Liczba postów: 7
Liczba wątków: 1
Tamagotchi: Jia Yuan
Witajcie.
Poszukuje w internecie i nie mogę znaleźć, instrukcji do taniego tamagotchi z allegro 
Kupiłam je dzieciakom, bo pamiętam zabawę z dzieciństwa.. Problem w tym, że ta tania podróbka mnie przerasta :p
czy ten zwierzak chodzi spać? jak to osiągnąć? czemu w sklepie nic nie można kupić? co kryje się pod ikonkami z serduszka? te i wiele innych pytań zadaje mi córka, a ja nie mam pojęcia... ;(
Pomożecie???
(04-10-2017, 22:21)Michu napisał(a): Podróbek są tysiące, przeróżnych, więc mamy za mało danych, żeby wiedzieć czy mamy tu taką instrukcję. Nie było instrukcji na opakowaniu? Przeważnie są.
Tak tylko dodam, ze takie najtańsze podróbki, to raczej tylko zniechęcić do idei tamagotchi potrafią.
Dziękuję Ci Michu za odpowiedź. : 
Masz rację, mało danych. Jutro w dzień zrobię fotkę, albo poszukam zaraz w necie zdjęcia, czy filmiku jaki to program.
Na razie obie córki oszalały na punkcie zabawki. Starsza dostanie z czasem pewnie oryginał, jak znajdę w jakiejś rozsądnej cenie. Młodsza (2 lata) cieszy się z każdego dźwięku i kupy ;  więc jej wystarczy.
Nie było niestety instrukcji.
(04-10-2017, 22:37)Michu napisał(a): Łomatko, strasznie trudno stwierdzić, co to ma "w środku", ale jestem pewna, że u nas na forum nie ma niestety instrukcji. Może ktoś z użytkowników też takie tama posiada i mógłby ci pomóc, bo ja niestety nie mam. Jak kupuję podróbki, to przeważnie tylko po to, żeby mieć śrubki potrzebne do innego tama. 
znalazłam filmik na yt  to samo oprogramowanie
https://www.youtube.com/watch?v=kJaS0fyh2vA
Może ktoś to miał lub ma/
Liczba postów: 3,419
Liczba wątków: 46
Tamagotchi: 17
Miałam kiedyś do czynienia z tama które w środku było takie jak to i łączenie działało! XD Właśnie pod ikonką serduszka. Ale ono było mimo takiego samego wnętrza inne z zewnątrz, więc nie wiem jak to w tym.
Jeśli chodzi o spanie, wydaje mi się, że była tam też ikonka lampki? Jeśli jej nie ma (na filmiku nie jestem w stanie tego dojrzeć) to przypuszczam że to może nie spać.
I z tego co kojarzę to chyba w tym sklepie w ogóle nie dało się nic kupić tylko był tak... po nic. XD
(04-10-2017, 23:20)Lyree napisał(a): Miałam kiedyś do czynienia z tama które w środku było takie jak to i łączenie działało! XD Właśnie pod ikonką serduszka. Ale ono było mimo takiego samego wnętrza inne z zewnątrz, więc nie wiem jak to w tym.
Jeśli chodzi o spanie, wydaje mi się, że była tam też ikonka lampki? Jeśli jej nie ma (na filmiku nie jestem w stanie tego dojrzeć) to przypuszczam że to może nie spać.
I z tego co kojarzę to chyba w tym sklepie w ogóle nie dało się nic kupić tylko był tak... po nic. XD
Hehe : 
Zapewne jest tak jak piszesz : 
Bo w skepie nic nie można kupować,kaczka kręci głową że nie
Z łączeniem pewnie będzie to samo. Jutro zobaczę. jednak niema co spodziewać się cudów ;
załamuje mnie fakt, że powiedziałam córce, że trzeba kupić oryginalne, ale nigdzie niema... :/
Liczba postów: 1,051
Liczba wątków: 4
Tamagotchi: V3, MS, TF
Albi na Olx jest sporo, tylko już może jak coś upatrzysz, daj znać. Doradzimy tak, żeby dziewczynki mogły razem się bawić, bo niestety nie wszystkie wersje się ze sobą łączą.
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
I jeszcze na Amerykanów są oryginalne Tama.
(05-10-2017, 05:02)Frogless napisał(a): Albi na Olx jest sporo, tylko już może jak coś upatrzysz, daj znać. Doradzimy tak, żeby dziewczynki mogły razem się bawić, bo niestety nie wszystkie wersje się ze sobą łączą.
W wawie 2 tylko. właściwie to na całe mazowieckie. Nie kupie na olx z wysyłką.
A te dwa, zdewastowane...
Dzięki za chęć pomocy, na pewno napiszę, bo np nie miałam zielonego pojęcia że są takie, które się łączą
(05-10-2017, 06:33)Dogz napisał(a): I jeszcze na Amerykanów są oryginalne Tama. 
na ebay?
(05-10-2017, 09:55)Michu napisał(a): Dogz chodziło o amerykanos, ale zapewne autokorekta wiedziała lepiej XDDDDDD.
tu masz linka:
http://amerykanos.pl/
Dzięki
|