Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[smartphone] Pakka Pets
Wiadomo coś, co dalej? Oczko
Odpowiedz
Ta gra chyba już wyszła dawno temu, ale niezbyt w Polsce była dostępna? Albo mi się coś myli teraz.. Smutny
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Nie, to byla tylko wersja beta dla testerow.
Odpowiedz
I dalej już nic nie ruszyło?
Odpowiedz
Nie, bo oni chca nam dac produkt dopracowany, a wez pod uwage, ze jest ich tylko dwoje i zapewne maja tez normalnie prace, rodziny. Szanuje to, ze nie chca nam na szybko walnac byle czego.
Odpowiedz
No i kul, przecież nie mówię by wypuszczali to już teraz byle jak. Oczko
Odpowiedz
Tak, tylko miało to już wyjść kilka miesięcy temu Duży uśmiech
Odpowiedz
Oni podawali tylko przybliżone daty, na zasadzie 'mamy nadzieję, że nam się uda w tym a tym miesiącu'.
Tak jak mówię, jest ich tylko dwójka, a zrobienie dobrej apki, która się nie wiesza i nie ma miliona bugów nie jest takie proste. Gdyby było, to byś sobie sama taką napisała. Język
Odpowiedz
Gra jest już na google play, ale jest niedostępna w naszym kraju Smutny
https://play.google.com/store/apps/detai...roto.games
Odpowiedz
Można, ja już pobrałam.
Dam linka od razu
apps4htc.com/option/1187684_1/

Tylko głupio, bo już aktualizacja tego wyszła, a mając grę prosto z pliku nie ma aktualizacji .m.
Odpowiedz
Pobrałem, zainstalowałem. Na razie wydaje się urocze ^^ Animacje są słodkie, w tle leci melodyjka, ale pewnie można ją wyłączyć. Jest sporo itemów do zebrania i odkrycia np. poprzez alchemię. Można bawić się z małym np. podrzucając go za pomocą własnego palca, może też ganiać za palcem po ekranie Duży uśmiech Na razie tyle mogę powiedzieć. Nie pasuje mi tylko za bardzo grafika bo jest niespójna - stworzonka i itemy są urocze, pikselkowe, ale już tło i obiekty do pokoju to gładkie grafiki. Ale ogólnie prezentuje się to wszystko sympatycznie Uśmiech Można w świecie kupić/znaleźć specjalne bilety autobusowe, które pozwalają na odblokowanie nowych lokacji w świecie gry, w których są jakieś różne rzeczy do robienia i zdobycia. Zobaczymy co dalej z tego wyniknie, na razie mogę chyba polecić Duży uśmiech

Oczywiście są mikropłatności w postaci serduszek, za które kupujemy większość obiektów w grze. Można je też zdobywać poprzez zabawy z malcem. Pewnie w przyszłości też będzie można je zdobywać w inne sposoby, ale na razie odkryłem tylko, że poprzez zabawę ;p

EDIT: Dobra, kupiłem pierwszy bilet do jaskini. Można tam kopać w poszukiwaniu nowych itemów oraz wyrywać grzybki. Trzeba zaopatrzyć się w kilof, a potem szukać pęknięć w ścianie, w których można kopać Duży uśmiech Każde kopanie to minigierka polegająca na tym, aby stuknąć palcem w ekran telefonu w odpowiednim momencie. Kopanie w każdej szczelinie ma 3 etapy, najpierw łatwo jest wyczuć moment stuknięcia, a potem trudniej. Zmarnowałem kilka kilofów, zanim kapnąłem się o co chodzi, ale jest to przyjemne zajęcie. Każdy kilof kosztuje 50 serduszek.

EDIT2: Są też reklamy innych gier, wiadomo. Ale są wciśnięte w przystępny sposób: w pewnym momencie dostajemy bilet do kina, dzięki któremu odkrywamy nowe miejsce, czyli kino xD No i tam możemy obejrzeć reklamy za serduszka, poprzedzone minigierką polegającą na łapaniu przysmaków.
Odpowiedz
Na jakim telefonie instalowane?
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Dobrze że są mikropłatności, w końcu to niezależni programiści a nie jakaś korporacja, należy im się kasa. Pewnie jak apka stanie się popularna to łatwiej będzie zdobywać serca za darmo.
Ma ktoś linka do apk?
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Ja to zainstalowałem z linku, który podała wyżej Katechi. Mam to na LG L9 II i działa bezbłędnie.

Moje kolejne spostrzeżenia, to że serduszka (waluta w grze) szybko się zużywają Język No i wg mnie potrzeby zwierzątka spadają zbyt szybko i co chwilę muszę siedzieć z nim i go karmić. Poziom Happy też spada szybko i często muszę z nim się bawić i karmić łakociami Język

Ciekawie działa sklep z itemkami i jedzeniem bo co jakiś czas asortyment się losowo zmienia i może być tak, że raz kupisz np. truskawki, rybę, jogurt a za godzinę masz już frytki, mięso, brokuł czy coś. To samo z przedmiotami do pokoju - raz jest coś innego, a innym razem inny zestaw. To całkiem fajne i czasem zmusza do robienia zapasów bo taki paluszek rybny uzupełnia aż 3 pkt głodu, a innym razem trafi Ci się coś, co uzupełnia tylko 1 pkt Język

Jest też pasek ewolucji, który pokazuje, kiedy nasz zwierzak przejdzie do kolejnego etapu. Można to przyśpieszać np. zjadając odpowiednie jedzonko.

Ewolucja malca to oczywiście to co w Tamagotchi czyli w zależności od naszej opieki możemy odblokować inne stworki na wyższych poziomach.
Odpowiedz
Tano, niezłą recenzją zarzuciłeś xD

U mnie ogólnie raczej mam ciągle ok 1000 serduszek, a dodatki do pokoju też kupuję.
Ogólnie trochę się zawiodłam postaciami - nie są jakoś specjalnie urocze, lekko losowo wyglądają, takie potworzaki. A wszystko inne jest kreowane w taki słodziaśny sposób, więc dziwnie tak :q Bo NPC w kopalni (za każdym razem widzę w tym kopalnię na serwerze Majnkrafta XD) i ten od alchemii wyglądają super <3 I ten doktorek też. Jestem ciekawa kolejnych lokacji, bo na pewno takie będą... chyba, że w aktualizacji V_V Na które się nie załapiemy.
Nie rozumiem tego blokowania aplikacji w innych krajach, co im szkodzi? @@

Poza tym mam za każdym razem problemy z wywalaniem kupki.
I nie polecam używania lodówki do karmienia. W skrzynce widać co i ile zapełnia jedzenie, a w lodówce tylko można je rzucić na pożarcie.
Odpowiedz