Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tradycyjne potrawy
Łojejku seeernik, ale bym zjadła ... święta chcę Uśmiech
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Ja lubię sernik amerykański najbardziej i jakieś takie lepszej jakości ogólnie, takie żółciutkie, ale je trudno kupić. D: Babki nigdy w życiu nie jadłem, serio. XD Wybrakowane dzieciństwo. :c
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
U nas jest tak:
- jajko
- sałatka z ogórkami, jajkami, jabłkami, kukurydzą, groszkiem, z selerem, pietruszką,
- sernik
- mazurek
- flaki na obiad.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Czy flaki są dobre? Zawsze myślałem, że to raczej mało lubiana zupa, a ostatnio w TVNie się strasznie jarali i pokazywali różne przepisy na to. Mnie sama nazwa w ogóle odrzuca, więc nigdy w życiu tego nie jadłem, ale nie wiem.;;;
[Obrazek: usRtoXY.png]
Parę razy tylko jadłem, ale sama zupa dobra, tylko te flaki mogą mieć dziwną konsystencję, ale nie smakują zle.
Nazwa może odstraszać, ale to nie są jakieś jelita czy coś, tylko żołądki, a same żołądki są serio smaczne, przynajmniej ja uwielbiam wszelakie podroby. XDD Ale fakt, mimo że zupa to zwykle po prostu rosół to często jest zbytnio doprawiania.
O, ja uwielbiam krupnik z zoladkami. <3
Nie znoszę podrobów, fuj XD
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Aaa, flaki to zupa-klucz mojego taty, zawsze brał, jak byliśmy nad morzem czy coś- XDDD

Co do sernika! Zapomniałam, bo na Boże Narodzenie nie było, ale też mama robi na Wielkanoc. Uwielbiam ten placek, bo ma genialny smak i jeszcze można się nim bardzo dobrze najeść Duży uśmiech
Do jadłospisu wielkanocnego dołączam Kopiec kreta, bo był w przecenie, a baaardzo dawno tego nie jadłam, chociaż niegdyś był to jeden z ulubionych "placków" w domu, użyty nawet raz, czy dwa, jako tort urodzinowy brata xD
O Michu, teraz mi się przypomniały takie faszerowane jajka, ale w... panierce? Nie pamiętam tego totalnie, ale super były.
Omg, raz w życiu jadłem kopiec kreta i uwielbiam. <333 Chociaż ja zamiast bananów dodałbym tam jakiś budyń i może zamiast tej bitej śmietany.. serek Philadelphia.:c Nie wiem, nie jestem przekonany do bananów w ciastach, zawsze dziwnie smakują. I w ogóle nie lubię bananów.XD
Może uda Ci się jakoś przerobić ten przepis. Duży uśmiech Truskawki chyba by tam całkiem pasowały i chyba tylko one, bo ta masa czekoladowa jest w sumie dość specyficzna w smaku - taka sypka (to chyba nie jest smak, no ale) i dziwnie by się ją jadło z np. brzoskwiniami.
^Tak, truskawki by pasowały. Może śliwki jeszcze? Albo maliny... coś takiego niezbyt twardego i niezbyt miękkiego. Duży uśmiech Co do budyniu, to fe, ja nie lubię budyniu, a lubię banany XDD
A ja lubie i budynie i banany i banany w ciescie i w ogole slodkosci poza oreo fuuu

W Anglii sie je jajka panierowane z tego, co pamietam. Ale oni potrafia i Marsy panierowac i smazyc na glebokim oleju, wiec no... X'D
Ale że batony smażyć? XDDDD

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości