Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
From the diaries of SpacyGirl
Super tło *-* Znaczy, ogólnie nie przepadam z anim, ale fajnie wygląda w tej wersji.
I pierwszy raz chyba widzę tą postać w kolorze, wygląda ślicznie <3
Odpowiedz
[Obrazek: 299331701_2_1000x700_tamagotchi-oryginal...djecia.jpg] 

Hell yeah! Ten tamek i to przesłodkie etui na tamki z Kuczkiem już prawie są moje! Dojdą we wtorek albo środę! Duży uśmiech  Serce
[Obrazek: Pff51kb.png]
Odpowiedz
[Obrazek: CRq_THnWcAA-91g.jpg]

Nie ma jak pasujące tapetki! Michu mi właśnie podesłała na iD L'a, za co ukłon wdzięczności ^^
btw obczajcie mój design na P's'ie Duży uśmiech black&white xD
Odpowiedz
[Obrazek: CR7OMX3WEAAzmBu.jpg]

Dziś, po dłuuuugim oczekiwaniu, dostanę moje v3 z dzieciństwa.
Z tym wiąże się cała długa historia:

Kiedy zobaczyłam to v3, zaczęłam błagać mamę, żeby mi je zamówiła. No i się zgodziła, ale na adres jej miejsca pracy, żeby tata się nie dowiedział, że to kupne. Nie przychodziło przez 2 dni, aż w końcu jest. Już słyszę ich kroki na chodach... już są! jest i tamek! bez baterii -,- za pół godziny moi rodzice jadą do miasta to wskoczą do jubilera bo nikt w naszej rodzinie nie rozróżnia baterii "zegarkowych" i zlecamy wymianę baterii w tamce jubilerowi ;\ tyle czekać...
w międzyczasie moje v4 zaczęło płakać. pochwaliłam Dawn i już jej przeszło. (moje v4 jest zbiasowane na Puchitchi, prawie 100% dzieci na nim to było Puchitchi, niezależnie od płci)
Tata kupił 2 x 2 litry Pepsi w butlach, a mama jeszcze po pracy kupiła mi i mojemu młodszemu bratu po puszce. EPIC WIN!! A zdążyłam wypić 3 szklanki xD Czy tylko ja mam wrażenie, że Pepsi (lub dowolny napój gazowany) smakuje inaczej ze szklanki, a inaczej z puszki? Ale dygresja mi wyszła xD Jakie fajne to etui w kształcie Kuczka! Przód ma jego podobiznę, a tył sakiewkę zapinaną na rzep. Do tego niebieska smycz w kwiatki i z napisami 'Tamagotchi" co kawałek <3 To wygląda jakby Kuczuś nosił plecaczek z moim v3 w środku <3 No słodziej już nie może być <3 <3 <3 kawaii as f*ck <3 Kolosalne arigatougozaimasu dla Michu, za danie mi linka do tej aukcji <3 Michu dziękuję <3 już myślałam że pozostaną tylko wspomnienia z mojego ukochanego pierwszego tamka ever, a tu taka okazja <3
Rodzice pojechali. Commence the waiting. W międzyczasie chłepczę sobie pepsi. Muszę zapisywać sobie w czymś godziny ewolucji moich tamków. Nie prowadzę pamiętnika (typowego, pisemnego) bo mam dysgrafię i piszę jak kura pazurem, tylko mam aplikację zwaną Diaro, która jest jak pamiętnik. Codzienie staram się dodać kilka słów do swojej 'biografii' xD Niestety nie działa na Windows Phone'ach. Toteż tablet mi służy za pamiętnik. (on ma androida, na szczęście)
W międzyczasie nadeszła wróżba dla Dawn. $ 2, serce 2, zdrowie 1 serduszko. Nawet gdyby przyszedł złodziej, bring it on, b*tch cuz i'm rich. 9000 gp <3 Coś czuję że będzie dzisiaj wyprawa. Moja prawa pięta (tbh skóra nad piętą) jest uszkodzona, ma 3 pęcherze, i ta rana na małym palcu od lewej stopy się ze mną nie zgadzają. Ale taką zdobycz należy opić! najlepiej mountain dew ^^ pepsi mi się kończy, znowu dziś nie zasnę przed północą, rodzice są wsjo daleko, devolaille mi stanął na żołądku bo taki nie dość że gorący to nieprzeżuwalny był ;\ no i niedługo padnie mi bateria w v4 bo już od kiedy go mam to jechał na tej jednej bateryjce i zaraz może paść. Zapomniałam, rozkręciłam moje czerwone v5 (bo i tak go nie używam tylko leży na pauzie) i wyjęłam z niego bateryjkę i wsadziłam do v4, co może da mi trochę czasu. w głowie mi leci melodyjka z Tamagotchi! The Movie z openingu, bo jestem taka happy że mam ochotę wypić całą butlę pepsi. wiem, że starczą 2 szklanki żebym nie spała do północy. Yh, Petithanatchi zawołała, bo zgłodniała. Powiem Wam coś w sekrecie ale nie mówcie tego nikomu poza forum: biorę psychotropy nasenne i przeciwdepresanty bo mam bezsenność i depresję. nawet jeszcze nie skończyłam 20 lat a już na noc przed snem łykam po 8 tabletek. (19 lat życia się kłania xD) tylko nie miejcie mnie za psycholkę, bo jeszcze nie oszalałam (aż tAK Xd) moje choroby psychiczne to byłby dobry temat na książkę. ktokolwiek chce napisać książkę, niech się zgłosi do mnie, ja mu wszystko opowiem i będzie bestseller xD chociaż jeszcze nie koniec z nimi, wisi nade mną fatum wyjazdu do Warszawy na 2 miesiące, ale udało mi się to odwlec na gdzieś przed Gwiazdką. Może moja mama będzie łaskawa i po Gwiazdce będziemy załatwiać mój pobyt tam... Móóóóóódlmy sięęęęęęęę... xD
Teraz czekam na każde stąpnięcie na schodach w oczekiwaniu na rodziców. Oby się pośpieszyli, bo kiedy to piszę, jest 16:23. Za pół godziny zamykają jubilerski sklep. Zaczynam się denerwować...
Muszę teraz pilnować się, żeby nie rozkręcać tej tamki. W v4 zmieniłam tło na kawałek papieru zakolorowany żółtym zakreślaczem i jest zielonkawe, ponadto ledwo na nim widać postać, tylko pod dobrym kątem światła można zrobić zdjęcie. No i zgubiłam kulkę od antenki i musiałam znaleźć jakiś koralik do przyklejenia na kropelkę \supergluta. Toteż już jej nie rozbiorę na części,,, I tak zgubiłam to oryginalne tło do niego. Napis "Tamagotchi" się na niej starł całkowicie, teraz mam tak spersonalizowanego tamka, że nikt na allegro by się nie skapnął że to oryginał tylko mocno spersonalizowany. Podobnie jest z moim P's'em. Faceplate już taki zryty że nikt by go nie odkupił, a zresztą nawet... omg juz przyjechali! już jest! ustawiłam datę i godzinę! jest dziewczynka! Olivi (miała być Olivia ale siię nie zmieściło) już ma 30 pkt na koncie. Wrzucę fotkę jak ewoluuje.
Odpowiedz
[Obrazek: CR7owluUEAAlsNp.jpg] jak się nazywa ta postać?
Odpowiedz
ups, przepraszam
Odpowiedz
(22-10-2015, 16:40)Yonepatchi napisał(a): [Obrazek: CR7owluUEAAlsNp.jpg] jak się nazywa ta postać?

To jest Tamatchi. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
[Obrazek: CSAynCFWoAAdTQ7.jpg]

Nikatchi!!! (dobrze? nie znam jeszcze imion wszystkich postaci tej wersji)
Odpowiedz
"Ta cebula". XDDDD Zawsze tak na niego mówiłam.

Śliczna ta wersja jest. Duży uśmiech
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
hi hi też lubię tego cebulaka ^_^ ciekawe co ci z niego wyrośnie
Odpowiedz
[Obrazek: CSQRE2jWcAAbcyY.jpg]

Kto wymyślił, że w v3 tamki mają czekać 3 dni na dorosłość, powinien się walnąć podręcznikiem do polaka w głowę.

Tsunotchi! tym razem mam listę postaci na tablecie i sobie mogę sprawdzić Duży uśmiech
Odpowiedz
Ale slodziaszek! :3
Tez kocham v3, mam przeogromny sentyment do tej wersji. ;3
Odpowiedz
Kurcze, a mi baaardzo podoba się, że trzeba dłużej poczekać, żeby postać nam dorosła. Chyba właśnie w ten sposób się bardzo przywiązałem do mojego pierwszego v3.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Mi też się bardzo podoba takie dłuższe czekanie. A nie jak w nowszych wersjach, że masz bardziej pracowity dzień i nie zdążysz się nacieszyć xD
A Tsunotchi jest cudowna <3 W wersji rysowanej średnio, ale pikselkowa 10/10 <3
Odpowiedz
Tsunotchi. Nigdy nie miałam takiej postaci w v3. Uśmiech
Śliczne masz to v3.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości