Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi M!X 2016
Bardzo! Cudowne szczegolowe graficzki, poprawiony dzwiek, duze postaci, lokacje do odblokowania na rozne sposoby, miksowanie postaci ze soba, sliczne tla do pokoi, no ogolem cudo. A obudowa na zadnym zdj chyba nie wyglada u nikogo tak, jak na zywo. Na zywo jest przecudne, a na zdjeciach mi sie srednio podobalo. Uśmiech
Odpowiedz
No dokładnie!! Najgorzej wersje Melody na zdjęciach wyglądają, ale na żywo uwielbiam moje niebieskie. <3
Może opcji nie jest tu aż tak dużo, ale jednak miksowanie postaci samo w sobie jest frajdą. Nic tu na siłę nie jest, każda postać może być inna i fajne jest to że nie trzeba czekać na zaślubienie naszego tamka jak go mamy dość.

W ogóle to zauważyłem że jeżeli kolory rodziców nie są zbyt kompatybilne to się nie miksują, ale jak są to tak. Wcześniej wszystkie dzieci miały któryś kolor rodzica, a teraz mama była różowa a ojciec niebieski i wyszedł fioletowy chłopiec, fajno.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
No wlasnie, jak to jest z tymi slubami? Tamek musi miec iles lat, czy wystarczy kupic pierscionek? I gdzie sie te pierscionki kupuje?
Odpowiedz
Pierścionki się pojawiają w 4 opcji TamaDepa jak tylko tamek jest dorosły, ale jest sposób taki że nawet nie musisz pierścionka kupować, może trochę bardziej upierdliwy ale działa. Musisz tak długo spotykać się z potencjalnym partnerem w mieście (najlepiej z jego ulubionym itemkiem) aż pasek relacji będzie na tym ostatnim szczeblu, wtedy idziemy do tego miasta bez żadnego itemka że sobą i partner sam się nam oświadczy!
I nie musisz czekać, można wziąć ślub jak tylko stanie się dorosłym.
Odpowiedz
Dzieki wielkie! Juz Lovelitchi wydalam za maz xD

/edit:
(07-08-2016, 13:49)Viktor napisał(a): http://mix.tamatv.com/
Musisz mieć konto bandaiowe no i można grać tylko 2 razy dziennie. 
Wpisywanie hasła nie jest aż takie straszne, bo zwykle o 4 znaczki wołają najwyżej, ale potem hasło zwrotne jest całe w hiraganie. D: Nie byłoby to aż takie trudne gdyby nie stylizacja czcionki w tama.

Nie rozumiem tej stronki ;___;

EDIT: Sorki! Nie wiedziałam, że robię posta pod postem! :<

// I.
Odpowiedz
Ja też jej ostatnio nie rozumiem, na bank dobrze wpisuję hasła a mi marudzi ze zle... :/

W ogóle to omg, to tama mnie nie przestaje zadziwiać.
Wiecie że teraz tamki mają sny?! Po 5 generacjach dopiero mi się to przydarzyło, ale normalnie moje M!X zapiszczało niedawno, ja takie wtf, bo przecież wiedziałem że śpi, patrzę a tam chmurki z napisem "HAPPY" nad śpiącym tamkiem są, naciskam cokolwiek i pokazuje się w chmurce mój tamek tańczący ze swoim... praprapra(..)dziadkiem, omg. To było mega słodkie!!
Odpowiedz
Jeeeju ale cudnie
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Odpowiedz
Fajne te M!X jak kupię P's to sprawię sobie M!X. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Naprawdę kocham tę wersję, może jest bardzo prosta ale i tak jest ekstra. Duży uśmiech

Nie słyszałem aby nikt inny o tym coś mówił jak dotąd, tylko jeden filmik niecałego snu na yt znalazłem:
https://www.youtube.com/watch?v=1dpjHY4IdwY
Tutaj tamek miał chyba koszmar, więc możliwe że moja teoria że jak tamek idzie spać z niskim wskaznikiem szczęścia ma koszmary jest prawdziwa.
Odpowiedz
(18-08-2016, 21:19)Michu napisał(a): Nie moge się doczekać kiedy kupię swoje. ^^
Ja też, ja też!:'DDDDD
Tylko staram się nie jarać na zapas, żeby potem się nie rozczarować, ale i tak fakt, że woaaaah wprowadzili sny jest hjfvhjvsafyafvyrhvr COŚ NOWEGO YASSSSSSS! OMG. Tylko pewnie i tak prześpię wszystkie sny mojego tama...XDDDD
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Złe wieści niestety, Bandai nie chce abyśmy używali telefonów/irda usb więc rzeczywiście zmienili techniczne pierdoły w M!X tak że telefony nie mogą się z nim łączyć. D: ALE MrBlinky mówi że i tak nad tym popracuje, nic nie obiecuje. Prawdopodobnie wkurzyli się przez angielską apkę...
Myślę że w najgorszym wypadku da on nam instrukcję jak zhakować taki USB dzyndzel aby działał.
https://www.instagram.com/p/BJQlKDHBon5/?hl=en
Na szczęście M!X jak dla mnie serio ma sporo wbudowanych rzeczy że przeżyję bez rzeczy do ściągania, ale i tak fajnie by było jakby coś się dało z tym zrobić...
Odpowiedz
Wow, to brzmi jakby MrBlinky był jakimś szefem mafii zagrażającym poważnym interesom XD Czytałam rano o tym, płaczę. No i jeśli udało mu się wgrać tłumaczenie do P's i 4U, to na pewno znajdzie sposób na M!X.
Odpowiedz
^ płaczę.XDDDDDDDDDDD
Trzymam kciuki, żeby się udało coś z tym M!xem jednak zrobić, tylko po to, żeby troszkę powkurzać Bandai, niech się bardziej starają. c: I tak wołają za tama bardzo duże pieniądze, więc uhhh, no sorry.;;;
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Nie rozumiem postępowania Bandai ani ich toku myślenia XD Przecież jakby nie zmienili tych pierdółek i byłoby możliwe wgrywanie przez telefon, więcej osób zdecydowałoby się na kupno mix spoza JP = więcej hajsu. Denerwuje mnie ich "kultura", wszystko japońskie i dla Japonii. Wredne sknery. Swoją drogą, głęboko wierzę w umiejętności Blinka i mam nadzieję, że da się coś wykminić...
Serce   Serce   Serce  
Odpowiedz
Bandai ma ogrom hajsow z roznych rzeczy, gier, itd. wiec im to chyba wali, bo tmgc to mimo wszystko nie jest ich glowny produkt.
Odpowiedz