Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proste pytanie - jesteście za czy przeciw?
Czyli ktoś rzuca temat, a kolejna osoba odpowiada, czy jest za, bądź przeciw (krótkie uzasadnienie mile widziane!), i podaje kolejny i dalej... *trochę pochłaniające zajęcie*

Zaczynam!

Czy jesteś za wprowadzeniem waluty euro do Polski?

o takie poważne na początek.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Póki co - przeciw.

Jesteś za zaostrzeniem kar dla osób znęcających się nad zwierzętami?
Odpowiedz
Zdecydowanie za, nawet byłbym za takimi samymi karami jakie nakłada się za znęcanie nad ludźmi. -,-

Jesteś za islamizacją Europy?
Odpowiedz
To jest taka bzdura, że szkoda gadać Maciek... Plis...

Jesteś za jedzeniem na noc czy przeciw?
Odpowiedz
Za, moim zdaniem każdy powinien robić z ciałem co chce.

Jesteś za rozdawaniem darmowych podpasek?
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Pewnie! Choć uważam, że właściciel bloku / kamienicy powinien móc zastrzec, czy można czy nie, bo wtedy w takim bloku, gdzie nie można może mieszkać osoba z alergią. Uśmiech
Pisałam ostatnio na ten temat esej na języku pisanym. Duży uśmiech

Jesteś za tym, żeby można było palić na balkonie u siebie w domu? Jakiś czas temu się mówiło, że ma być zakazane, ale na razie nie weszło takie cuś w życie.
Odpowiedz
Tak, ale głównie dlatego, że czyjeś mieszkanie = czyjaś prywatna przestrzeń, a czy ktoś kopci specjalnie do sąsiada to kwestia wychowania. :/ Co prawda mam silną alergię na nikotynę, ale jak słyszę, że np. ktoś kogoś w Poznaniu zgłosił, bo wieszał pranie na własnym balkonie to.... wtf.

Jesteś za usunięciem krzyży z miejsc publicznych (szkoła, sąd, sejm)?
Odpowiedz
Tak, bo nie jesteśmy państwem wyznaniowym.

Jesteś za karami za niesprzątanie kup po swoich zwierzętach w okolicach bloków itd.?
Odpowiedz
Nie, ale u mnie na osiedlu normalnie są ludzie którzy sprzątają tylko... kupki, w sensie zatrudnieni przez administrację.

Jesteś za obowiązkowymi lekcjami wfu?
Odpowiedz
Tak. Bo poza domem mało kto się rusza, a to na serio bardzo ważne dla organizmu.

Jesteś za sankcjami dla Rosji czy przeciw?
Odpowiedz
Za tymi co obecnie są? Zdecydowanie przeciw. Nie wygląda na to, żeby Putin jakoś specjalnie się nimi przejmował, poza tym Francja je sobie i tak omija i transportuje mięso czy coś tam.

Jesteś za "trollowaniem" islamistów czy przeciw? Chodzi mi o sytuacje typu zakopywania martwej świni w miejscu powstania meczetu, żeby go tam nie wybudowano, bo według ich religii przez to ziemia ta jest sprofanowana i nie można tam postawić świątyni.
[Obrazek: Roflcopter.gif]
Odpowiedz
Przeciw. Jak się wszyscy posrywają, że trzeba szanować religię katolicką i w ogóle wielka tolerancja, to inne religie też trzeba uszanować. To, że jest grupa nienormalnych ludzi, którzy akurat są tego wyznania, nie znaczy, że wszyscy ludzie wyznający islam na całym świecie chodzą z karabinem pod kiecą i są do szpiku źli. I jeszcze to całe gadanie o 'islamizacji europy' - ludzie... Miejcie własne mózgi...

Jesteś za płaceniem za drugi kierunek na studiach czy przeciw? Znaczy, że Twój pierwszy kierunek jest darmowy, a jak się chcesz podjąć drugiego równocześnie to już za niego musisz płacić.
Odpowiedz
Boże, jak ja się z tobą zgadzam Carol co do tego z religiami, piona... No i dobrze jest wspomnieć że katolicy są większymi terrorystami jednak, po prostu mniej o tym się mówi..

Co do twojego pytania, hm, nie jestem pewna. Może i za, ale żeby to nie były jakieś nienormalne koszty.

Jesteś za oddawaniem starych mieszkań bezdomnym?
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Takich, których nikt nie używa i nie ma z nich żadnego pożytku - tak. Nie każdy bezdomny jest bezdomny z własnej winy, jestem za tym, żeby pomagać. Prawda jest taka, że mamy w kraju więcej pustostanów niż bezdomnych... Smutny

Jesteś za wprowadzaniem kolców w miejscach publicznych (zagłębienia w ścianach, parapety przy sklepach, itd.) żeby bezdomni nie mieli gdzie przesiadywać i kłuć innych ludzi w oczy?
Odpowiedz
Oczywiście, że nie jestem, pierwszy raz słyszę w ogóle o takim pomyśle. Zamiast wydawać pieniądze na takie rzeczy (pomijając to, że pewnie jakieś dziecko, człowiek lub pies się na to nadzieje) powinni ulepszyć pomoc bezdomnym typu bardziej efektywne terapie alkoholowe albo jak wspomniane wyżej.

Jesteś za obecnym prezydentem, czy chcesz aby wybrano kogoś innego?
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości