Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tamagotchi 4U] Aplikacja w języku angielskim
[Obrazek: 4u-app-screenshot.jpg]

Ważna rzecz się bardzo stała, o której muszę Wam teraz opowiedzieć.
Jak wiecie, Takurachan jakiś czas temu stworzył plik .apk od aplikacji dla Tamagotchi 4U żeby posiadacze tej wersji mieszkający poza obszarem Japonii również mogli z niej korzystać. Jednakże Bandai nie było tym zachwycone i skontaktowało się z Takurą każąc mu zdezaktywować link do ściągnięcia pliku .apk. Na szczęście Takurze udało się ich przekonać, że skoro wielu z nas - fanów Tamagotchi spoza Japonii - wydało pieniądze [które poszły do ich kieszonek] na Tamagotchi 4U, to i my powinniśmy móc czerpać z tego pełną radość.
Po jakimś czasie za plik .apk zabrał się MstrBlinky, którego znamy choćby z tworzenia angielskich łatek do P's. MstrBlinky zaczął modyfikować plik .apk zmieniając język na angielski i dodając choćby oszukaną grę dającą 9999 GP na 4U. Bandai się to bardzo nie spodobało. Próbowali namierzyć MstrBlinkiego, ale nie udało im się to. Wiedzieli jednak, że Takuragotchi - jakże wygodnie dla nich! - mieszka w Japonii i - UWAGA - pozwali go do sądu! Po prostu aby pozwać kogoś, bo się wkurzyli.
Na szczęście werdykt był pomyślny dla Takury. Jako, że z modyfikacji aplikacji nie są wyciągane żadne dochody, Bandai nie miało na czym oprzeć swoich roszczeń. Na chwilę obecną prace nad angielską wersją apki dla 4U idą pełną parą, można ją już ściągnąć i wypróbować, a MstrBlinky może ją modyfikować jak tylko mu się spodoba.

I na koniec wisienka na torcie - link do ściągnięcia apki. Jeśli ktoś ma telefon z NFC i 4U, to sprawdzać czy wam działa na telach. Oczko

http://mrblinky.net/tama/4u/app/
Ach, czytałem o tym ostatnio i miałem ściągać właśnie. Już sobie to instaluje i trzymam kciuki za własny telefon... XD
Swoją drogą - jaka ta firma jest strasznie obłudna, nie spodziewałem się, że są aż tacy... ograniczeni? Nie wiem, ale zachowali się okropnie.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Działa komuś? Nie chcę mamie telefonu kraść bez powodu. XDD
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Mnie nie działa. Smutny Ale też nie było mojego telefonu w tym spisie kompatybilnych..
[Obrazek: usRtoXY.png]
U mnie na Sony Xperia M2 nie działało i dalej nie działa. Klufenzie na Nexusie działa za to.
Samsung Galaxy S3 Neo melduje, że działa!

Boże, Boże teraz będę musiała sobie kupić 4U, bo to był jedyny powód jaki mnie powstrzymywał ;_; Skąd pieniądze?
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Rha, to, że działa, nie znaczy, że się łączy z 4U.
A to nie pomyślałam. Jezu ratujesz mnie przed moim zapałem Duży uśmiech
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Fajnie że zabrali się za to tłumaczenie i wgl. Szkoda że nie działa ale jeszcze jest nadzieja. Natomiast bandai zachował się okropnie i bardzo mi się to nie spodobało :/
Raczej każda korporacja by tak postąpiła. Wiecie że Cartoon Network woli anulować serial "dla chłopaków" jak głównie dziewczyny go oglądają? Tak samo 4U zostało stworzone dla Japończyków, więc bandaiowi się nie podoba że cudoziemcy sobie 4U kupują, czy kasę dostają za to czy nie. Japończycy lubią cudoziemców jeśli chodzi o turystykę i interesy, ale wcale dzielić się nie lubią, taka prawda.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości