Liczba postów: 3,251
Liczba wątków: 78
Tamagotchi: 10
30-11-2017, 20:41
Jeszcze nie powstał taki temacik, więc tworzę~!
W tym roku jak zwykle nie mam pomysłu dla nikogo i po prostu zobaczę, co będzie w sklepach.
Mamie chciałam kupić DVD na spółkę z bratem, ale jednak nie wiem, czy to dobry pomysł, bo ona ma ostatnio mało czasu, a to jednak trochę kosztuje (potężnie oszczędzam ostatnio). Bratu chciałam jeszcze kupić taki kuferek ze słodyczami z Peppą (standardowo mu coś ze świnką dorzucę), ale był tylko jakiś zepsuty, za to pełno było takich choinek kartonowych, ale one tylko z cukierkami i słabiutko troszkę.
Aktualnie mam:
Dla brata:
- płyta z muzyką z filmu "Szkoła Rocka" (coś, co wydaje mi się serio cudem znalezione XD)
Dla chłopaka:
- Ptasie Mleczko waniliowo-czekoladowe W RENIFERKI (obczajcie te świąteczne wersje, są cudowne)
- DVD "Lista Schindlera"
- kalendarz książkowy dzienny
- pokrowiec na telefon przypinany do paska (oby doszedł przed świętami, bo zamawiany z zagranicy ;; )
[Ptasie Mleczko i DVD albo kalendarz pójdą na Mikołajki]
A Wy co szykujecie dla najbliższych?
Liczba postów: 4,589
Liczba wątków: 40
Tamagotchi: v3, +C, iD, iD L, Sanrio m!x, Meets, Sanrio Meets
Dla Julii kupiłam świeczkę Yankee Candle „Shea Butter”. Dla Julity kupię książkę „Dwór skrzydeł i zguby” bo nie ma trzeciego tomu. Dla Ani chcę kupić ten zestaw prezentowy z Sephory z termoforem i kremami do rąk. Dla mamy chcę kupić kawę ziarnistą w Starbucksie, a dla taty nic bo i tak wyjeżdża na święta. 
Babci i dziadkom pewnie nic, nie mam pomysłu absolutnie i nie chcę nic kupować na siłę. D: W sumie i tak jest umowa, że bez prezentów, więc kawę dam mamie pewnie jakoś wcześniej tak o, żeby jej było miło.
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
Ja raczej nie kupuję rodzinie prezentów bo nadal własnej kasy nie mam. D: Ale mamolowi na imieniy zamówiłem statuetkę pegaza.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Ja kupiłam Cioci do jej pokoju trzy żarówki ledowe do żyrandola takie przeźroczyste, że jak się patrzy na żyrandol to nie razi po oczach. I to jest mój prezent na święta dla cioci
Moja ciocia ma taki żyrandol: https://image.ceneo.pl/data/products/458...-lm374.jpg
A dla mamy i babci nie mam pomysłu na prezent.
Liczba postów: 265
Liczba wątków: 2
Tamagotchi: V3, V4, V4.5, V5, TMGC+C, ID L, P's, Entama
Michu robiłam dokładnie to samo tylko że u mnie się okazało, że dupa i nie starczy mimo wszystko. Tak się składa, że moja druga połowa ma ukochaną drużynę w lidze angielskiej i jego marzeniem było właśnie pojechać na mecz. Pech akurat, że liga angielska ma najdroższe bilety. No i zostałam sobie z kupką kasy bez pomysłu na prezent. Dwa bilety na mecz kosztują 500 funtów (za tyle najmniej znalazłam) plus przelot plus hotel to bym chyba 6 czy 7tys zł musiała wydać, a ile bym nie zbierała i nie kitrała swoich pieniędzy to nie uzbieram tyle.
Aż tu nagle do mnie mama "Ale Natalia, twój kolega przecież mieszka w Anglii, to ci kupi po taniości". No i zadzwoniłam do niego, w ogóle 10 lat z nim nie rozmawiałam i radość wielka. Powiedział, że bilety na mecze chodzą u nich od 60 do 150 funtów, a w ogóle to jak się zdecyduję, to nie będę musiała szukać hotelu, bo nas przenocuje <3 Aaaaa! Jeszcze nic pewnego, bo mówił, że bilety sprzedają miesiąc przed meczem, więc jeszcze musimy się zdzwonić bliżej terminu, ale i tak jestem mega zadowolona, bo przynajmniej jest szansa, że się uda
Liczba postów: 4,589
Liczba wątków: 40
Tamagotchi: v3, +C, iD, iD L, Sanrio m!x, Meets, Sanrio Meets
Ani kupiłam ten zestaw z Sephory i jeszcze takie puchate skarpetki z pluszowymi choinkami w Sinsayu.  I zaczynam się zastanawiać, czy mamie nie kupić jednak książki... hm. Bardzo jej się podobało Sekretne Życie Zwierząt i Sekretne Życie Drzew, a ten autor teraz wydał trzecią książkę. Muszę odczytać opinie.
EDIT: no i mamie też kupiłam książkę, także mamy dziś 03.12, a ja już mam wszystkie prezenty. Yay!
Liczba postów: 3,251
Liczba wątków: 78
Tamagotchi: 10
Michu, wow nieźle. Chyba też spróbuję coś takiego mojemu wykombinować na przyszły rok. Właściwie i w tym bym mogła, bo mam dużo oszczędności, które miały iść na samochód, którego jednak nie kupię, ale no za późno trochę na myślenie nad super prezentem XD
SilviosLinda, dobrze doradziła Ci mama! Fajnie wyszło, powdzenia
Chłopak chce na święta zabawkę... którą mam sama zrobić XD No to będzie ciekawe. Może zrobię jakieś figurki z Gwiezdnych Wojen (i Spocka).
Mam też kolejny problem, bo nie wiem co sama chcę od mamy, a ona też nie wie i nie chcę, żeby kupiła mi coś, co mi się nie spodoba (wysoka szansa na nietrafiony prezent [*]). Ogólnie wszystko co bym chciała to płytki z ibeja, a to nie dojdzie... zastanawiam się nad discmanem, o ile wciąż go faktycznie potrzebuję, bo ostatnio podczas podróży częściej czytam książki niż słucham muzyki.
|