Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Oczyma Dagmary"...
Zaczynam pisać książkę "Oczyma Dagmary".

Krótki opis:

Dagmara ma 9 lat i pisze pamiętnik. Zapisuje w nim swe doznania i myśli. Pewnego dnia bardzo źle się czuje. Zapada w bardzo ciężką chorobę. Pamiętnik staje się historią jej choroby.

No więc zaczynam książkę:

Oczyma Dagmary

Ostatni dzień wakacji

31 sierpnia (niedziela)

Dziś jest ostatni dzień wakacji. Wracamy z Tatr. Ech... Jakie piękne te tatry! Zwiedziłam mnóstwo ciekawych rzeczy. Byłam na Kasprowym Wierchu, Giewoncie, a nawet weszłam na Rysy! Poznałam mnóstwo koleżanek ale moją przyjaciółką stała się Marta. Obiecałyśmy do siebie pisać listy. Ach! Ludzie w autokarze zaczęli śpiewać:

Koniec wakacji już tuż,tuż!
Teraz do szkoły czas tak, tak!
Za rok niecały znów rozpoczną się,
teraz trzeba pożegnać je!

Hmm... Nawet ładna ta piosenka, ale ja nie będę śpiewać. Na czym to ja skończyłam? Ach, no tak! Więc teraz opiszę Martę. Marta miała kasztanowe włosy, nie jest ani chuda ani gruba. Taka w sam raz! Miała 2 braci; Krzyśka i Dawida, oraz jedną siostrę Klaudię. Krzysiek i Dawid byli bliźniakami mają po 6 lat, a Klaudia ma 16, więc Marta nie ma się z kim bawić. Owszem może się pobawić z braćmi ale oni ją denerwują, a Klaudia jest "za duża żeby bawić się z takimi dziećmi". O! Dojechaliśmy już na miejsce! Jutro coś jeszcze wpiszę, a na razie muszę się "wygramolić" z autokaru...

Mam nadzieję, że wam się podoba. Ale słowa krytyki też się przydadzą ;) Oceniajcie!

P.S. Później napiszę coś dłuższego... (piosenka w tekście jest wymyślona przeze mnie)
Odpowiedz
Wydaje się fajne, jak na początek. Pisz dalej! Lubię dramaty. ^w^ 9/10
Odpowiedz
Noo, fajne nawet. Ale blue, ja mam 9 lat i potrafię pisać jeszcze lepiej niż 15-latka. 8/10.
Odpowiedz
Maćkowi chodziło chyba o to, że przeciętna, dziewięcioletnia dziewczynka nie wyraża się tak, jak ty to przedstawiłaś, przez co twoja 'książka' nie jest wiarygodna. Oczko
[Obrazek: vwubz8.jpg]
Odpowiedz
Troszeczkę krótkie. Ale, jak ma być dramat - będę odwiedzać :3
Odpowiedz
niunilove6 napisał(a):ja mam 9 lat i potrafię pisać jeszcze lepiej niż 15-latka.
Przepraszam, ale w to szczerze wątpię.

Krótkie.
Odpowiedz
Od razu nasuwa się myśl, że nie pisała tego ona, tylko jej mama. XD
Odpowiedz
Nawet fajne, tylko szkoda, że takie krótkie. Oczko
[Obrazek: e16h3q.jpg]
PRECZ Z ACTA! GŁOSUJ NA OSU!
xD
od Cheer <3
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości