Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi 4 U - ogólna dyskusja
Faceplate Tama Galaxy mi się podoba, pewnie kupię ten i American Comic.
Odpowiedz
Mi Chocolate Mint się bardzo podoba, ale średnio by pasowało do mojego fioletowego. D:
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Michu, tam jest różowe serduszko, poza tym takie słodkie kolory zawsze się dobrze z różowym kombią, więc nie widzę problemu. Oczko
Mi się też w sumie podoba, ale nie wiem, czy by z kolei pasowało do niebieskiego, bo zależy od tego, jaki by to miało na żywo odcień. :<
Odpowiedz
Te "Deco sety" wyglądają jak takie książeczki dla małych dzieci co są z naklejkami niby, ale te naklejki trzeba wkleić w wyznaczone dokładnie miejsca xD
Odpowiedz
^ O tym samym pomyślałem..D: Aczkolwiek potem sobie uświadomiłem, że P's ma nawalone diamenciki, co trochę odstrasza, więc super, że tutaj dali możliwość prywatnego decydowania o tym, czy ozdobimy naszą obudowę, a raczej faceplate, czy też nie. ^^
Ta kosmiczna mi się mega podoba, ale cichutko przyznam, że czekam wreszcie na coś... męskiego. Sporo możliwości dopasowanych bardziej pod kobiety, a mimo wszystko jednak faceci też mają tmgc. ^^" Tym bardziej, że 4u miało być z założenia dla tych starszych wyjadaczy chleba.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Japonia zwykle wie co robi, widocznie za mało fcetów lubi tmgc w Japonii, paru japończyków tak mówiło....
Odpowiedz
Eh, łasi czy nie, Bandai to firma, przedsiębiorstwo, są po to by zarabiać, więc to robią. Może i materiały wcale nie kosztują tak dużo, ale weź zapłać programistom, designerom itp... Podatki w Japonii są dość niskie, więc sobie mogą na takie rzeczy pozwolić, a że my nie, to nie ch sprawa, w końcu to wersja ekskluzywna dla nich.
Odpowiedz
(16-10-2014, 22:57)Michu napisał(a): Animacje w nim są cudne! I niemowlaczki i dzieciaki też i tła pod ikonki mi się podobają i w ogóle super jest, ale ma też minusy. Aplikacja nie działa z moim telefonem i nie dostałam karty w zestawie -,-. Białe plecki mi się nie podobają i nie lubię tego, że nie mogę się łączyć z innymi kolorowymi i tak sobie myślę, że może dlatego tak szybko teraz to drugie nowe chcą wypuścić, żeby można było łączyć ze sobą różne wersje. Ogólnie jestem bardzo zadowolona i nie uważam, jak niektórzy z tama-zone, że kasa w błoto. Ja myślę, że się opłacało, bo to jednak całkiem nowe tama z różnymi nowinkami i warto mieć je w swojej kolekcji, ale jednak póki co i tak moim najukochańszym tama jest 15th, ale to raczej dlatego, że ogólnie żadnych zmian nie lubię i muszę się przyzwyczajać do nowości... ^^'

edit:
Jestem rozczarowana, bo z tego co widzę, to nie można zmieniać tapetki w kuchni, łazience i sypialni, tylko w pokoiku można, albo może coś źle robię i nie widzę. ;____;

Ile zapłaciłaś za swoje 4u Michu? Uśmiech Na ebayu są za 230 zł. Ja też kupię różowe i ja też uważam, że Tama jest wart swojej ceny. Zawsze coś nowego. Białe plecki mi się podobają z wyglądu i z funkcjolanlości bo Tama stoi na płaskiej powierzchni i nie kołysze się jak ID, ID L, P's.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Ja za moje dałam $82 + 70 zł za cło [DDD;] więc w sumie kosztowało mnie 271 zł (Tamagotchi 4 U z bezpłatną przesyłką) + 70 zł (cło) = 341 zł.
Odpowiedz
Ja zapłaciłem 230zł z bezpłatną przesyłką Duży uśmiech
[Obrazek: 6WhsxPr.gif]
Odpowiedz
Ale ja kupiłam 28.09. - dzień po premierze.
Odpowiedz
Mr.Blinky jakoś ściągnął te darmowe przedmioty do pobrania, ale za to nie za bardzo da się ich wrzucić na 4U nie przez aplikację, więc będzie kombinował jak to zrobić. Za to dobra wiadomość, że jak kiedyś usuną tą apkę to zawsze będziemy mieli możliwość zachowania tych przedmiotów, tylko sposób znaleźć trzeba jak wrzucić...
Odpowiedz
Jak dla mnie to teraz jest raczej trudniej... Bo czy istnieje jakaś appka/opcja w telefonie by przesyłać obrazki przez NFC gdzieś? D: A nawet jak jest, to pewnie 4U ma wbudowany skrypt by akceptować tylko pliki z apki. Może by on coś z tym wykombinował, no ale, trudno teraz ze wszelkimi patchami...
Odpowiedz
(20-10-2014, 14:11)Hilla napisał(a): Jak dla mnie to teraz jest raczej trudniej... Bo czy istnieje jakaś appka/opcja w telefonie by przesyłać obrazki przez NFC gdzieś? D: A nawet jak jest, to pewnie 4U ma wbudowany skrypt by akceptować tylko pliki z apki. Może by on coś z tym wykombinował, no ale, trudno teraz ze wszelkimi patchami...

Tak. Wystarczy w galerii wyświetlić to zdjęcie (no że np. pokoik) i zbliżyć telefon do tama (o ile o to chodziło) Duży uśmiech
[Obrazek: 6WhsxPr.gif]
Odpowiedz
Jeżeli tak, to to chyba nie działa, bo na pewno to sprawdzał. A apkę trudno raczej zrobić, bo za to jakieś opłaty są, nie?
Odpowiedz