Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ogólne rozmowy o Tamagotchi Friends
Co ludzie widzą w Tamagotchi Friends.
Odpowiedz
Dlaczego sądzisz że Tamagotchi Friends jest fenomenem?
Odpowiedz
Tamagotchi Friends może jest fenomenem u ludzi z państw, w których ostatnio sprzedawanym Tamagotchi było v5, a ominęły ich kolorowe wyświetlacze :q Tak wnioskuję z artykułów o TF, które przeczytałam w Internetach.
Odpowiedz
Tamagotchi Friends nie jest fenomenem nigdzie. Nie wiem w ogóle skąd taki temat... -.-
Odpowiedz
Friends po prostu wypada blado przy pozostałych wersjach tama. Postacie są ładne ale co z tego skoro ciągle mam Cofferetchi? Bez drugiego TF rozgrywka jest już całkiem ograniczona.. Mogli dać co innego za te wiadomości, wysyłanie ich co prawda daje nam możliwość zdobycia innej postaci, ale jest to nudne i jatk ktoś nie ma 2 TF to ma grać ciagle tą samą postacią? Za biżuterie mogli dać normalne itemki a za wiadomości np. jak w v4 przedszkole , szkołe i prace albo punkty życiowe. Nie jest ono jednak fatalne , myśle że dla dzieci nie jest takie zagmatwane, jest przejrzyste i łatwe w obsłudze i urocze ale ja jednak bym wolała bardziej rozbudowaną rozgrywkę , że tak powiem. Xp No i ja też nie słyszałam żeby było fenomenem.
Odpowiedz
Ja ostatnio sobie kupiłam jedno na allegro, biało-niebieskie w czarne kropy, nie dlatego, że jest mega super [bo nie jest ani trochę], ale dlatego, że po prostu chcę je mieć w kolekcji.
Zgadzam się, że jest to nudna wersja, bo jest niemal kopią TamaGO, a do tego jeszcze traci przy TamaGO, ponieważ do TamaGO przynajmniej są figurki, które dodają gry, itemki, itd. A TF jest jak TamaGO bez figurek.
Do tego jakieś beznadziejne zbieranie biżuterii, no kogo to interesuje? Nawet dziewczynom się to nie podoba, a przecież grupą odbiorczą miały być dziewczynki jakoś w wieku 10-15 lat. No i całkowity brak balansu przy hodowaniu - kolejny błąd zapożyczony z TamaGO. Zero jakichkolwiek schematów hodowania, czysta randomowość. A i tak wszyscy cały czas mają Coffretchi / Knighttchi na ponad 20 możliwych postaci dorosłych.

Żaden fenomen, zwykła porażka.
Odpowiedz
Już w v2 można więcej robić, a to wersja z 2005r...
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Nie wiem czy to dobry temat, ale właściwie nie ma tematu "Friends - ogólne dyskusje" @@

Tak sobie pomyślałam, czemu TF jest takie... głupie. Może wydali je tylko po to aby sprawdzić jak w Tamagocziach sprawdzi się ten typ łączenia/komunikacji .3.
Odpowiedz
Może zabrakło im czasu, przyszło "deadline" i wypuścili nie dopracowane? Albo cięcia kosztów..czy coś podobnego?

Ostatnio oglądałam serial i było tam coś powiedziane w stylu : "Mogliśmy by wypuścić idealny produkt, nawet mamy już taki opracowany ale po co? Wcale nie chcemy sprzedać idealnej rzeczy. Wypuścimy coś gorszego a i tak klient kupi to z myślą że jest to nowe, dobre, lepsze. Gdyby wypuścić od razu idealny produkt klienci kupili by go raz i mieliby go na zawsze. A chodzi o to aby zarabiać ciągle". Trochę swoimi słowami powiedziałam, może ktoś się nawet skapnie z jakiego to serialu. Może podobnie jest i w tym przypadku?
Odpowiedz
(17-08-2014, 16:32)Katechi napisał(a): Tak sobie pomyślałam, czemu TF jest takie... głupie.
Nie powiedziałbym, że jest głupie. Jest inne. Język Ja swoje bardzo lubię, ono jest przeznaczone do typowo młodszego grona odbiorców - coś niewymagającego, łatwego w hodowli. I kurcze, to w końcu jedna z prób wypuszczenia czegoś nowego! Duży uśmiech Gdyby wydali kolejną wersję podobną do v3-6 byłoby pełno marud, że znowu coś podobnego. A tak - próbowano czegoś nowego, wręcz całkowicie i wyszło z lepszym, bądź gorszym skutkiem. Fakt faktem, jest to chyba najgorsza wersja, ale jednak miło mieć ją w kolekcji. Duży uśmiech

Arriane, a pewnie coś w tym jest.. chociaż +C też miało być idealne, a ciągle coś lepszego wychodzi. Duży uśmiech Ja tam myślę, że fajnie, że mamy jednak taką różnorodność, przynajmniej każdy znajdzie coś dla siebie, o ile chce.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
(17-08-2014, 17:01)Ralveyn napisał(a): I kurcze, to w końcu jedna z prób wypuszczenia czegoś nowego! Duży uśmiech Gdyby wydali kolejną wersję podobną do v3-6 byłoby pełno marud, że znowu coś podobnego. A tak - próbowano czegoś nowego, wręcz całkowicie i wyszło z lepszym, bądź gorszym skutkiem.

Nie zgadzam się. Nie nazwałabym kopiowania TamaGO tworzeniem czegoś nowego.
Odpowiedz
Ta wersja nie jest wielkim fenomenem według mnie. Nie ma itemków tylko biżuterie się zbiera. Wolę już japońskie kolorowe Tama są ciekawsze, ale Friends też ma swój urok ze względu na czarno biały wywietlacz.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
(17-08-2014, 20:09)Carleesi napisał(a): Nie zgadzam się. Nie nazwałabym kopiowania TamaGO tworzeniem czegoś nowego.

No tak, ale jednak coś dodali/zmienili. Generacja v3 też jest podobna do v4, tyle, że szkoła dochodzi, praca etc.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
No, dodali zbieranie biżuterii... D;
Odpowiedz
Tak naprawdę TF ma mniej niż Go. D: Innowacja to na pewno nie jest.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz