Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
Tak tak, jest tam gra w której trzeba przeliterować Tamagotchi, właściwie jakbym zapamiętał wzór, byłoby chyba okej. Co do całej reszty to kiedyś na TZ rzuciło mi się w oczy tłumaczenie i odpowiedzi tych całych konkursowych pytań i tak dalej.. cena faktycznie jest dużo mniejsza, meh, to jednak wersja której nie mam/nigdy nie miałem..
Liczba postów: 3
Liczba wątków: 0
Tamagotchi: .
A które tamagotchi wybrać jeśli to ma być moje pierwsze? Opłaca się friends? Widziałam gdzieś niedawno dość tanio
Liczba postów: 6,718
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: ~30
Friends jest słabe. Najlepiej jakieś connection używane znaleźć.
Liczba postów: 25
Liczba wątków: 2
Tamagotchi: Nie mam
Wszedłem dziś w temat o Tamagotchi 4U i przeczytałem większość stron, z nudów xD I widziałem, jak się jaraliście premierą. Ja jakoś nigdy za oryginalnym Tamagotchi nie przepadałem, wydawało mi się takie za bardzo przesłodzone a etapy rozwoju dziwaczne. Dziwaczne w takim sensie, że jednego stworka wyrasta coś co kompletnie nie przypominało poprzedniego i to mnie zawsze wkurzało...
Zdradźcie mi, co takiego mają bandaiowskie Tamagotchi, że tak się nimi nakręcacie? Może mnie jakoś przekonacie? Jaka wersja jest wg Was najciekawsza i dlaczego? Jeśli chciałbym spróbować pobawić się tym, to która wersja miałaby największe szanse wyrobić we mnie dobre zdanie o nich?
Dla mnie v3 to moje dzieciństwo było, nigdy nie miałam styczności z niebandaiowymi zwierzakami. Każdy miał v3 i każdy się łączył itp, a jak moda minęła to tylko ja dalej zbierałam tama praktycznie, wszystkie wersje dostępne w Polsce jak i potem te dostępne w Ameryce i Japonii. Opcji jest dużo, zwierzątka są urocze no i sama zabawka jest bardzo solidna.
A musi być kolorowe? Może v3?
Hilla, hahaha, piątka. 8))
Kolorowe są nie do porównania ze zwykłymi raczej. Nie żebym ich nie lubiła, ale lubię je jako w ogóle dwie oddzielne rzeczy, bo z kolorowych zrobili "wyhoduj sobie postać z anime! patrz jak dorosła postać która jest idolem nastolatków w świecie tamagotchi sra na dywan!"... D:
Listy są lepiej rozegrane w Entama, ale jednak Entama i v4 są słabo porównywalne, bo rozgrywka jest dość inna.
Czyli widzę, że bardziej skłaniacie się ku klasyce, lubię klasykę  Czyli co w tym całym V3 jest takiego zajefajnego?
Michu - rozumiem, że chodzi Ci o Tamagotchi iD L 15 Anniversary? Też widziałem, że wśród Was jest lubiane.
Wyjaśnijcie mi jeszcze dokładnie na czym polega słabość Tamagotchi 4U? Bo zrozumiałem, że na pewno połączenie przez NFC jest zwalone, a z jakich opcji w stosunku do poprzedników zostało okrojone? Bo widziałem Wasze opinie przy zapowiedzi 4U i wszyscy mieliście nadzieję, że będzie to pierwsze Tamagotchi, które da wszystko czego trzeba ;p
Ja bym chciał sprawić sobie któreś oryginalne Tama bo chcę zobaczyć ten klimat. Moje dzieciństwo obfitowało w różne nano, giga i tego typu, ale oryginalnego nigdy nie miałem. A parę lat temu wróciłem do tematu tama tak z sentymentu. Chciałem poprzeglądać w necie to co kiedyś było i odkryłem wtedy ku memy zdumieniu, że to wciąż jest żywe! Byłem na serio zaskoczony jak zobaczyłem, że wciąż są wydawane nowe Tamagotchi, a jeszcze bardziej że na ebayu można kupić też wszystkie inne, nie bandaiowskie zwierzaki, które znam z dzieciństwa
Nie bardzo też orientuję się w tym całym kupowaniu dodatkowej zawartości czy przesyłaniu zwierzaków, na czym to polega?
Aha, jeśli bym decydował się kupić: jaki jest koszt takiego V3 obecnie i iDL 15? Pytam żeby w razie czego nie nadziać się na tanią podróbę
Koszty są różne, zależne od ilości dostępnych przedmiotów na eBayu, jeżeli będziesz miał wątpliwości, zapytaj tutaj. Ciężko określić stałą cenę dla v3 czy 15th, raczej to koszt z rzędu 200 zł (za nowe), ale trafiają się okazje.
Jeżeli czytałeś nasze opinie, to tam z pewnością jest napisane, czego brakuje.  Głównie chodzi o komunikację NFC, bo resztę miejsc, można sobie dograć. Chodzi o to, że w takim np. iD L, te lokacje są, wystarczy je odblokować. W 4U ich nie ma, trzeba je wgrać. Oczywiście mówię o tych dodatkowych. Toteż ta wersja może się szybko... znudzić.
Przesyłanie "dodatkowej zawartości" to nic innego, jak wgrywanie sobie nowych miejsc do których może wybrać się postać, przedmiotów do zabawy itp. a wgrywanie postaci pozwala na przemianę w nią.
Dzięki za zaangażowanie w moje pytania ^_^ Ta aukcja z V3 za 30 zł jest fajna, chyba się skuszę  Na początek akurat
Ok to w takim razie czym się różni iDL 15 od zwykłego? Ilością zawartości czy też sama rozgrywka trochę się różni? W sumie też zapytam, dlaczego V3 polecacie, a nie V4, V4,5 czy inne "vauki"? Wiem, że mógłbym poczytać w necie o zawartości ich wszystkich ale jednak wolę opinię bezpośrednio od użytkowników, niż jakieś suche informacje czy recenzje.
A co myślicie o takich specjalnych (chyba) wydaniach typu Umino, Angelotchi etc? W ogóle ta wersja Umino w USA wydana została pod nazwą Ocean jeśli dobrze rozumiem, oprócz obudowy i nazwy różni się czymś więcej?
Aha i co do tej oferty na OLX - myślicie, że bezpiecznie jest tam kupować? Tam chyba nie ma takiej ochrony jak na allegro i łatwo się nadziać.
To chyba wszystko już wiem ^_^ Umino mi się podoba bo tam ewolucja postaci jest bardziej konsekwentna, tzn wyższe etapy podobne są do poprzednich, tak samo w innych tego typu wydaniach specjalnych ;p Szkoda tylko, że tamagotchi mają tak mało tych etapów, widzę że po 4 są, a fajnie jakby przynajmniej z 6 dali
Czyli jak tamek zostaje wyswatany to wtedy odchodzi i rodzi się nowa generacja?
A tak jeszcze zapytam o Tamagotchi Familitchi i Friends? Tak jakoś widzę, że mało kto porusza ich temat, jakieś niewypały? Z tego co widziałem to w friends jest więcej etapów rozwoju, ale trzeba opiekować się kilkoma tamkami na raz, tak? A Friends to z tego co widzę to jedyne dostępne w Polsce normalnie w sklepach tamki
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Friends jest fajne tylko dream town ma lepszy kontrast więcej gier Tamka można posłać do szkoły. Nasze friends europejskie ma niestety gorszy wyświetlacz i nie ma opcji szkoły.
http://www.ebay.pl/itm/Tamagotchi-Dream-...1e9ffafb79
Polecam też angelgotchi ma bardzo słodkie postacie ogólnie tama z 1997 roku mają też swój urok.
Liczba postów: 690
Liczba wątków: 4
Tamagotchi: p2,v3, v4, v4.5, v5, v6, 2xfriends, ID L, P'S,4u+
Witam was,mam prośbę czy ktoś z Was mógłby mi doradzić które tama wybrać
4u czy 4u+
Czy one bardzo różnią się od siebie?
Czy w obu wersjach można mieć taki mini ogródek w którym hoduje się roślinki?
Bardzo proszę o pomoc.
|