Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać??
Mam już wgranego tego patch'a, jak robiłam filmik to jeszcze nie miałam.
[Obrazek: tumblr_n8wsmrhRTc1soif0yo1_500.jpg]

O patch'u zamierzam zrobić osobny. Oczko
Odpowiedz
Dobra, czas zacząć odkładać kaskę. Pytanie tylko: na którą wersję? Z tych kolorowych w grę wchodzą iD L, P's i 4u. Jak myślicie, w mojej sytuacji lepiej uzbroić się w cierpliwość i poczekać na tę ostatnią? W sumie zanim nazbieram fundusze (wydatki, wydatki), premiera 4u będzie tuż-tuż. Z drugiej strony poprzednie wersje też są epickie do kwadratu. No, może P's drażni mnie swoją diamentową formą i serduchem, hehe. Uśmiech
Odpowiedz
^Hah, oj tam P's jest mega przesłodkie i takie no...XDD Myślę, że najlepiej będzie jak kupisz sobie iD L, to fajna wersja i sprawdzona przez nas, mało kto Ci tego nie poleci, a 4u to cóż, spora niespodzianka i tak naprawdę, nie wiadomo jak wypadnie. Cobyś się nie zraził, proponuję zainwestować w dobre iD L, które osobiście pokochałem od momentu gdy wpadło mi w łapki. Chociaż... nic nie przebije starego, dobrego v4, czy v3. Język
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
iD L bardzo, bardzo polecam, najlepsza wersja ever. <3
Niebieskie jest cudne, Michu ma [moje stare] niebieskie, to Ci może pokazać jak wygląda. ;D
Odpowiedz
A jak znajdziesz dobrą ofertę/zbierzesz nieco więcej kasy to możesz się zastanowić nad iDL 15th Anniversary. Jest to to samo, ale ma inne postacie, gry i miejsca do odwiedzenia. Postaci jest trochę nowych, ale i trochę starych z poprzednich wersji, czego iDL nie ma, nie licząc postaci głównych.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
No, iD L 15th Anniversary to moje najukochańsze Tama ever. <3
I ma ładną obudowę, fioletową ze srebrnym przodem. Oczko [jest jeszcze różowa, ale bleee]
O, tu masz zdj mojego. Oczko

[Obrazek: tumblr_n8jzp9PAXA1soif0yo1_500.jpg]

Polecam je jeszcze bardziej niż zwykłe iD L, bo ma ładniejsze postaci, fajniejsze wbudowane gry i lepsze lokacje. Duży uśmiech
Odpowiedz
15th ma właśnie tego plusa, że są w nim stare postacie, a przód obudowy jest o wiele lepszy na żywo niż na zdjęciu Duży uśmiech planuję właśnie je nabyć jako pierwsze kolorowe.
Odpowiedz
Ja mam różowe i wcale nie jest złe, ale nie ukrywam że bym wolała to fioletowe. :C
...A tak w ogóle to nie wiem gdzie je wsadziłam.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
Hilla, Artorias jest facetę, więc myślę, że wolałby nie brać tego różowego. XD
Odpowiedz
Fioletowe jest śliczne <:
Zauważyłem, że za nowe 15th Anniversary trzeba sporo zabulić... No nic, na razie pozostaje w rękach klasyczne v4, a w przyszłości wpadnie w ręce iD L. Uśmiech

EDIT: Carol, kręć filmik wprowadzający do iD L 15th Anniversary. Proszę? Język
Odpowiedz
^ Czy ja wiem, czy tak wiele więcej, to różnica jakiś 35 zł; 15th jest obecnie za 200zł, a iD L za 165 zł (wszystko z wysyłką), a jak wydawać na kolorowe tama, to raczej już porządnie. W obecnym momencie, nowe angielskie v4 wypada drożej, niż jakieś kolorowe. XDD
Ja się chętnie przyłączę do prośby, niohh.
Odpowiedz
Ja bym wybrala colorka. Z tego co czytalam tamago ma malo funkcji, ale ma wiecej funkcji niz friends. Mi juz szczerze
troche friends sie znudzilo. Obecnie zbieram na id albo ps ^-^
Odpowiedz
Colorek już chyba zdecydowanie wykracza poza fundusz Artoriasa (?przepraszam, zawsze nawalam w odmianach), najtańsze są po 330 zł raczej, a jak Carol wspomniała, raczej opcjami nijak ma się do tańszego iD L - ot, radocha dla kolekcjonerów. TamaGo jest fajne, jeżeli ma się figurki, a Friends, gdy drugie tama do łączenia. Język
Odpowiedz
(28-07-2014, 05:47)Artorias napisał(a): Carol, kręć filmik wprowadzający do iD L 15th Anniversary. Proszę? Język
(28-07-2014, 08:45)Ralveyn napisał(a): Ja się chętnie przyłączę do prośby, niohh.

Będę robić, spoko, spoko. Duży uśmiech

(28-07-2014, 09:06)Sakura-Motchi napisał(a): Ja bym wybrala colorka. Z tego co czytalam tamago ma malo funkcji, ale ma wiecej funkcji niz friends. Mi juz szczerze
troche friends sie znudzilo. Obecnie zbieram na id albo ps ^-^
(28-07-2014, 09:11)Ralveyn napisał(a): Colorek już chyba zdecydowanie wykracza poza fundusz Artoriasa (?przepraszam, zawsze nawalam w odmianach), najtańsze są po 330 zł raczej, a jak Carol wspomniała, raczej opcjami nijak ma się do tańszego iD L - ot, radocha dla kolekcjonerów. TamaGo jest fajne, jeżeli ma się figurki, a Friends, gdy drugie tama do łączenia. Język

TMGC+C jest super słodkie, ale nie warto go kupować, jeśli się nie myśli bardzo poważnie o kolekcjonowaniu. iD L i P's są od +C dużo tańsze i o wiele bardziej rozbudowane. TMGC+C na chwilę obecną kosztuje ok. 400 zł, a P's i iD L ok. 150-200 zł.

Artorias, ja za moje 15th Anniversary dałam $70 wliczając koszty przesyłki, co dało na polskie ok. 220 zł. Nowiutkie, przesyłka z Japonii (doszło w przeciągu tygodnia). Ale można je też troszkę taniej upolować, jeśli się chce wydać mniej, tylko trzeba poczekać na dobrą okazję.
Odpowiedz
O, widzisz. Czyli się myliłem. Uśmiech
Polecaliście mi iD L. A jak ma się sytuacja, gdy w grę wchodzi 15th Anniversary? <:
Odpowiedz