Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tama Town - miasteczko użytkowników forum
Okej, zatem wklepię to w widoczne miejsce, żebyśmy mogli stwierdzić, czy chcemy się w to bawić. Śpiący
Sama idea gry fabularnej (bez scenariuszu) na forum, ma polegać na tym, iż mógłby powstać dział, który ze względu na temat forum, nazwalibyśmy Tama Town. Wszyscy zainteresowani mogliby po wypełnieniu karty postaci, stworzyć swój temat który pełniłby rolę domu/miejsca w którym mieszkacie. I zaczyna się zabawa, w formie pisania postów, można prowadzić dialogi, akcje i spotkania. Fabuła może być dowolna, ale szczerze proponowałbym kreować miasto bez głównego wątku; głównie spotkania, imprezy i dramy w domach. Nie wiem, czy jest sens wyjaśniania ideologi tej gry, trudno to właściwie zrobić.. może przykład rozmowy?

Mieszkanie pięciopokojowe na szczycie szklanego wieżowca w nicości.
Kuchipatchi wchodzi do domu i od razu podbiega do lodówki.
- Huh, stracę kalorię przed zjedzeniem burgera, zawsze coś!

Mametchi podbiega do lodówki i kradnie burgera, po czym odwraca się na pięcie i biegnie w stronę windy.
- Chyba nie.. - Kuchipatchi bierze pilot sterowania windą i wyłącza ją.

Z doświadczenia pamiętam, że prowadzenie tego w osobie postaci było trudne i często w napływie emocji, ludzie pisali to pierwszą osobą, ale to raczej nikomu nie przeszkadzało. Generalnie bardzo miło to wspominam.
Jest oczywiście kilka ważnych reguł, ale to może potem.. Uśmiech
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Siema, moją postacią jest Hanatchi. Duży uśmiech
Odpowiedz
O, chyba coś podobnego kiedyś było nawet, mieliśmy dział itp, blue to zorganizował ale nie cieszyło się zbytnio sławą, ale nawet fajne było. Piszę się na to, jeżeli mają to być postacie z tama to mogę być Kuromameczem.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Ja myślę, że tylko nazwa tematu powinna nawiązywać do tama, w sensie, miasteczko. A tak to ręka wolna. Język
Odpowiedz
Łeee, zróbmy z postaciami z tama Smutny
Odpowiedz
Ja bym sugerowała żeby każdy robił co chce, taki multifandomowy roleplay czy coś.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Inka ma rację, jeżeli nastawimy się na głównie Tamagotchi, to szybko chyba stracimy pomysły, a tak to każdy dorzuci coś od siebie, "osobiste" domki i będzie więcej atrakcji, tak mi się przynajmniej wydaje. Uśmiech
Odpowiedz
A może po prostu oddzielny dział na to zrobić? Wtedy może być temat tama i ogólny czy coś. Do ogólnych bym wzięła Viktora wtedy.
Odpowiedz
Też myślę, że dział. I wtedy można zrobić poddziały, o!
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
Yupyup, dział przecież jest do tego potrzebny. W tym dziale każdy temat to inne miejsce, plus kilka podpiętych tematów na karty postaci i regułki. Raczej ciężko zrobić to w jednym temacie.
Odpowiedz
O kurcze, a dasz radę jutro? Ja do jutra napiszę tylko te regułki, bo są ważne i jakoś ogarnę jak ma wyglądać karta postaci, żeby nie było bałaganu. Duży uśmiech Chyba, że postoi trochę pusty. Ale i tak mega dziękujemy w takim razie, że założysz taki dział. ^^
Odpowiedz
Ciekawy pomysł O: Zabawię się w to jak się trochę rozkręci, bo niezbyt ogarniam realia, po przeczytaniu Waszych postów tam xD
Odpowiedz
Bo ich nie ma, możesz robić co chcesz... toteż jest tutaj napisane, że nie wprowadzamy fabuły.
Odpowiedz
Ej no, ale udzielajcie się też, a nie tylko ja z Maćkiem. :< Niech się coś dzieje w naszym TamaTown.
[Obrazek: QqBCWNZ.png]
[Obrazek: LlR1PCD.png]
[Obrazek: bUM0nXF.png]
Odpowiedz
Ja obiecuję że coś napiszę, tylko wyjdę z moich ataków paniki i lęku. DD: Strasznie się zle czuję ostatnio i nie umiem pisać no.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości