Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
P's - pytania i odpowiedzi.
Michu, na iD L też mi nie wchodzą. D:
O Carol, no właśnie myślałem, że to może to... ale jak wszystkim działają, a mnie nie? Bo widziałem, że ktoś tam ostatnio chyba ściągał.
+Nie, wcale nie wstydzę się o to zapytać.XD
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Dobraaa, działa. Tylko namieszania jak zwykle narobiłem, przepraszam. Wystarczyło od razu pobrać na telefon, a nie komputer>telefon>telefon (brawo ja). Jestem beznadziejny chyba we wszystkim co dotyczy internetu. ;-;
Odpowiedz
Przybywam na wątek z pytaniem Duży uśmiech Otóż chciałabym zakupić na dniach P's i interesują mnie dwie alternatywy. Jedną z nich jest fioletowe.
[Obrazek: ea0289f68f6a2a6am.jpg]
Ale pomyślałam ostatnio, że mogłam właściwie wybrać Melody Land Set, bo jest od razu z piercem.
[Obrazek: 35762b1815c2c8bfm.jpg]

I tu pojawia się moje pytanie: czy któraś z Was ma lub widziała na żywo tama z piercem i czy ono jest rzeczywiście fioletowe, przód i plecki? Na każdym zdjęciu wygląda w zasadzie inaczej, w zależności od światła, a bardzo mi zależy, aby nie było różowe.
Przy okazji chciałabym też zapytać, czy te pierce, które kupuje się z tama w wersjach specjalnych, właśnie np Melody Land, są kompletne, takie, jak gdybym kupiła go oddzielnie, czy działają jak figurki z Tama-Go, które były w zestawie z jajkiem?
Z góry dzięki za odpowiedzi Uśmiech
Odpowiedz
Pierce są kompletne. Co do obudowy to jest bardzo jasno fioletowe, ale nie jestem pewna czy tył nie jest różowy...
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
WalnutSprout ma taką obudowę to powie na pewno.

Na tym filmiku widać tył jest różowy:
https://www.youtube.com/watch?v=J8gcHVvs0zk

A w tama deco pierce możesz mieć tapetę główną, itemki, jedzenie jedną grę no i 3 postacie. Uśmiech
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Rozowe z fioletowym przodem.
Odpowiedz
Dziękuję za informację, chyba w takim razie zakupię podstawową wersję. To pierwsze tama, które kupuje nowe i wybór koloru strasznie mnie pochłania i ekscytuje xd
Odpowiedz
(30-03-2015, 22:11)bettyfan napisał(a): Dziękuję za informację, chyba w takim razie zakupię podstawową wersję. To pierwsze tama, które kupuje nowe i wybór koloru strasznie mnie pochłania i ekscytuje xd

Heja dołączę się do rozmowy i tylko potwierdzę że że wersja melody land jest fioletowo-różowa. Mam takie i niestety wygląda na bardziej różowe ... ten fioletowy kolor po prostu jakiś zdechły i tyle ...

http://i76.photobucket.com/albums/j5/Wal...105b8b.jpg

więc dobrze że zdecydowałaś sie na wersję "podstawową" ale z dwu-kolorowych wersja Aikatsu jest super :3 (no chyba że za wszelką cenę chcesz uniknąć różowego)

Odpowiedz
Mógłby mi ktoś powiedzieć, ile postać w P's ma się bawić zabawką z piercea by się zmieniła na tą specjalną? Myślałem, że 10 razy wystarczy, a mam jakąś zwyczajną.. Smutny
Odpowiedz
Ja używałąm jednego przedmiotu 3 razy, żeby postać dziewczynka mi się zmieniła np w Coffetchi. A jak to jest mężczyzna nastolatek trzeba dojść do końca gry w tym piercu 3 razy.
Odpowiedz
Oooo, naprawdę? A orientujesz się może, jak to jest z moim cyrkowym piercem? Kurcze, myślałem, że to tylko kwestia bawienia się przedmiotem..
Odpowiedz
Tam na karteczce wyczytałam w zestawie z piercem, że po japońsku przedmiot jest opisany i 3 razy trzeba użyć danego przedmiotu z pierca, żeby uzyskać daną postać.

Z cyrkowym piercem nie orientuję się może Hilla ma tego pierca.
Odpowiedz
(29-04-2015, 18:05)Ralveyn napisał(a): Oooo, naprawdę? A orientujesz się może, jak to jest z moim cyrkowym piercem? Kurcze, myślałem, że to tylko kwestia bawienia się przedmiotem..

Wiesz co ja zawsze korzystam z poradnika z Tama zone gdy nie jestem pewna co zrobić :3 http://tama-zone.com/index.php?showtopic...ry22077976

Ale tak jak pisze dogz Na karteczkach dołączonych do pierca masz takie zdanie napisane na czerwono lub niebiesko i w tym zdaniu jest Nazwa danego przedmiotu/jedzenia/ które trzeba użyć 3 razy ... jak się przyjżysz to znajdzesz

W cyrkowym pierce Zeby otrzymać Acrobatchi musisz wygrać Grę "acrobatics" 3 razy
Majokkotchi zjeść cyrkowego hotdoga 3 razy a Pierotchi użyć żąglowania 3 razy ( nie wiem czy chodzi o zabawkę czy co)

Odpowiedz
OBoże, zapomniałem o TZ, bez komentarza... Dziękuję bardzo! ^^ Teraz wszystko jasne, no to siup czekać na kolejną generacje. Oczko
Odpowiedz
A na jaką postać polujesz ??? Z tego pierc'a to w sumie tylko Acrobatchi mi się podoba Język
Odpowiedz