Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pamiętnik Diamonda
Witam, nigdy w sumie nie prowadziłem żadnego pamiętnika i chciałbym teraz spróbować. Opisywać będę jak tylko mogę przygody mojego tamka z Tamagotchi Friends. Byłem ciekawy czy po tylu latach odstawienia całkowicie Tama powrócą mi jakieś uczucia do nich, wiadomo od tego czasu już parę lat minęło i trochę już starszy jestem, a jak wiadomo przesiedziałem pół dzieciństwa z tamkami i tu na forum. Niestety moja cała kolekcja od v3 (byłem niesamowicie zżyty z tą wersją) do Music Star przepadła. Jeszcze nawet na to pozwoliłem i wszystko wylądowało w koszu. Więc zdecydowałem się na zakup Tamagotchi Friends (wiadomo, ciężko dostać gdziekolwiek inną wersję teraz stacjonarnie a nie mam zbytnio siły na przesyłki i pocztę), czytałem trochę opinii tu na forum. Trochę się zraziłem, bo tam ekran bo tam nuda ale postanowiłem sprawdzić jak to teraz z tym Tama będzie. Uśmiech W tej notce będzie trochę mało zdjęć bo nie planowałem pamiętnika ale w późniejszych notkach to nadrobię.

Na początku wiadomo ustawienie daty, godziny czy urodziny. Po wprowadzeniu tych rzeczy pojawiło się jajko, chyba do wyboru (wiecie taki miałem niezły nieogar na początku XD nie wiedziałem jaki guzik do czego służy) no to kliknąłem na środkowy guzik, a z małego jajeczka wykluło się maleństwo. (Swoją drogą żałuje że nie było innej obudowy ponieważ te łatki są mocno średnie).

[Obrazek: foer9c.jpg]

W sumie na początku zająłem się ogarnięciem wszystkich funkcji po kolei i gier. Muszę powiedzieć że jak na początek nieźle szalał, ciągle był głodny czy narobił i trzeba było sprzątać. Pobawiłem się z nim w każdą gier, w łapaniu nutek udało mi się zdobyć 100 punktów więc dostaliśmy dużo GP. No i tak w sumie pierwszy dzień (a raczej już wieczór) z nowym tamkiem spędziłem na poznawaniu nowych funkcji i całego urządzenia. Dość późno wróciłem więc ogryzek szybko poszedł spać, pół godziny zastanawiałem się jak mu zgasić światło ale nareszcie doszedłem do tego. 

[Obrazek: 2h4kd3l.jpg]

Poza tym niespodziewanie ogryzek mi przemienił się w starszą formę, nawet nie zdążyłem zauważyć jego transformacji i uwiecznić bo zrobił to zaraz po tym jak odłożyłem go żeby poszedł spać. Udało mi się zrobić mu zdjęcie tylko jak spał w łóżku gdy zapaliłem mu światło. 

[Obrazek: kdjwp1.jpg]

To byłoby dzisiaj na tyle, ja po jakimś czasie grania na tym Tamagotchi jestem dość zadowolony. Gdyby nie ekran który faktycznie jest dość słaby i w moim świetle prawie nic nie było widać byłoby jeszcze lepiej. Ciekawe jak to będzie dalej i oby szybko mi się nie znudziło.
[Obrazek: nPCCI2S.png]
Odpowiedz
SIEMA DIAMOND! Duży uśmiech

Będę czytać ten pamiętnik, bo sama nigdy nie miałam TF w ręku i jestem ciekawa, czy znajdzie się przynajmniej jedna osoba, która na serio będzie czerpać przyjemność z tego Tama. XD
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Ojeeej! Ale super! Diamond nie dosc, ze wrocil, to pamietnik bedzie pisal! Ale osom! Duży uśmiech
Odpowiedz
Zmyj sobie te łatki Displexem po prostu xD Chociaż po jakimś czasie same pewnie zejdą.
Powodzenia, ta wersja jest całkiem znośna ze względu na postacie, bo są mega ładne i wyraźne.
I chyba nie byłeś jeszcze w sklepiku, skoro 100GP to dla Ciebie dużo jak za wygraną grę Duży uśmiech
Powodzenia~
Odpowiedz
Yissss, nowy pamiętnik! Wytrwałości w pisaniu życzę. c: I już czekam na nowy wpis!
Ogarnęła mnie dziwna ochota by włączyć Friends, wtf.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
(11-01-2016, 08:42)Ralveyn napisał(a): Ogarnęła mnie dziwna ochota by włączyć Friends, wtf.
[Obrazek: 61660-Nope-Octopus-gif-d5cN.gif]

Ja się do mojego za cholerę nie mogę przemóc. xD
Odpowiedz
Hejo wam wszystkim, miło tu wrócić na forum Duży uśmiech a jeszcze milej się robi jak ktoś mnie tutaj pamięta Uśmiech no zaszalałem ^^ nie skończyło się tylko na wstawieniu zdjęcia i zniknięciu na kolejne lata hahaha XD
W zasadzie też jestem ciekawy czy mi się spodoba Język na chwilę obecną jest OK ale wiadomo, wiele przede mną Duży uśmiech Postacie są serio ładne, udało mi się już uwiecznić na co zmienił mi tamek formę ^^ Katechi, chodziło mi o to że zebrałem 100 nutek i dostałem za nie dużo GP (czyli 1000) Uśmiech w sklepie jeszcze nie byłem ale na pewno za jakiś czas się wybiorę Duży uśmiech
też dziękuję, postaram się być wytrwały :3 dzisiaj wieczorem notka Uśmiech
Odpowiedz
To tama nie byłoby takie złe, gdyby nie wyświetlacz i ciągle powtarzające się dwie postacie. Niestety Dream Town również nie przyciąga. Powtarzające się w kółko kwestie bardzo skutecznie zniechęcają do zabawy.
Też mam tama w łatki. One szybko same złażą. Diamond fajnie że robisz ten pamiętnik. Czekam na ciąg dalszy Uśmiech
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Odpowiedz
Witam ponownie. Duży uśmiech Wiem, pisałem że notka pojawi się wczoraj wieczorem ale uznałem że nie będę tak pędzić bo wena mi się skończy Język  będzie trochę więcej zdjęć.

No więc do rzeczy. Zaspałem do szkoły i wstałem trochę później, co spowodowało że mój tamek się trochę rozchorował i narobił w całym pokoju. Trochę się przestraszyłem bo pewnie jeszcze trochę i bym już mógł się z nim żegnać. Ale sytuacja została opanowana w szybkim tempie i wszystko było już dobrze. Uśmiech  

[Obrazek: 20ffel3.jpg]

Swoją drogą miałem pokazać wam jak wygląda teraz moja postać i oto ona. Uśmiech Postacie są serio super, może trochę przesłodzone jak na mnie ale jest dobrze. Duży uśmiech  Animacja też przesłodka. 

[Obrazek: ofn24o.jpg]

Postanowiłem że mój tamek powinien dostać porządne śniadanie, w końcu prawie przeszedł na drugą stronę przeze mnie XDD więc nakarmiłem go tak bardzo jak tylko się da. W sklepie jeszcze nie byłem więc jedyne co dostał do jedzenia to chleb Duży uśmiech przyszłości się to zmieni :3   

[Obrazek: 35ddp8h.jpg]
Szczęśliwy i najedzony. Duży uśmiech 

[Obrazek: 27zgoqd.jpg]

Potem postanowiłem żeby trochę zarobił ponieważ lada chwila i trzeba będzie pójść do sklepu odkryć nowe rzeczy więc resztę czasu spędziłem na nabijaniu punktów. Swoją drogą świetne gry ma ta wersja, szkoda że tak mało. 

Na koniec postanowiłem żeby mój tamek nie czuł się osamotniony zabrać go do parku. Żeby pooddychał świeżym powietrzem, a nie tylko w domu siedział. W parku poznał jakiegoś innego stworka i bawili się na placu zabaw. Uśmiech  Mam nadzieję że dobrze się bawili XD 

[Obrazek: 2cpxi4k.jpg]

Moje dalsze wrażenia: wersja jest dobra, jednak Connection nie ma i nie będzie miało nigdy równych. będę musiał poszukać starych tamków (może jakieś się uratowały) i je włączyć bo Friends narobiło mi strasznej ochoty na tamagocze Język
Odpowiedz
(12-01-2016, 14:56)Diamond napisał(a): wersja jest dobra
Ja sobie to zeskrinuje! I się przypomnę za trzy generacje dalej.XDD Miałem identyczne zdanie o Friends na początku, mega mi się podobało, teraz nie wiem jak to było możliwe.
Fajna notka.^^ Ale ja raczej nie przepadam za grami w TF, hah.
Odpowiedz
A dla mnie właśnie gry są na plus Uśmiech
[Obrazek: jLDUSeK.png]
Odpowiedz
A przypomnijcie mi, jakie tam są gry? Pamiętam, że mi się niezbyt podobały, ale już zapomniałem. D:
Odpowiedz
Pewnie tak uważam to wynika z tego że zapomniałem jakie są inne tama, pewnie jakbym dostał do ręki moje V5.5 czy Music Star zaraz bym zmienił zdanie Język swoją drogą szukałem tych tamków starych ale nie ma Smutny a co do gier jest te łapanie nutek, jakieś klikanie w itemy i mimic. chyba kupię V4, jakaś dziewczyna sprzedaje niedaleko mnie za 10 zł tyle co nic XD chyba się skuszę
Odpowiedz
Dawno tutaj nie pisałem, trochę się działo ale teraz nadrabiam. Na początku chciałbym się pochwalić nowo kupionym v4. Pewnie niektórzy z was wiedzą jaki miałem problem ze sprzedawczynią, hahaha. Tak poza tym to wyrosła mi taka słodka truskawka. Muszę przyznać że trochę obudziło we mnie wspomnienia. Moja miłość do gry "Flags" po tylu latach nadal nie minęła <3 No i przede wszystkim coś widać na ekranie w porównaniu do Friends. 

[Obrazek: 9jlngi.jpg]

We Friends zmiany, moja tama-dziewczynka już dorosła. Przez ten czas zbierałem trochę biżuterii. Głównie jakieś korony i naszyjniki, chodziłem do sklepu i wydawałem na wszystko GP. Tama-town w internecie nie odwiedziłem bo nie umiem się tym ani trochę odsłużyć .-. nawet polubiłem te łatki na tej obudowie Uśmiech  

[Obrazek: k4wk68.jpg]

No i stało się, odkładałem to trochę ale przyszedł czas na Date Place, wybrałem odpowiedniego kandydata i tak powstała druga generacja. Trochę bardziej podoba mi się ten tamek niż poprzednie dziecko. Dla odmiany wykluł się chłopiec. Uśmiech

[Obrazek: 30hr8sp.jpg]

Generalnie jestem już na 2 generacji więc mogę powiedzieć plusy i minusy Friends jakie zauważyłem.

Plusy
+ Ładne postacie
+ Śliczne obudowy
+ Jakoś przypadł mi do gustu taki jajowaty wygląd Tama
+ Ciekawe gry 
+ Dostaje się dużo GP (1000)
+ Jeszcze mi się nie znudziło Duży uśmiech 
Minusy
- EKRAN i jeszcze raz EKRAN. Muszę tak kombinować z oświetleniem żeby coś zobaczyć jakoś odchylać, no masakra. W dzień(!) to zupełnie nic nie widać.
- Brak itemków. Jest biżuteria z która nic się nie da zrobić, gdyby się dało ją jakoś zakładać czy coś..
- Mało gier.
Odpowiedz
Ta truskawka to Ichigotchi, strasznie lubię tę postać. Duży uśmiech Fajne to v4, szkoda, że wytarte trochę. A ekran w Friends to podstawowy minus z tego co wiem. :x
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz