Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
galeria liri
Ooo, to ciekawa uwaga, może to ze czułam się wyjatkowo nieswobodnie rysujac to miało wpływ? XD nie wiem czy do końca dobrze rozumiem, co masz na myśli, powiesz dokładniej Rha? :3 chodzi o to, że narysowałam praktycznie czyjąś wizję raczej trzymając się jej zamiast wpaść na jakąś samej, czy o coś w stylu rysowania czy jak?
Odpowiedz
Nie widać tej swobody w nadgarstku, linie jakieś takie nerwowe i nie zdecydowane , bardziej skupiona uwaga na idelanym odwzorowywaniu niż czuciu tego, co się rysuje. Nie widać wrażliwości wynikającej z obserwacji. Ciężki w odbiorze jest. Ale spoko, każdy tak zaczynał, to po prostu trzeba wyćwiczyć, a powiem Ci, że na bardzo dobrej drodze jesteś, tylko raczej z życia rysuj niż takie postacie.
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Z tym ze wcale nie kladlam uwagi na to aby idealnie odwzorowac, oryginał jedynie dał mi koncept całości, jak to może wyglądać, nawet widać że jest inne niż pierwowzór, a rysujac już, zerkalam jedynie na strój aby nie odbiegal, bo nie pamiętam wszystkich szczegółów. C:
dziękuję za Twoją opinie!
Odpowiedz
Mi się podoba. Wolę takie postacie niż non stop martwą naturę.. Byłam nią katowana na zajęciach. Jestem zdania że każdy powinien rysować to co czuje/sprawia mu radość/lub wywołuje w nim emocje które przelewa na papier Uśmiech ale po swojemu. Bo wzorowanie się na kimś jest raczej ślepą uliczką, warto rozwinąć swój własny styl (jak fan arty to po swojemu), jak zwykle nie potrafię powiedzieć o co dokładnie mi chodzi.

Jak to się mówi..bądź sobą , wszyscy inni są zajęci.
Odpowiedz
Rozumiem o co chodzi. Uśmiech Dziękuję!
Odpowiedz
To ja podsumuje, że dzieło mistrza chwali, a nie jego tłumaczenia.

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Lyree raczej nie ma w planach zarabiać na swoich rysunkach i isc na ASP (z tego co wiem? correct me if i'm wrong), więc raczej nie potrzebuje jakiejs profesjonalnej krytyki jak rysuje dla przyjemnosci. Moim zdaniem rysunek jest ok, ale cos z oczami jest nie halo, i pewnie widac brak swobody tylko dlatego że zły ołówek miałas czy cos. Ale i tak niezle. Duży uśmiech
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Dziękuję! Co do zarabiania na rysunkach, cóż, planuję nauczyć się w miarę ludzko rysować i może coś się uda zarobić, jakiś drobny, niepewny i niezobowiązujący planik taki hehe. XD Ale żadnym profesjonalistą nie jestem i nie będę, tylko tak jak mówisz robię to dla siebie. :3
Ale dziękuję za krytykę - następnym razem będzie lepiej, na dniach lecę po nowe przybory i zaopatrzam się we własną inwencję żeby nie wzorować się na kimś i by moje dzieło mówiło za mnie zamiast tłumaczeń. Uśmiech
Odpowiedz
Ja mam zawsze sobie coś do zarzucenia jeśli chodzi o rysunek. Ale teraz rysuje już tylko dla przyjemności i tyle.
Ale znam osoby które nie zdecydowały się na ASP a tworzą naprawdę piękne dzieła. I mówią wprost że gdyby się tam wybrali(lub pozostali) straciliby swój styl jak i radość z tego co tworzą. Słyszałam jeszcze wiele rzeczy ale nie widzę sensu aby o tym pisać. O tyle na ten temat powiem.

Lyree rysuj co lubisz, zwracaj uwagę na rady ale nie zamartwiaj się nimi, szkoda by było gdybyś straciła chęć do rysowania.
Odpowiedz
Bardzo mnie siem podoba. :3
Odpowiedz
Nie lubię takiego mówienia, że jak ktoś idzie na ASP to traci swój styl etc. tymbardziej, że niektóre z tych osób dnia na ASP żadnym nie spędziły lub pewnie nie miały albo siły przebicia albo robiły prace, które niczym się nie wyróżniały. Studiuję na takiej uczelni i nikt nie zabija we mnie ani mojego stylu ani moich inwencji twórczych więc nie wiem, co to za brednie są.

Przepraszam za bulwers, ale nie cierpię gdy ktoś próbuje wykazać się jakimiś doświadczeniami i radami z drugiej ręki, bo do ilu osób takie info dociera to tyle razy jest przekręcane.
A słabe narzędzie wcale nie musi być przyczyną niedociągnięć w pracy.
Lyree polecam Ci miękkie ołówki o twardości około 8B i jak najbardziej spraw sobie gumkę chlebową! Uśmiech

Odpowiedz
To super że na twojej uczelni jest inaczej Uśmiech.
Znam dobrze tą osobę więc wiem co napisałam ona sprzedaje swoje obrazy. I tak , kupują od niej. Po za tym nie wszystkie te osoby muszą być takie jak mówisz, ale wiem że znajdą się i takie. I nie napisałam tego dlatego żeby się czepiać czy kłócić.
To koniec z mojej strony.
Nie bulwersujmy się tylko cieszmy świętami ^^!

Odpowiedz
Ja mam w sumie tylko jedno zastrzeżenie do rysunku - nóżki są płaskie. Nie ma wymiarowości, wyglądają jakby były wycięte z papieru i nałożone jedna na drugą. Jak to poprawisz to będzie gites. Uśmiech
Odpowiedz
yolo
Nabazgrałam sobie personifikacje mojego rollercoasterka, ogółem w życiu nie kolorowalam ""na powaznie"" i ciężko mi to przychodzi, a także jakość zdjęcia typowa dla mojego śmieciofona i ogółem jest śmieciowo
w rzeczywistości mi się to nawet podoba, na zdjęciu już nie, Lmao
[Obrazek: 2hp6d15.jpg]
tak bardzo chciałabym umieć
Odpowiedz