Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jesienne wykluwanie
Gwiazdka 
[Mam nadzieję, że nikt nie ma nic przeciwko, że już zaczęłam ten temat ;y; ]

Jesieni co prawda jeszcze nie widać (chociaż od tego upału to niektóre liście już są w czerwonych kolorach), ale czas zarzucić klimatem Duży uśmiech

[Obrazek: 110.jpg]
Mieszkała sobie ze mną śliczna UraVioletchi. Byłaby idealną motylą mamusią dla dzieciaczka do tego wykluwania... jednak wczoraj wyschła na wiór przez te warszawskie upały :c Zostawiła po sobie tylko list pełen żalów.
Tak czy inaczej była dorosła, więc nie groziło mi odebranie praw opiekuńczych, dlatego mogłam przygarnąć kolejne jajeczko. Wykluła się z niego dziewczynka (cóż za nowość), którą nazwijmy Poczwarką.
[Obrazek: 210.jpg]
Kiedy tylko poczwarka najadła się do syta, jej czółki powędrowały w stronę książek. Czyżby miała wyrosnąć na mola książkowego? Trafiła na baśń o Czerwonym Kapturku, która pochłonęła ją całkowicie! (Grzybkowy domek taki jesienny <3)
[Obrazek: 310.jpg]
Poczwarka zamieniła się w kwiatka. Czy to oznacza, że jednak nie jest owadem? Tak czy inaczej jest już na tyle duża, aby rozpocząć rok szkolny jak inne dzieci. Dzisiaj odbyło się spotkanie z Eko Ludkami z okazji Sprzątania Świata. Każdy mały pomocnik dostał upominek! (Ludki czekają na chętnych dzisiaj w Pączkowym Parku, musicie koniecznie wpaść!)
[Obrazek: 410.jpg]
Wracając do domku, wstąpiłam z Poczwarką do Ikei. Trzeba kupić przecież różne potrzebne rzeczy do szkoły i ponaklejać je na ścianie xD

Clipartom mówimy nie
Odpowiedz
Od tego upału niektóre liście to są już popiołem.XD Serio, tak btw., jak byłem na wakacjach, to większa połowa lasu to jak wykałaczki. :<
Niech Poczwarka się kształci i zostanie prezydentem poczwarek! Prawa dla poczwarek, wohoooo! Podobają mi się opisy.^^
Ja jutro rano coś wrzucę. c:
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
01.09.15
[Obrazek: 91mhiu.png]
Przedstawiam wam moje różowe jak jesienny zachód słońca v3!
Dzisiejszy wpis będzie krótki, ponieważ mieszkańcy tego Tamagotchi już poszli spać. Popołudniem moja postać o imieniu Nia urodziła synka, ktory będzie głównym bohaterem moich wpisów tutaj. Zanim mama go opuści, mam czas zastanowić się nad imieniem. To koniec na dziś, do zobaczenia jutro!
Odpowiedz
Omg, czy wycięłaś to specjalnie na hatch? ;____; Jak jesiennie, super! <3
Odpowiedz
Specjalnie, haha dziekuję! ^^
Odpowiedz
Super wyglądają te wycinanki, kojarzą się z zajęciami w szkole ;uu;
Odpowiedz
Ja nakupilam naklejek z liskami i sowami, to tez bede miala jesiennie kojarzace sie tla. Jutro odpalam moje entama, tlko musze baterie kupic, a dzis zapomnialam, bo tylko do biedry poszlismy, a sie i tak zle czulam i potem juz nie chcialam z domu wychodzic.
Odpowiedz
Jak tam Wasze wykluwanie? Oczko Poczwarka rośnie i ma się dobrze Uśmiech))))))))))))))))))))

[Obrazek: 111.jpg]
Obudziła mnie jak zwykle Poczwarka. Patrzę, a obok niej jakiś wirus umierajec czy inne coś lata. Może to te słynne mszyce. Ale nie. Lecę na ratunek i używam magicznej koniczynki, a tu pogotowie przyjeżdża. Myślałam, że to zgon, dlatego zresetowałam, ale potem i tak to samo się działo. Na dodatek karetka przejechała Pana Wirusa! Totalny chaos. Ale Poczwarka przeżyła. Nie dostała wczoraj kolacji, bo trochę znieogarniłam, o której idzie spać, a była na diecie głodówce (no wiecie, tak czasem trzeba z dziećmi, żeby wyrosło tak jak chcemy).
[Obrazek: 211.jpg]
No i Poczwarka wyrosła na jakieś księżyce. Jednak to tylko na pierwszy rzut oka tak wygląda. Tak naprawdę jest zwykłą poczwarką z taką czapką w kształcie półksiężyca (i ma taką lampkę na czubku jak te ryby głębinowe). Dzisiaj Poczwareczka spotkała Panią Jesień, która niesie śmierć liściom. Jako owad, moja mała dziewczynka nie mogła się zgodzić na takie ich traktowanie, jednak suche liście są takie chrupiące...
[Obrazek: 311.jpg]
Pogoda jak to jesienią - zachmurzone całe niebo. Poczwarka po raz kolejny zachwycała się swoimi akcesoriami szkolnymi. Dzisiaj spotkała też jakiegoś dinozaura, który jej próbował wmówić, że wcale nie wymarł.
Odpowiedz
Oke, włączyłam dziś moje EnTama. Wciskam 'download', patrzę, Nikatchi. Sprawdzam tabelę wzrostu - przedszkolak. Duży uśmiech
Co znaczy, że jestem na takim etapie, jakby się wykluła wczoraj i nie będę do tyłu. Duży uśmiech
Będę próbowała wyhodować Sebiretchi. ;3

[Obrazek: uymbc.jpg]
Odpowiedz
(02-09-2015, 12:27)Katechi napisał(a): Dzisiaj spotkała też jakiegoś dinozaura, który jej próbował wmówić, że wcale nie wymarł.
XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Awwww, jakie urocze to EnTama! ;www; Sebiretchi jest super fajną postacią, mam nadzieję, że Ci się uda.^^
Ja niestety znowu nie dam rady, szkoła robi swoje, ale jutro szybciej wracam odpalę Morino i coś wrzucę. Uśmiech
Odpowiedz
Katechi, dinozaur wygrał. XD
Carol, ladniutkie masz to tama! Sebiretchi jest urocza. :3

02.09.15
Dziś maluch z mojego v3 spędził ostatni dzień ze swoją mamą. Jeszcze tego wieczora była ich dwójka.
[Obrazek: 2cp2oev.png]
Jednak później przylapalam Nię cichutko opuszczającą pokój, podczas gdy jej synek spał.
[Obrazek: dqqhk5.png]
Teraz na ekranie pozostało już tylko jedno małe łóżeczko, a od rana maluch będzie stawał się już samodzielny. Postanowiłam, że nadam mu na imię Jack.

Uznajmy że kwiatki w tle to wiednace,jesienne kwiaty
Odpowiedz
A dziękuję! ;3
Sebiretchi jest żółta, więc sama kolorem też pasuje do kolorystyki tematu xD
Odpowiedz
Dinozaury planują powrót, robi się ciekawie xD

Ciekawe co w Twoim tamciu wyrośnie, Lyree ;u; Tam jest praktycznie losowy rozwój, co nie?
Odpowiedz
Właśnie wcale. Język

[Obrazek: fndcnk.png]
Odpowiedz
Pierwszy raz widzę tą tabelkę /@@\ Zmieniłaś moje życie, chyba sobie sprawdzę v3 w najbliższym czasie.... W ogóle dobrze wiedzieć, że pierwsza postać jaką miałam była prawie najgorszej opieki, chociaż nosiłam wtedy Tamagotchi na szyi ciągle |: Za to druga najlepszej opieki ;u;
No nie ważne *ucieka z offtopu*
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości