Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamiętnik Diamonda
Ja też właśnie lubiłem zawsze Ichigotchi, nigdy jej chyba nie miałem v4. Kupiłem je za 10 zł więc szału nie oczekiwałem. Najważniejsze że działa. XD Z tym ekranem to Bandai nieźle dało ciała, nawet oświetlanie latarką nic nie daje .-. w Japonii mają kolorowy ekran a my nawet czarno białego nie potrafimy ogarnąć .-.
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
Ej, w sumie jak działające za 10zł to wspaniały deal. Ja bym na Twoim miejscu zmyła te resztki wzorków i albo zostawiła zwykły kolor, albo jakoś ozdobiła. c:
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Generalnie w ozdabianiu jestem raczej słaby więc pozostało mi tylko zmycie, kiedyś się za to wezmę Uśmiech Nooo, jak zobaczyłem to na olx to się rzuciłem na to, mimo problemów ze sprzedawczynią było warto :')
Odpowiedz
Ja też lubię Ichigotchi słodka truskawka, i Ringotchi jest fajna jabłuszkowa dziewczynka. Podobno Ringotchi i Ichigotchi są przyjaciółkami owocowymi. XD.
Tak europejskie Friends mają gorszy ekran. Już w Tama-Go jest ekran lepszy ciutkę. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Dawno nic tutaj nie pisałem a jakiś czas temu moje Friends włączyłem. Mam już drugą generację. Poprzednim razem drugą generację miałem chyba w Music Star 8 lat temu. xD

[Obrazek: 11t7eqb.jpg]

U mojego Tamka już klimacik choineczka. Poza tym moje iD już leci z Japonii i jak przyjdzie to na pewno się tutaj pochwalę Oczko

Jeżeli kogoś to interesuje trochę to wrzucę co jakiś czas co słychać u mojego Friends no i przyszłego iD Duży uśmiech
Odpowiedz
Oooo. Id to i ja chętnie obejrzę, bo sama zastanawialam się nad kupnem i fajnie byłoby podpatrzeć u kogos Duży uśmiech
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
U tamka dzisiaj się pojawiły sanie Mikołaja jeszcze xD

[Obrazek: 2pqq0xw.jpg]

To spoczko. Jak tylko mi iD przyjdzie to wrzucam zdjęcia i potem podzielę się opinią. Duży uśmiech Miło mi wrócić do Tama, jakoś znowu zaczęło mi to frajdę sprawiać mimo tylu lat xD
Odpowiedz
Doszło! Duży uśmiech Dzisiaj przyszło rano. Ale się cieszę. Świetnie wygląda Tama z kolorowym ekranem Duży uśmiech Nareszcie coś nowego i zapowiada się lepiej od Friends. Duży uśmiech

[Obrazek: 24g7zus.jpg]

Tymczasem w Friends zaczynam już 3 powoli trzecią generację. W drugiej miałem Mametchiego. Łatwo go zdobyć w Friends? XD Bo w sumie wiele tam nie robiłem.

[Obrazek: 160ve2v.jpg]
Odpowiedz
Nooo zgadzam się. Zacząłem dopiero grać a iD już ciekawi bardziej od Friends. Teraz mam w planach zbierać starsze wersje z czasów Connection Duży uśmiech
Odpowiedz
A masz telefon z podczerwienią aby coś na nie wrzucić? Od razu stanie się jeszcze fajniejsze!
Aż chyba swoje też włączę, nie miałem go włączonego latami, bo zawsze jak już albo iD L, P's albo nawet +C włączałem, a nie iD.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Właśnie mam pytanie. Jaką polecacie potem wersję kolorową?

Poza tym to mega się cieszę na to iD. Kiedyś za czasów starego TW oglądałem pamiętniki innych i też chciałem mieć bardzo. XD
Odpowiedz
P's to prawdopodobnie najlepsza wersja. Ma dużo wbudowanych postaci, pierce (które są drogie, owszem, ale można niektóre z nich ściągnąć przez podczerwień dzięki Mr. Blinkiemu), wirtualne pierce z nowymi postaciami, itemkami, grami itp, mnóstwo rzeczy do ściągnięcia, oficjalnych jak i zrobionych przez fanów, ma opcję ubierania, można iść do szkoły i pracy, nasze tama pisze pamiętnik, jest pełny angielski patch na nie... mnóstwo plusów ma i w sumie równie dobrze może się nigdy nie znudzić.
+C to dość prosta wersja, bo pierwsza kolorowa, ale jest i tak wyjątkowa i warto ją mieć. Ma niektóre funkcje i animacje które już w żadnej kolorowej wersji się nie powtórzyły.
iD L też jest bardzo fajne. Też ma dużo rzeczy do ściągnięcia (szczególnie lubię nasionka z itemkami i market- to się nigdy nie powtórzyło już niestety. Niby na 4U jest coś podobnego ale nie to samo). Oprócz ściągania to też ma dużo wbudowanych rzeczy do odblokowania.
4U jest... ok. Ma ciekawe funkcje, ale jednak mało w nim jest jeżeli nie masz kompatybilnego urządzenia. A ciężko o takie urządzenie. Nie każda pierdółka z NFC działa, bo to musi być jakieś specjalne NFC, a zawsze jest szansa że to które kupisz też nie zadziała, a już urządzenia z NFC są droższe niż taki stary telefon z podczerwienią.
W M!Xu funkcja "mieszania" postaci niby jest fajna, ale jest strasznie, strasznie prosta w porównaniu do poprzednich wersji... No i niestety już nie da się w niej ściągać ani przez podczerwień, ani przez NFC. Można ściągać tylko itemki przez stationy w Japonii, a serio jest trochę "gołe" bez nich (a w sumie one tak dużo i tak nie dodają...).
Więc najbardziej bym ci polecał P's, chociaż M!X nie jest zły jeżeli ci nie przeszkadza jego prostota, no i są one dość tanie, bo bardzo dużo wersji ich wyszło.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Awww, iD to jedyna kolorowa wersja, jaką miałam, ale była mega spoko. Dobry wybór. ^^
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Może nie jestem najlepszą osobą do polecania, bo z kolorowych wersji mam tylko ID l, P’s i colorka, ale z tych trzech na Twoim miejscu kupiłabym właśnie P’s. Ma najwięcej możliwości i jest po prostu piękne. Osobiście największy sentyment mam do colorka i zastanawiałabym się jeszcze nad nim, bo tak jak Viktor napisał jest wyjątkowe i wg mnie kompletnie inne, zamknięte i nadal mocno nawiązujące do starszych wersji, ale ja to ja. Tak jak Michu i Viktor, myślę, że P’s to najlepsza opcja Oczko
A iD wygląda świetnie i osobiście tez brałabym niebieskie ;P
[Obrazek: 0twIRzh.png]
Odpowiedz
Widzę że tutaj dyskusja się duża rozwinęła. Duży uśmiech +Color to już chyba rzadka wersja z tego co widzę na ebay. Jak już czasem się pojawi nawet używana to kosztuje sporo. Zawsze Colora chciałem mieć ale chyba zbyt długo czekałem z zakupem kolorowego. Własnie zastanawiałem się nad 4U i M!Xem ale widzę ze tutaj sporo osób poleca też P's nad którym się w sumie nie zastanawiałem ale jak czytam funkcje to chyba faktycznie to byłaby najlepsza opcja.

[Obrazek: 11kjqlu.jpg]

Tymczasem wyrósł mi niebieski Tama. Idealnie pod mój ulubiony kolor. XD Trochę się zastanawiałem jak ja ogarnę to po japońsku ale bez problemu daję radę xD Jeżeli chodzi o wrażenia to bardzo mi się podoba. Jest dużo nowych funkcji i jeszcze więcej do odkrycia i dawno nie byłem tak ciekawy nowego TMGC. Duży uśmiech
Odpowiedz