Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemy z Tamagotchi wersja 4
Witam.
Od pewnego czasu mam problem z moim Tamagotchi (wersja 4).
Zaczęło się od tego, że dorosły Tamagotchi zmienił po raz drugi kształt. Po odmowie zmiany pracy dostał od króla w poczcie symbol przypominający czarną laseczkę. Od tego czasu zablokował się dostęp do pracy. Co można zrobić, żeby odblokować tę funkcję i usunąć symbol?
Odpowiedz
Twoja postać stała się staruszkiem, ponieważ widocznie odrzucałeś wszystkie oferty swatki. Nie da się z tym nic zrobić. O ile dobrze pamiętam ta postać nie umiera ze starości, więc jeśli chcesz rozpocząć kolejne pokolenie, musisz doprowadzić staruszka do zgonu... Oczko Lub po prostu zresetować Tamagotchi. Czego nie radzę.
Jest jeszcze jedno wyjście - Twój stworek musi wziąć ślub ze staruszkiem przeciwnej płci z innego Tamagotchi.
Odpowiedz
(28-07-2015, 10:58)Katechi napisał(a): Twoja postać stała się staruszkiem, ponieważ widocznie odrzucałeś wszystkie oferty swatki. Nie da się z tym nic zrobić. O ile dobrze pamiętam ta postać nie umiera ze starości, więc jeśli chcesz rozpocząć kolejne pokolenie, musisz doprowadzić staruszka do zgonu... Oczko Lub po prostu zresetować Tamagotchi. Czego nie radzę.
Jest jeszcze jedno wyjście - Twój stworek musi wziąć ślub ze staruszkiem przeciwnej płci z innego Tamagotchi.

Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy doprowadzenie staruszka do zgonu spowoduje utratę wszystkich zarobionych punktów?

Odpowiedz
Wydaje mi się, że nie. To samo dotyczy przedmiotów i jedzenia - wszystko zostanie.
Odpowiedz
Przedmioty chyba zostają ale kasa znika.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Przedmioty też się traci jak tamek umrze zwłaszcza od v2 do v4.5.
A jak ma się np. 99.999 GP. To np 50 GP jest jak tamek umrze.
Jak ma się mało kasy np 10000 GP to kasa znika.
Przedmioty zostają tylko w v5.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
W takim razie kasa znika, ale przedmioty na 100% zostają o:''
Odpowiedz
Mi się też zdaje że przedmioty zostają.
Odpowiedz
a jaka jest różnica między "śmiercią ze starości" a "smiercią z zaniedbania" ? :-)
Odpowiedz
Poprawcie mnie, jeśli się mylę, ale chyba żadna. W tej wersji, jeżeli umrze Ci postać, licznik generacji się zeruje, więc nie masz wglądu w swoje "drzewko genealogiczne".
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Chodzi mi o ewentualne konsekwencje. Chociażby czy w obu przypadkach zeruje się "dorobek pokoleniowy" czy nie. Bo jeżeli nie ma żadnej różnicy, to nie ma sensu czekanie na śmierć staruszka tylko lepiej od razu go zresetować.
Odpowiedz
Jak tama zdechnie z jakiegokolwiek powodu, to wszystko znika.
Staruszka w v4 nie trzeba wcale usmiercac, bo on tez moze korzystac ze swatki po 48 godz od przemiany w staruszka. I wtedy zaczynasz nowa generacje i nic nie tracisz.
Odpowiedz
^a tak nie jest w MS tylko?
Odpowiedz
^Chyba tylko w MS... o:' Bo pierwszy raz o tym słyszę.

Co do resetowania - znikną Ci zapiski o poprzednich stworkach. I tak teraz myślę, że kasa na pewno zostaje po śmierci.
Poza tym -> śmierć ze starości - jest coś takiego w ogóle? O ile dobrze mi się wydaje, to w Angelotchi po jakimś czasie pojawia się list czy coś, że tamek sobie poszedł, bo na niego już czas, nawet przy dobrej opiece. Ale mogę się w tmy mylić.
Odpowiedz
Macie rację, przepraszam za wprowadzenie w błąd. Swatka nie przychodzi do staruszków w tej wersji.
Ale jeśli masz drugie Tamagotchi (wersję v3 / v4 / v4.5) to możesz w nim też wyhodować staruszka (płci przeciwnej) i wtedy je ze sobą wyswatać. Oczko
Odpowiedz