Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi 4 U - ogólna dyskusja
Na TamaTalk zdania są podzielone, niektórzy są tą wersją zachwyceni, inni są rozczarowani, jeszcze inni mają podejście obojętne.
A jak z naszymi użytkownikami?

Osobiście uważam, że ta wersja jest bardzo udana i bardzo się cieszę, że sobie to Tamagotchi sprawiłam. Szczerbol

1. Są 3 wbudowane gry (2 w centrum gier + 1 w parku)
2. Opcja niani
3. Chwalenie i karanie
4. Wybieranie swojego samopoczucia na początku dnia
5. Wybieranie alfabetu przy wypełnianiu profilu; widziałam, że parę osób strasznie narzekało na to, że trzeba wybierać alfabet do każdej literki, ale to ma dużo sensu, bo nie jest się ograniczonym do znaków z tylko jednego alfabetu przy wpisywaniu danych, no i lepiej przewijać sobie alfabety niż przewijać WSZYSTKIE możliwe znaki, żeby się dostać do jednej literki jak w P's, osobiście doprowadzało mnie to do szewskiej pasji, szczególnie kiedy niechcący ten znak pominęłam i musiałam przewijać jeszcze raz
6. Ogródek robi się ładniejszy po dotykaniu aktywnego punktu NFC
7. 4 różne lokacje są teraz schowane w jednej, czyli w Centrum Handlowym Tama Depa (tam jest sklep z ubraniami, sklep z zabawkami, sklep z wystrojami wnętrz i centrum gier)
8. Uczenie korzystania z toalety, mycia zębów i sprzątania
9. Umiejętności specjalne
10. Fromy specjalne postaci następujące po dorosłości
11. Obudowy są moim zdaniem cudne i idealne, zakochałam się w swoim niebieskim <3
12. 5 teł pod ikonki od początku
13. Możemy personalizować swoje Tamagotchi nakładając faceplate'y, nawet możemy robić własne - Brittygotchi zrobiła tutorial jak to robić
14. Słodkie animacje przy dotykaniu z aktywnym punktem NFC
15. Bardzo dużo fajnych rzeczy do wgrania
16. Apka do smartfonów
Odpowiedz
Jak byś porównała grywalność do P's?
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
To znaczy? ^^"
Sorki, ja niekumata czasem jestem... ^^"
Odpowiedz
To znaczy, czy przyjemniej ci się gra 4U czy P's, czy może tak samo? XD
Odpowiedz
Zdecydowanie wolę 4U, P's mnie pod wieloma względami wkurza, a 4U jestem dosłownie oczarowana, zakochałam się no. Duży uśmiech
Odpowiedz
Patrzcie:
http://www.hlj.com/product/BAN992716
Wygląda na to, że zamiast pierców będą zestawy: faceplate+ karta dotykowa. Na razie z Aikatsu.
Zastanowię się nad tym, bo oglądałam parę odcinków Aikatsu i mi się naprawdę podobało, jeszcze zobaczymy co na nich w ogóle będzie.

EDIT: Na amazonie są obrazki.
http://www.amazon.co.jp/TAMAGOTCHI-TOUCH...B00M2MR4EE
Nie wygląda źle.
Poza tym na CD Japan są jeszcze preordery nowych faceplatów.
Odpowiedz
(09-10-2014, 22:35)Carleesi napisał(a): Zdecydowanie wolę 4U, P's mnie pod wieloma względami wkurza, a 4U jestem dosłownie oczarowana, zakochałam się no. Duży uśmiech

Tym bardziej muszę mieć to Tama bo ma wiele ciekawych funkcji i ma prześliczne obudowy mi się różowa najbardziej podoba.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Kocham moje 15th najbardziej z moich kolorowych od TMGC+C do P's, ale jednak 4U powoli je spycha na drugie miejsce. Uśmiech
Odpowiedz
Na TZ gadają że różnie bywa z tymi telefonami i androidami. D: Niektórzy mówią że rootowanie coś psuje, a niektórzy że bez roota i fixu NFC się nie da, a jeszcze niektórzy ze trzeba klapę z telefonu wyjąć i przyjąć tama do baterii... Mam nadzieję że na telefonie mamy pójdzie, bo w Polsce nie da się jak ci bogaci ludzie na TZ co sobie kupują nowego Nexusa za 300zł tylko by se przysyłać rzeczy na tama.
Odpowiedz
Chyba $300... Patrzyłam na Allegro... D;
Będę musiała przejrzeć tą listę telefonów kompatybilnych i postarać się w grudniu z nową umową wziąć jakiś telefon, który tam jest wpisany. A Sony jakieś tam są, więc może się uda...
Odpowiedz
Ktośtam się chwalił że taniutko kupił za 130$. Ok, taniutko taniutko, ta, ale kupić se takie urządzenie tylko by do tama przesyłać rzeczy bez gwarancji, że w ogóle zadziała? Aha. Amerykanie i te ich "malutkie" 7$ płacy minimalnej.

Powodzenia Carol. Ja muszę trzymać kciuki za dwa samsungi galaxy mamy- Note S3 i normalny S4...
Odpowiedz
W Samsungach jest o tyle fajnie że nfc jest w baterii ale w niektórych modelach nfc jest w klapce :/ A i do iphone'a jest taka wpinana antena nfc Duży uśmiech Może wiecie czy ta aplikacja będzie działać na Lg g2 ?
[Obrazek: 6WhsxPr.gif]
Odpowiedz
Słyszałam gdzieś na TZ że chyba działało komuś.
Odpowiedz
Znowu strasznie różnie bywa... Niektórym działa tak, niektórym tak. Większości na nowszych, ale no, nawet z nimi mają problemy...
Odpowiedz
Podobno samsungi mają fabrycznie słabe nfc i aby dobrze działało trzeba fixa ściągnąć, ale i to często nie działa.

EDIT: Wkładki które wyjdą w grudniu:
Mezzo Piano
[Obrazek: MJKPDh5.jpg]
Chocolate Mint
[Obrazek: yzHKjhm.jpg]
Check Fruit
[Obrazek: nNRTDDz.jpg]
Pink Snow
[Obrazek: fMw4ToI.jpg]
Stripe Melody
[Obrazek: CFW7JgH.jpg]
Tama Galaxy