mieć swoje lubienia i nielubienia.
Michu, dla mnie idealna byłaby taka sakiewka z dwoma przegródkami, żebym mogła sobie dwa nosić i by się nie obijały. XDD
Jeśli kiedyś chciałoby Ci się dla mnie coś wyczarować to byłoby ekstra. :3

A PROPOS LUBIEŃ I NIELUBIEŃ, właśnie dałam mu ten standardowy ryż do jedzenia a on się skrzywił i była ta negatywna muzyczka. Nie mówcie że nie lubi wbudowanego jedzenia i będzie trzeba kupować cały czas. XDDD
Edit: a słodyczy w ogóle nie chce??? Nawet kupowanych??? Ten to jest trudny w opiece :X
Odpowiedz
W każdej kolorowej wersji tamki ryżu nie lubią, ale to nic takiego, nie „musisz” kupować jedzenia za każdym razem. A co do cukierków to dziwne, wiem tylko że jakieś ciastko jest traktowane nie tylko jako cukierek a też jako danie, czyli tamek go nie chce jak jest najedzony.
Odpowiedz
Śliczne masz to tama, a jeśli chodzi o pokrowce na kolorowe Tama to takie są dobre:
http://allegro.pl/a6940-2-torebka-na-tel...628457f804
Kiedyś jak Carol była na forum to miała takie pokrowce w kształcie kota to bez problemu zmieści się Tama z kolorowym wyświetlaczem.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Są też takie fajne silikonowe pokrowce do kupienia na necie. Ciekawe kto je robi, bo nie są oficjalne ale są normalnie na tama!
Odpowiedz
A mi się zdarzyło kilka razy, że nie chciał czegoś słodkiego, nawet gdy nie był w 100% najedzony!

Ooo Dogz, rzeczywiście takie małe portfeliki mogą być spoko pomysłem na pokrowiec!

Nie pisałam bo życie mnie dobija i nie miałam siły/czasu. >.<

[Obrazek: FcymRcS.png]
[Obrazek: DtRK0b8.png]
Sporo się działo u mojego Tama przez te kilka dni. Udało mi się po raz drugi zobaczyć żonglowanie planetami! XD 
A także udało mi się zarobić duuuuużo kasy w lesie!

[Obrazek: EyUYzrV.png]

A poza tym, jak widać na załączonym obrazku, Mame dostał ode mnie koronę, która baaaardzo mu się spodobała, 
oceniając po jego reakcji gdy mu ją założyłam. :D Mimo to dzisiaj znowu go przebrałam, a także zmieniłam wystrój.

[Obrazek: ZXUxRED.png]

W lesie kupiłam też krzak, ciekawiło mnie bardzo, co taki itemek robi. Padłam na widok krzaków tańczących z Tamkiem.

[Obrazek: aQuad27.png]

Gdy użyłam tego krzaka w lesie, wyglądało to na prawdziwy pokaz...

[Obrazek: 2NjUHkJ.png]

Mamecza tańczącego z krzakami podziwiał kasztanotamek. 

[Obrazek: VciYVns.png]

Ale prawdziwym hitem dzisiejszego dnia było to, co wydarzyło się, gdy Mamecz wybrał się do miasta. Pomimo, że to nam
udało się uzbierać majątek na ten droższy pierścionek, to Memetchi oświadczyła się Mametchiemu, gdy się spotkali!

[Obrazek: ImLQsuq.png]

Mametchi zaakceptował jej uczucia i para się pobrała.

[Obrazek: uNKcOeo.png]

Wieeeelu przyjaciół (więcej niż na zdjęciu!) zebrało się, by im gratulować!

[Obrazek: aI3ZOGz.png]

A Mametchi i Memetchi wyjajkowali Tamajajko.

[Obrazek: fucRmcA.png]

Z niego wykluło się stworzonko, które, jeśli dobrze czytam, zwie się Mamemetchi. Ciekawiło mnie, jak będzie z nazwami
stworków zmiksowanych - pierwsza generacja miała inną nazwę na każdym etapie, ale teraz mając już drugą generację na 
drugim etapie rozwoju, widzę, że nazwa się nie zmienia (a nawet była możliwość jej edycji, ale póki co pozostanę przy 
automatycznie proponowanych nazwach). 

Gdy mały był jeszcze świeżo wyklutym bobasem, dopełniłam tradycji.

[Obrazek: J6G0YDX.png]

Poza tym miło zaskoczyło mnie, że tutaj Tamki nie są tak wyrodnymi rodzicami jak w dawnych wersjach! Ojciec karmił 
małego, mył go, gdy skorzystał z toalety - gratulował mu przy użyciu przedmiotu przypominającego postać Crackertchiego
(JAK NAZYWA SIĘ TA RZECZ). Oboje rodziców bawiło się z Mamemetchim.

Muszę powiedzieć, że posiadanie bobasa w tym Tamagotchi jest dla mnie bardziej męczące, niż w starych wersjach. :< Mam
wrażenie, że w nich łatwiej było zadbać, by był zadowolony. Do tego z takim pierdkiem nie ma jeszcze zbytnio co robić, więc
to tylko je i płacze (czego oczekuję od dziecka w sumie XDDDD). AHA, NO I ODKURZA.

Teraz Mamemetchi urósł a potem pożegnał się z rodzicami. Na odchodne zrobili zdjęcie rodzinne, na którym widnieją postaci
ze strony rodziny Meme, Mame oraz Mamemetchi. Teraz Mamemetchi poszedł spać, więc nie pozuje do zdjęć, ale aktualnie
wygląda jak ojciec za młodu (na drugim etapie), z tym że pomarańczowy i z maminym memeczowym loczkiem!
Odpowiedz
„Tylko je i płacze. A, I ODKURZA.”
WYJE XDDDDDDDDDD
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Nie dość że nie są wyrodnymi rodzicami to jeszcze możesz z nimi tamka zostawić na dłuższy czas! Jest to bardzo rodzinna wersja.
Nazwy tamków się losują według imion rodziców, ale widocznie Mametchi i Memetchi mają na tyle podobne imiona że pozostało Mametchi.
Jestem ciekawy co ci wyrośnie, bo to główna frajda M!Xa! Duży uśmiech
Odpowiedz
Nieee, nie pozostało Mametchim! C: Jest Mamemetchi!

Też jestem ciekawa co wyrośnie z mojej pierwszej zmiksowanej postaci! :D

Marta, to odkurzanie to jeden z aspektów w których Tama dzieci są lepsze od prawdziwych. XDDD Chociaż sprzątać umie! Od małego trzeba roboty uczyć! >.<
Odpowiedz
“Wyjajkowali Tamajajko” xD takie coś wymyślić mogła tylko Lajri  
A co do tej opieki nad maluchami to wydaje mi się, że to kwestia kolorowych tama. Chociaż dla mnie generalnie dzieci w tama są upierdliwe, ale myślę jednak, że w starszych wersjach są bardziej wytrzymałe i jakieś takie mniej irytujące
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
No, do tego gdy patrzę na tego dzieciaka, jak płacze i aż takie oczy sine ma, to mnie to boli. XDD A ciężko utrzymać go zadowolonego. D: Nawet zagrać nie można w nic, a w starych jednak można było. Ale ten pierwszy etap rozwoju bardzo szybko mija, więc to jakoś bardzo nie przeszkadza. Chociaż ogółem ciężko tu utrzymać postać zadowoloną, zwłaszcza jak cały dzień siedzę w pracy czy coś. >.< Ale już dzisiaj akurat spoko mi się to udawało.
Odpowiedz
Wgl ta wersja ma cudowne animacje, powtarzam to już setny raz ale ma super. XDDD Ciekawy jestem jak Ci się wymixowały postacie. Duży uśmiech Zauważyłem że w tej wersji to w tym lesie jest wszystko od pieniędzy po tańczące krzaki. XDDDDDD
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
W sumie to jak w życiu, serio zdziwiłbyś się, jakie rzeczy czasami znajdujemy z mamą w lesie, jak szukamy skrzynek (bawimy się w Geocaching). XD

Jak tylko dasz radę, pokaż fotkę zmiksowanego maluszka!
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz