Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
ID podświetlenie dziwne przez sekundę
Dzisiaj patrzyłam się mojemu ekranowi ID nagle zauważyłam, że podświetliło się przy zgaszonym ekranem normalnie był pokój i Tamek latał na sekundę to podświetlenie było dziwne nie wiem jak to powiedzieć ponieważ tak się ledwo minimalnie podświetliło i potem wygasło i przy czarnym ekranie oczywiście jak używałam pikałam to wygasło i po 5 min tak się stało, ale tak, że trzeba się wpatrzeć. Normalnie jak naciskam to mam podświetlenie na maksa ustawione. Przestraszyłam się czy to normalne? Czy moje tama się psuje? Czy ta wersja ma tak? Mój tamek nigdy nie upadł ani, go nie rozkręcałam. Ogólnie działa jak należy tylko mnie to zdziwiło
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Jeżeli to dobrze rozumiem, to kwestia wieku ekraniku, ale nie powinien się zepsuć.

Michu, tutaj chyba jej chodzi o coś takiego co mają ajfony - jak wygaszasz, nim całkiem zgaśnie pojawia się czarne pole. A jej pojawił się ten pokoik, po prostu nim zgasł to przez moment był przyciemniony. Albo totalnie nie zrozumiałem..
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Nic nie naciskałam przez 5 minut oczywiście. Tak podświetliło się, ale nie jasno tak normalnie tylko podświetliło się ale tak ciemno widać było wszystko jak tamek się porusza na czarnym polu tylko bardzo przyciemnione. Podświetliło się tak na około 3 sekundy i wygasło.
Odpowiedz
Dogz, ja nic nie rozumiem. ;____________; W ogóle chodzi Ci o iD, czy iD L?
To pewnie kwestia wieku, za długo użytkowane było i ta część ekranu odpowiedzialna za wygaszanie może już nawalać. Potwierdź, jeżeli dobrze rozumiem:
Przez 5 minut nic nie robiłaś i nagle zauważyłaś, że na ekranie pojawia się postać, ale wszystko inne było przygaszone?
Odpowiedz
(30-12-2014, 19:27)Ralveyn napisał(a): Dogz, ja nic nie rozumiem. ;____________; W ogóle chodzi Ci o iD, czy iD L?
To pewnie kwestia wieku, za długo użytkowane było i ta część ekranu odpowiedzialna za wygaszanie może już nawalać. Potwierdź, jeżeli dobrze rozumiem:
Przez 5 minut nic nie robiłaś i nagle zauważyłaś, że na ekranie pojawia się postać, ale wszystko inne było przygaszone?

To ID Jak podświetliłam normalnie, żeby sprawdzić statystyki to wygasło 5 minut się wpatrywałam jak ekran był przygaszony i tak się stało nie wiem dlaczego tak się zrobiło. Smutny postać była pokój ale przygaszone. Ale jak gram to ekran i wszystkie animacje normalnie się wyświetlają. Nie wiem może już tak musi być.
Odpowiedz
Tak przy tle czarnym i te ikonki gwiazdki.
Odpowiedz
Michu, tutaj chodzi o coś takiego jak... odbite piksele, coś co długo się pojawia na ekranie bez zmian, a jak to wyłączysz, to zostaje przez moment odcisk na ekranie. I o to chyba właśnie tez chodzi z Twoim problemem Dogz, ekran odciska piksele i chwilę po wyłączeniu odgrywa to, co się na nim ruszało. Dla eksperymentu - gdy wyjmiesz z np. v3 ekran, ale ten który wyświetla piksele, a nie szkiełko i 'podrażnisz' boki to też Ci wyświetli jakieś odciśnięte piksele. Tak mi się wydaje z tego jak rozumiem Twój problem.
Odpowiedz
To aż tak nie przeszkadza bo to mało widoczne i przez 3 sekundy tak się działo. Za pierwszym razem się zdziwiłam. Dobrze, że Tama ID mi wogóle działa.
Odpowiedz
(30-12-2014, 19:34)Dogz napisał(a): postać była pokój ale przygaszone.
Dogz, wydaje mi się że nie jestem jedyną, która kompletnie nie może nic zrozumieć z Twoich postów. Patrzę na ten pierwszy, post, pierwsze zdanie......... wut. Nie chcę brzmieć chamsko, ale czytasz to, co piszesz? TT Bo serio nie idzie ogarnąć o co chodzi i jestem pełna podziwu, że Maciek załapał.
[Obrazek: TRjYe2a.png]
[Obrazek: e3i6psw.png]
[Obrazek: 2ExruxK.png]
[Obrazek: 1iKHfgA.png]
Odpowiedz
(30-12-2014, 19:39)Ralveyn napisał(a): Michu, tutaj chodzi o coś takiego jak... odbite piksele, coś co długo się pojawia na ekranie bez zmian, a jak to wyłączysz, to zostaje przez moment odcisk na ekranie. I o to chyba właśnie tez chodzi z Twoim problemem Dogz, ekran odciska piksele i chwilę po wyłączeniu odgrywa to, co się na nim ruszało. Dla eksperymentu - gdy wyjmiesz z np. v3 ekran, ale ten który wyświetla piksele, a nie szkiełko i 'podrażnisz' boki to też Ci wyświetli jakieś odciśnięte piksele. Tak mi się wydaje z tego jak rozumiem Twój problem.

Tak właśnie mi się zrobiło przez 3 sekundy wszystkie piksele miałam odbite było widać wystrój domu. I jak chciałam podświetlić jak ekran był czarny przez pół godziny to na pół sekundy mi się tak podświetliło i potem normalnie wyświetla się tamek o 20:00 spał. Tak to odbite piksele dzięki za pomoc Uśmiech Pewnie tego nie zauważyłam dopiero dzisiaj Ważne, że moje ID działa.
Odpowiedz
Ja wiem o co chodzi. U mnie też się tak stało w P's 2-3 dni temu.
Generalnie chodzi o to, że ekran się nie podświetla, ale widać kontury tła, postaci, jak sobie skacze, ikonek. Tak jakby ekran działał bez podświetlenia.
Nie mam pojęcia od czego to zależy, zmartwiłam się tym na chwilkę, ale potem znikło, więc się przestałam martwić. xD
Odpowiedz
Wiesz, to nie było po tym jak go używałam właśnie, tylko jak sobie leżało i leżało, a że je miałam na biurku obok i akurat na nie zerknęłam to przyuważyłam. Jak nacisnęłam jakiś przycisk to ekran się zrobił czarny, czyli tak jak powinno było być. A jak nacisnęłam drugi raz to się normalnie podświetliło. A baterie są ok, bo je niedawno kupowałam, jakoś na mikołajki, a P's włączyłam chyba z tydzień temu. Więc baterie używane przez zaledwie tydzień raczej nie są 'padające'. Dziwaczne no. xd
Odpowiedz
(30-12-2014, 23:11)Carleesi napisał(a): Ja wiem o co chodzi. U mnie też się tak stało w P's 2-3 dni temu.
Generalnie chodzi o to, że ekran się nie podświetla, ale widać kontury tła, postaci, jak sobie skacze, ikonek. Tak jakby ekran działał bez podświetlenia.
Nie mam pojęcia od czego to zależy, zmartwiłam się tym na chwilkę, ale potem znikło, więc się przestałam martwić. xD

U mnie tak było na około 3 sekundy czyli nie jestem sama. Tak jakby ekran działał bez podświetlenia normalnie sobie leżało na biurku tak się podświetliło trwało 3 sekundy i samo wygasło normalnie na czarny ekran. Było u mnie widać tak jak u Carol kontury jak tamek skacze ikonki wystrój pokoju ale około to trwało 3 - 4 sekundy mniej więcej we wszystkich kolorowych tama tak się dzieje u Carol w P's a u mnie w ID to zauważyłam. Już jestem spokojniejsza, że nie tylko mi się to przytrafiło bo za pierwszym razem się trochę zlękłam.
Odpowiedz
Czasami mam wrażenie, że Dogz to sztuczna inteligencja która powiela posty innych, a potem je po prostu klei. Wybaczcie za off.
Odpowiedz
Nie, dogz lubi sobie posty nabijać - simple as that.
Szkoda, że nie zapamiętuje jak się jej co rusz zwraca na to uwagę. Kto by tam słuchał, pft.
Odpowiedz