Liczba postów: 1,231
Liczba wątków: 69
Tamagotchi: v2, v3, v4, v4, v5, v5,5, MS, EnTama
Potrzebowałabym kogoś, kto wyjaśni mi krok po kroku, jak założyć konto na PayPal, jak przesłać na to konto kasę, i jak z tymi płatnościami po zakupieni czegoś na eBay. Najlepiej, jeśliby ta osoba miała czas odpowiadać mi na PW na pytania i wszystko na spokojnie ze mną omówiła.
Tak, wiem, mam wujka, który nawet pracuje w eBay. Ale mieszka w Szwajcarii, a poza tym ma dużo roboty i rzadko kiedy mamy ze soba kontakt.
<!-- m --><a class="postlink" href="https://www.paypal-marketing.pl/wideoteka/konfiguracja.html?mpch=ads">https://www.paypal-marketing.pl/wideote ... l?mpch=ads</a><!-- m -->
C:
Dziękuję, właśnie oglądam. Nie zamykajcie jeszcze tematu, na pewno będę miała pytania do filmiku ;D
Ja mogę Ci pomóc, nie korzystałam z PayPala (mama. -,-) ale dużo czytałam i może umiałabym Ci co nieco wyjaśnić
Liczba postów: 504
Liczba wątków: 33
Tamagotchi: V4.5, V5, V6
blue napisał(a):PayPal jest od 18 roku życia. I w tym przypadku nie wywiniesz się od podawania swojej prawdziwej daty, bo to nie dA. :P Ale życzę powodzenia. ;)
O__O Ja jak się rejestorwałem to nie musiałem podawać daty urodzenia.
Liczba postów: 494
Liczba wątków: 13
Spodziewaj się jakiegoś wezwania. <3
Jej, moja mama konto założy, no. 
A za przelewy przez PayPal to się coś płaci? ;D
Liczba postów: 413
Liczba wątków: 26
Tamagotchi: P1, P2, V3, V4, V4.5, V5
Ogólnie są bezpłatne, ale Paypal trochę "oszukuje" na wymianie walut - tzn. jeśli kupujesz coś za dolary, to przelicza to na złotówki w taki sposób, że wychodzi kilka zł drożej.
Liczba postów: 4,589
Liczba wątków: 40
Tamagotchi: v3, +C, iD, iD L, Sanrio m!x, Meets, Sanrio Meets
Kursy niekorzystne da użytkownika, niczym w bankach.
A, na przykład, jeśli wgrałabym na Paypal franki szwajcarskie, i kupiła coś w dolarach, to też by niekorzystnie przeliczyło, nie? ;D
A jak wpłacić pieniądze? Nie rozumiem tego filmiku. o3o
Liczba postów: 413
Tamagotchi: P1, P2, V3, V4, V4.5, V5
Ja tam nie wpłacam pieniędzy, tylko połączyłam konto Paypal z moją kartą bankomatową i kredytową (bo mam dwie) i jeśli za coś płace, to Paypal automatycznie pobiera pieniądze z mojego konta w banku albo obciąża kartę kredytową - mogę sobie wybrać. Tak samo, jakbym płaciła kartą w spożywczaku  Paypal jest po to, żeby nie musieć nikomu w internecie podawać numerów swojej karty, bo to trochę niebezpieczne.
A moja mama mówi, że ona się boi podać numer swojej karty do Pay Pala. :<
Liczba postów: 504
Liczba wątków: 33
Tamagotchi: V4.5, V5, V6
Inka napisał(a):A moja mama mówi, że ona się boi podać numer swojej karty do Pay Pala. :<
PayPal jest międzynrodową siecią. Nikt nie widzi numeru twojej karty. To jest całkowicie bezpieczne. PayPal przeprowadził już miliony transakcji.
Ale jak poda nr karty to chyba się on gdzieś zapisze / operatorzy strony go zobaczą.
Liczba postów: 6,718
Tamagotchi: ~30
On będzie zakodowany...A co ci operatorzy stron zrobią? Jakby coś zrobili to by z pracy od razu wylecieli i ty byś dostałą odszkodwanie.
|