Ocena wątku:
  • 3 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co teraz robisz?
A o jakich pyzach myślisz? Bo u nas pyzy to takie kluchy podobne do knedli (ale jednak nie knedle) z np mięsem, ale same też istnieją (nie tknęłabym...)

Nudzę się. D:
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
(30-10-2014, 17:59)Hilla napisał(a): A o jakich pyzach myślisz? Bo u nas pyzy to takie kluchy podobne do knedli (ale jednak nie knedle) z np mięsem, ale same też istnieją (nie tknęłabym...)

Nudzę się. D:

Uwielbiam pyzy z mięsem. <333

Patrzę na szczura i się rozczulam, bo mega słodko wygląda jak sobie śpi w hamaczku. ;3
Odpowiedz
No ja mam na myśli mówiąc pyzy to:
http://pu.i.wp.pl/k,NDMxODMyNjIsNjExNzIz,f,kluski_1.JPG
Takie inne z mięsem, czy czymś to już u nas nie pyzy, a knedle. ^^ Chociaż u nas i tak większość jest na słodko.. w ogóle słodkie obiady nie wiem jak Wam, ale mnie mega nie smakują. :/

Nudzę się.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Dla mnie to żadne pyzy, a kluski na parze. xd
Kluski na parze, pyzy z mięsem, a knedle ze śliwkami. Ot. xd

Zabieram się do szycia. (:
Odpowiedz
Nudzę się ;p A tak po za tym to gram w tamagotchi i rozmyślam jutrzejsze otrzęsiny Duży uśmiech
Odpowiedz
Też lubię pyzy z mięsem, ale jak się rozwalają to fe... Nie mogą się "kruszyć" na widelcu, bo pawia puszczę.
A u mnie nie jada się słodkich obiadów bo my w ogóle takich klasycznych obiadów nie jemy. XD

Podniecam się moim różańcem co dostałam na komunię, bo kurde, śliczny jest. Nie jestem religijna, ale zawsze jakoś tak lubiłam różańce.
Odpowiedz
Och, ja też lubię moje różańce, mam trzy. Jeden jest taki miniaturkowy, z ciemnego drewna i wisi nad łóżkiem. Drugi jest z jasnego drewna i dostałam go na komunię. A trzeci jest w pudełeczku z Janem Pawłem II, jest zapachowy (pachnie różami) w kolorze czerwonym i dostałam go w prezencie od siostry zakonnej. W trzeciej klasie liceum mieszkałam w bursie dla dziewcząt (coś jak internat, ale można tam zamieszkać niezależnie od tego, do jakiej szkoły się chodzi, jeśli się mieszka w innym mieście i ma się daleko) prowadzonej przez siostry zakonne. I tam jest taki zwyczaj, że jeśli są dziewczyny, które mają zdawać w danym roku maturę, to w tym roku "przydzielana" jest takiej dziewczynie siostra, która się za nią przez ten rok modli, żeby jej dobrze poszło, żeby jej się układało, i tak dalej, generalnie bardzo miły zwyczaj. I ten mój różaniec dostałam właśnie od siostry, która się za mnie wtedy modliła. Uśmiech

Idę się przebrać w dresy. Muszę być wygodnie ubrana po domu. xd
Odpowiedz
Ja mam tylko jeden różaniec, z jakiegoś ciemnego drewna. I generalnie był przekazywany w rodzinie, także, całkiem fajny jest.
Spać w sumie idę, nie mam co robić, a przyda mi się wyspać.
Odpowiedz
Zbieram sie psychicznie by wstac. XDD
Odpowiedz
Pakuję się. (:
Odpowiedz
Jak widzę te kluchy (chociaż nie nazwałabym tego kluchami, w końcu to są bułki takie jakby...?) w Biedronce czy gdzieś to jest napis "kluski na parze" więc pewnie się tak na to mówi, ale ja tak jakoś wolę nazwę pampuchy. XD Moja mama też na nie tak mówi, a jest z Zamościa. W ogóle to my mówimy na kluski śląskie "kluski z dziurką", ale to raczej rodzinna rzecz, nie regionalna. XD

Nudzę się, wróciłam do domu (dziwne uczucie mieć 8 lekcji a siedzieć od 8 do 12:45). Miała przyjaciółka przyjść ale chyba nie przyjdzie.
Odpowiedz
Hah, ciekawe ile jeszcze takich regionalnych ciekawostek jest. Duży uśmiech Pewnie mega dużo, a mało się tego słyszy. Wiem z pewnością, że u nas a u Was raczej nie, na ziemniaki ze śmietaną/skwarkami mówi się żelazne prażoki. No i nie wiem, czy u Was też są rogale marcelińskie?
A no i Hilla, u mnie w sklepach to są po prostu pyzy drożdżowe, czy coś takiego. I weź, u mnie też się mówi "kluski z dziurką" hahahhaa.XDD

Sprzątać zaraz zacznę.
Odpowiedz
Bawię się moim 4u Duży uśmiech
[Obrazek: 6WhsxPr.gif]
Odpowiedz
Jezu, Maciek, ty mój zaginiony bracie! :c jeszcze żeby mama miała zamiar mojego brata bliźniaka nazwać Maciek to dopiero by było... Ale chciała go nazwać Aleks, no cóż. XD

Układam sobie swój halloweenowy stolik.
Odpowiedz
Od 8 rano w końcu usiadłam XD. No i przeglądam forum ;p
Odpowiedz