Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 4.5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowe Tamagotchi: Tamagotchi 4 U (27.09.2014) oraz Tamagotchi 4U+ (18.07.2015)
Mnie by nawet tylko poprawione NFC zadowoliło.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Chciałbym się podzielić z wami moimi przypuszczeniami co do 4u+. Pamiętacie to nowe anime "go-go tamagotchi"?Otóż zakończyło się ono rozdzieleniem dream town i tamatown w wyniku tamagotsunn,w ten sam sposób tamagotsunn złączyło te dwa miasta. Bandai planuje przywrócić stare odcinki anime.Uważam więc,że najnowsze 4u+ to tylko plotka i raczej bezsensu było by wydawać kolejne dopiero po jednym roku.Tu macie linka do strony bandai:
http://tamagotch.channel.or.jp/tama_anime/
https://www.youtube.com/watch?v=RTtns2cbWUg
[Obrazek: 2dkbrs5.jpg]
Bezsensu, a jednak Bandai trzy fale TF wypuściło wręcz hurtowo porównując pojawianie się tmgc na rynku w ciągu ostatnich lat.. Także widocznie jest sens w wydawaniu kolejnych wersji w tak krótkim czasie..
[Obrazek: usRtoXY.png]
(27-04-2015, 18:03)Ralveyn napisał(a): Bezsensu, a jednak Bandai trzy fale TF wypuściło wręcz hurtowo porównując pojawianie się tmgc na rynku w ciągu ostatnich lat.. Także widocznie jest sens w wydawaniu kolejnych wersji w tak krótkim czasie..
No właśnie bez sensu,chyba nikt nie będzie kupował jak będzię tylko poprawione nfc,a wszystko zostanie takie samo,raczej nowych postaci narazie nie będzie w tym tamagotchi.
Ja nie uważam, żeby to było bezsensu, nawiązuję do Twojego posta. Język Sarkazm, anafora... meh, nieważne.
Tak wyjaśniając.. Czysty marketing, jak dla mnie super.
(27-04-2015, 18:16)Ralveyn napisał(a): Ja nie uważam, żeby to było bezsensu, nawiązuję do Twojego posta. Język Sarkazm, anafora... meh, nieważne.
Tak wyjaśniając.. Czysty marketing, jak dla mnie super.
Dla niektórych może nie być super wydawanie kolejnych 200 zł na to samo z polepszonym nfc i np:punkty życiowe,szkoła tak jak we friends.Tak czy siak 4u to na razie tylko plotka dopóki nie będzie oficjalnych informacji od bandai to na razie się nic nie dowiemy.
Przecież nikt nikogo nie zmusza do kupowania tmgc.... jak ktoś nie chce wydawać, to nie wyda. Oczko
Dzieci! Bez sensu się pisze osobno!
4U ma tylko inny faceplate a i tak ludzie kupują, poza tym jest na to hype w Japonii.
Poza tym przypominam, że iD L są trzy wersje, TMGC+C są trzy wersje, Tamagotchi iD są trzy wersje. Tylko P's było jedno. Nie bazowałabym na twoim miejscu na anime. iD L 15th Anniversary nie miało nic wspólnego z anime.
Papilot, spuść nieco z tonu, twoja agresja jest zbędna, nie musisz nam nasiłę wciskać swojej racji.
(27-04-2015, 18:26)Carleesi napisał(a): Dzieci! Bez sensusię pisze osobno!

Dzieci? Gdzie? Duży uśmiech
Akurat tutaj działa dziwna regułka i to zależne od dalszego ciągu wypowiedzi. Nie wiem, czy teraz już się tego nie przyjmuje na dwie formy. Język Ale dzięki, będę miał na uwadze.
(27-04-2015, 18:26)Carleesi napisał(a): Dzieci! Bez sensusię pisze osobno!
4U ma tylko inny faceplate a i tak ludzie kupują, poza tym jest na to hype w Japonii.
Poza tym przypominam, że iD L są trzy wersje, TMGC+C są trzy wersje, Tamagotchi iD są trzy wersje. Tylko P's było jedno. Nie bazowałabym na twoim miejscu na anime. iD L 15th Anniversary nie miało nic wspólnego z anime.
Papilot, spuść nieco z tonu, twoja agresja jest zbędna, nie musisz nam nasiłę wciskać swojej racji.
Wiem o tym,że nie muszę niczego wciskać,ale to że facet z japońskiego bica coś powiedział to nie znaczy że to musi być prawda.Tak jak mówiłem 4u+ to tylko plotka,trzeba czekać więc na oficjalną wiadomość od bandai.
Nigdy w życiu się tego razem nie pisze! X______x //off

To nie wciskaj. Temat jest po to, żeby sobie pogadać o tym, nie ważne, czy to prawda. Więc jak ty sobie powiesz, że to tylko plotka i trzeba czekać na oficjalne info to nie oczekuj, że my sobie przestaniemy gdybać. Chcesz czekać to czekaj, nie musisz się wypowiadać jak nie masz nic konstruktywnego do dodania.
Wydaje mi się, że to faktycznie może być połączone z anime o: Może zrobią coś takiego, że np. Mametchi w tym ostatnim stadium przemieni się w Mamepapatchi *-* I ogólnie dodadzą stare postacie itd. \o/ Chociaż pewnie też będzie to opierało się na pobieraniu z aplikacji i bezpośrednio ze sklepu.
(27-04-2015, 20:23)Michu napisał(a): "Bez sensu" pisze się osobno, a "bezsens" pisze się razem. Tzn z tego co wiem XDDDD

Ja bym chciała, żeby to jednak nie była plotka, bo 4u ma na serio fajny potencjał jak się je dopracuje.
Nie kłóćcie się tu, bo dziwna atmosfera się robi.
Jeżeli były by na przykład punkty życiowe jak w p's,trochę więcej postaci jak z id l 15 th,lepsza,bardziej kompatybilna apka to byłoby super i oczywiście więcej stadiów ewolucji.Tylko dlaczego bandai daje stare anime.Chyba budżet im się kończy.
Może chcą zyskać przychylność starych fanów. Nowe stworki są przecież bardzo różowe i przesłodzone, P's to już w ogóle kryształkowe, więc to mogłoby być taki powrót do mniej wybajerowanych stworków.
Szczególnie, że targetem są kobiety 20-30.