Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poszukuję instrukcji obsługi do Jia yuan
Witajcie. 

Poszukuje w internecie i nie mogę znaleźć, instrukcji do taniego tamagotchi z allegro Oczko
Kupiłam je dzieciakom, bo pamiętam zabawę z dzieciństwa.. Problem w tym, że ta tania podróbka mnie przerasta :p

czy ten zwierzak chodzi spać? jak to osiągnąć? czemu w sklepie nic nie można kupić? co kryje się pod ikonkami z serduszka? te i wiele innych pytań zadaje mi córka, a ja nie mam pojęcia... ;( 

Pomożecie???
(04-10-2017, 22:21)Michu napisał(a): Podróbek są tysiące, przeróżnych, więc mamy za mało danych, żeby wiedzieć czy mamy tu taką instrukcję. Nie było instrukcji na opakowaniu? Przeważnie są.
Tak tylko dodam, ze takie najtańsze podróbki, to raczej tylko zniechęcić do idei tamagotchi potrafią.

Dziękuję Ci Michu za odpowiedź. :Uśmiech
Masz rację, mało danych. Jutro w dzień zrobię fotkę, albo poszukam zaraz w necie zdjęcia, czy filmiku jaki to program. 
Na razie obie córki oszalały na punkcie zabawki. Starsza dostanie z czasem pewnie oryginał, jak znajdę w jakiejś rozsądnej cenie. Młodsza (2 lata) cieszy się z każdego dźwięku i kupy ;Oczko więc jej wystarczy.

Nie było niestety instrukcji.
http://allegro.pl/interaktywne-tamagotch...ml#thumb/5

dokładnie to.
(04-10-2017, 22:37)Michu napisał(a): Łomatko, strasznie trudno stwierdzić, co to ma "w środku", ale jestem pewna, że u nas na forum nie ma niestety instrukcji. Może ktoś z użytkowników też takie tama posiada i mógłby ci pomóc, bo ja niestety nie mam. Jak kupuję podróbki, to przeważnie tylko po to, żeby mieć śrubki potrzebne do innego tama. Uśmiech

znalazłam filmik na yt Uśmiech to samo oprogramowanie

https://www.youtube.com/watch?v=kJaS0fyh2vA

Może ktoś to miał lub ma/
Miałam kiedyś do czynienia z tama które w środku było takie jak to i łączenie działało! XD Właśnie pod ikonką serduszka. Ale ono było mimo takiego samego wnętrza inne z zewnątrz, więc nie wiem jak to w tym.
Jeśli chodzi o spanie, wydaje mi się, że była tam też ikonka lampki? Jeśli jej nie ma (na filmiku nie jestem w stanie tego dojrzeć) to przypuszczam że to może nie spać.
I z tego co kojarzę to chyba w tym sklepie w ogóle nie dało się nic kupić tylko był tak... po nic. XD
(04-10-2017, 23:20)Lyree napisał(a): Miałam kiedyś do czynienia z tama które w środku było takie jak to i łączenie działało! XD Właśnie pod ikonką serduszka. Ale ono było mimo takiego samego wnętrza inne z zewnątrz, więc nie wiem jak to w tym.
Jeśli chodzi o spanie, wydaje mi się, że była tam też ikonka lampki? Jeśli jej nie ma (na filmiku nie jestem w stanie tego dojrzeć) to przypuszczam że to może nie spać.
I z tego co kojarzę to chyba w tym sklepie w ogóle nie dało się nic kupić tylko był tak... po nic. XD

Hehe :Język
Zapewne jest tak jak piszesz :Duży uśmiech
Bo w skepie nic nie można kupować,kaczka kręci głową że nie Szczęśliwy  
Z łączeniem pewnie będzie to samo. Jutro zobaczę. jednak niema co spodziewać się cudów ;Oczko

załamuje mnie fakt, że powiedziałam córce, że trzeba kupić oryginalne, ale nigdzie niema... :/
Albi na Olx jest sporo, tylko już może jak coś upatrzysz, daj znać. Doradzimy tak, żeby dziewczynki mogły razem się bawić, bo niestety nie wszystkie wersje się ze sobą łączą.
[Obrazek: jLDUSeK.png]
I jeszcze na Amerykanów są oryginalne Tama. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
(05-10-2017, 05:02)Frogless napisał(a): Albi na Olx jest sporo, tylko już może jak coś upatrzysz, daj znać. Doradzimy tak, żeby dziewczynki mogły razem się bawić, bo niestety nie wszystkie wersje się ze sobą łączą.

W wawie 2 tylko. właściwie to na całe mazowieckie. Nie kupie na olx z wysyłką. 
A te dwa, zdewastowane...  Zdezorientowany 

Dzięki za chęć pomocy, na pewno napiszę, bo np nie miałam zielonego pojęcia że są takie, które się łącząUśmiech

(05-10-2017, 06:33)Dogz napisał(a): I jeszcze na Amerykanów są oryginalne Tama. Uśmiech

na ebay?
(05-10-2017, 09:55)Michu napisał(a): Dogz chodziło o amerykanos, ale zapewne autokorekta wiedziała lepiej XDDDDDD.
tu masz linka:

http://amerykanos.pl/

Dzięki Duży uśmiech