Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gotchi-gotchi!
Tego dnia opiekunka wraz z Kruszyną wykupiły ostatnie korony ze sklepu i rozpoczęły zbierać pierścionki.
- Wydaje się, że brakuje dwóch koron... - stwierdziła poważnie Kruszynka w domu, kiedy przyglądała się kolekcji ułożonej na specjalnej półce.
- W sklepie już nic nie zostało - odpowiedziała opiekunka.
- W takim razie będzie trzeba to zdobyć w inny sposób.
- Jaki?
- Nie wiem - małą wzruszyła brakiem ramion. - Może Król nam przyniesie, albo dostanę od prababki na urodziny.
Tego dnia Aluz stała się dorosła. Obsmarowana w narodowe barwy niosła miłość prosiakom, które musiały być zamknięte z powodu deszczu.
- A rano tak ładnie świeciło słońce... - westchnął Halo.
Kruszynka zaczęła biec w stronę Aluz, lecz potknęła się o swoją długą sukienkę i upadła w prosiaki.
- Kochanie, jak biegasz - starsza koleżanka pomogła jej wstać.
- To przez to, że ciągle nosisz zbyt długie sukienki - stwierdził Halo.
- Ale ja je lubię.
- No już, nic się nie stało, uczeszemy ci włoski - pogłaskała małą po główce i poszły się czesać.
Po chwili przyszła paczka od Yolo Króla. Wysłał im kolejną łopatę.
- Ja nie wiem co on sobie wyobraża. Daje nam całą masę misji i jeszcze do roboty wysyła - burknęła opiekunka. Halo machnął łopatą i jakaś karteczka upadła na podłogę.
- Tu pisze, że jakiś czarny przywiezie nam towar - powiedział Halo.
- Nie pisze tylko jest napisane... Pokaż mi to - Kat zabrała mu kartkę i przeczytała. - Hm... Poważna sprawa.
Należało wszystko dobrze zaplanować. A opiekunka dobrze wiedziała jak to rozegrać. Podeszła do komody, w której trzymała wszystkie potrzebne mafiozie rzeczy. Musiała sama zadbać o bezpieczeństwo misji. Nie mogła liczyć na to, że maluchy nagle nauczą się strzelać.
- Patrzcie jakie mam ładne włoski - zapiszczała Kruszynka podbiegając do opiekunki i Halo.
Chłopak spojrzał się na nią zabójczym wzrokiem. Zauważył, że urosła. Zauważył, że Aluz jakimś cudem stała się dorosła, chociaż on zaczął rosnąć wcześniej.
- Życie jest niesprawiedliwe - westchnął.
- Trzeba było pić więcej mleka - powiedziała opiekunka.
Spojrzała przez okno. Przewoźnik powinien już tu być.
Kiedy zauważyła vana opisanego w liście, natychmiast rozkazała wszystkim wsiadać na prosiaki. Schowała broń i wyszła na ganek odebrać towar. Czarnoskóry podał jej worek i odjechał. Natychmiast pobiegła do środka, rozerwała worek, na stół posypały się malutkie pakuneczki. Złapała je wszystkie i rozdała rodzinie siedzącej na prosiakach. Sama również wskoczyła na jednego upychając pakuneczek w kieszeni.
- Mimo Nierasowiec, znasz drogę!
Skinęła na wolnego prosiaka stojącego koło drzwi. Otworzył je, a cała gromada świń wybiegła galopem z pomieszczenia. Biegli najszybciej jak mogli prosto ulicą zajmując przepisowo jeden tor. Mimo Nierasowiec prowadził.
Nagle usłyszała samochód. Odwróciła wzrok. Jednak ktoś ich śledził. Samochód dosyć szybko ich doganiał, z okna pasażera wychylił się ktoś z bronią. Kat szybko wyciągnęła kałasznikowa z pod płaszcza i sprzątnęła obu gości naraz. Jednak na tym się nie skończyło. Wjechali w las. Z bocznych uliczek wyjechało parę osób na motorach. Kat rozpoczęła ostrzał.
- Schylcie głowy! - krzyknęła do rodzinki. Natychmiast przylgnęli do prosiąt.
Banda motocykli została zniszczona, kiedy nagle jeden podjechał obok nich. Były na nim dwie postacie, z których jedna wskoczyła na chmarę biegnących prosiaków. Kat spróbowała odwrócić się i strzelić w niego, lecz wykopał jej broń z ręki. Szybko stanęła więc i postanowiła pokonać go w tradycyjny sposób. Podbiegła trochę ku przodowi świń, po czym kopniakiem z obrotu ściągnęła napastnika na ulicę. Mocno złapała się ogonka ostatniego prosiaka, który zwolnił, aby mogła bezpiecznie się na niego wspiąć. Dogonili szybko resztę.
- Jesteśmy już prawie na miejscu! Taktyka: BIEG PO ZIEMNIAKA! - rozkazała i świnie jeszcze bardziej przyspieszyły. Kilka minutek później dotarli na miejsce. Cała gromada świń wbiegła do jaskini, by po chwili znaleźć się w nowoczesnej bazie.
Kat wstała ze świni i podeszła do znajomego.
- Towar cały - podała mu przetrzymywane przez siebie paczuszki. Jacyś ludzie zabrali paczki od reszty rodzinki.
- Dzięki - odpowiedział znajomy. - Ścigali was?
- Zgadnij - uśmiechnęła się. - Zostajemy póki prosiaki nie odpoczną.
- Jasne - odwrócił się i nakazał przysłać Dziadka Świnkę z pieczonymi ziemniakami.
[Obrazek: tf4_by_katechi-d7nbd64.jpg]
Tak jakby na zdjęciach nie ma TF... jakoś tak wyszło xD
W czasie pisania Kruszynka zamieniła się w Neotchi. [Obrazek: Neotchi_sprite.png]
Podobno to postać idealnej opieki... Nie sądzę xD 2 razy miała "I'M HUNGRY" xDD
A Aluz była dzisiaj w Kanadzie. I to końcowe "VISIT TAMA TOWN" ;_; [*]
Odpowiedz
O w v5 się pojawiło słoneczko a to oznacza, że jest lato Duży uśmiech
Tak w v5 wersji są pory roku.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
O, a myślałam, że to związane jest z tym, że to postać specjalna o: Hm... Faktycznie dzisiaj 21 xD
Odpowiedz
OMG, YOLO Król, tak bardzo Ty. <3 Jeja, uwielbiaaaam, dziękuję za pościg i świnki, jest super! Duży uśmiech Nieźle się uśmiałem.XDXDXD Może w kolejny wpis zaangażujesz jakąś grupę terrorystyczną, z top modelkami biegnącymi po wybiegu, w kolekcji Louis Świnkon. >>:C
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Louis Świnkon xDDDDD Maciejo, chcesz być moją muzą? xD
Odpowiedz
(21-06-2014, 20:55)Katechi napisał(a): Louis Świnkon xDDDDD Maciejo, chcesz być moją muzą? xD

No raczej nie inaczej!XD Lous Świnkon i kolekcja La Obora Lato 2014; będą dominowały krótkie słomiane spódniczki, z przewiewnymi, ale stanowczymi flanelowymi koszulami (wzór wesołych świnek na rajskich polach), a dla podkreślenia tali przewiązka w pasie ze sznura, bądź wersja bardziej stanowcza - łańcuch. >>: D
omg, moje pomysły.XD
Odpowiedz
XDDDDD A w tle muzyka Piggy Marvela xD *taki ktoś naprawdę jest w jednej bajce*
OK, ja to zrobię xD Tylko nie dzisiaj, w środę wrócę do domu to wtedy xD

Info z dzisiaj:
Spałam sobie do 12 pomimo, że Tamki piszczały co chwila, puste serduszka i te sprawy. Q_Q
No i Halo wyrósł na dorodne słońce xD A Kruszynka do kolekcji dorzuciła parę pierścionków... A Aluz ma nadwagę :"D

Nowość:
Kruszynka zamieniła się w Coffretchi i dostała pierścionek z kwiatkami c:
Odpowiedz
Poprzednia misja ukończyła się wielkim sukcesem, dlatego Kat wraz rodziną otrzymała kolejną misję. Była to też forma prezentu dla Kruszyny z okazji wejścia w dorosłość.
- Czemu ona dostała prezent od Yolo Króla, a ja nie? - spytał naburmuszony Halo, kiedy jego "siostrzyczka" latała radośnie po całej izbie pokazując wszystkim jaki to pierścionek dostała od rodziców.
- Pfff, jaki prezent. To tylko taka przykrywka, chce się podlizać mafii z Silent Hill - odpowiedziała opiekunka.
- To tam też jest mafia?
- Jasne, że tak. Zajmują się kradzieżą biżuterii.
- To czemu wy kupujecie?
- Bo to właśnie legalna forma kradzieży.
- ...nie mam pytań - Halo odszedł i poszedł do ogrodu aby pomidory mogły sobie pofotosyntezować przy jego cerze świecącej jak u Edłorda.
Na drugi dzień wszyscy załadowali się do furgonetki i pojechali do miasta. Robili za ochronę na pokazie mody Lousa Świnkona.
- La Obora Lato 2014 to jeden z najbardziej prestiżowych pokazów tego sezonu - zapiszczała Kruszynka. Aluz nie przejawiała tyle entuzjazmu. Dla niej była to po prostu robota, którą musiała wykonać. Chociaż i ona mogła spędzić miło czas - tłem muzycznym miały być hity Piggiego Marvela.
Jedynie Halo nie był zadowolony. Siedział między obściskującymi się rodzicami, przed nim siedziała rozentuzjazmowana Kruszyna i Aluz z warchlakiem, a w "pierwszym rzędzie" opiekunka w roli kierowcy i Świnka Peppa.
Owa dama w czerwonej sukience była czymś w rodzaju ewaluatora - również w mafiach odbywały się kontrole podczas pracy. Mimo wszystko Kat nie stresowała się. Wiedziała, że wypadną świetnie.
Kruszyna była zafascynowana strojami, Aluz muzyką... a Halo patrzył otępiale na modelki, które były tak bardzo krzywe, że w każdej chwili mogły runąć na podłogę.
[Obrazek: lato_2014_by_katechi-d7nvy0n.jpg]
I tak też się stało. Nikt nie zakłócił pokazu. Po powrocie do domu otrzymali telegram.
"Terroryści nie mieli być na tym pokazie, lecz na pokazie naczyń Tuperware na Jarmarku Letnim."
Włączyli telewizor. W wiadomościach huczało od "nieprzewidzianego ataku", w którym zginęło 5 misek.
Opiekunka nie skomentowała tego. Wyłączyła media i poszli spać.
[Obrazek: tf5_by_katechi-d7nvvj2.jpg]
Ktoś wie może czemu Kruszynce ukazała się czaszka skoro miała wszystkie serduszka pełne? @@"
Gratis film jak to odblokowuję gierkę Duży uśmiech Aluz właśnie pracuje w cukierni, gdzie też się w to gra... =u='

Odpowiedz
Matko, uwielbiam! XD Po prostu genialne. Duży uśmiech A od dzisiaj na rosnące roślinki, czy cuś będę mówił:
(25-06-2014, 15:20)Katechi napisał(a): aby pomidory mogły sobie pofotosyntezować
W ogóle obrazek z pokazu sama robiłaś? Dokładnie o to mi chodziło! Już czuje jak przypływa napływ weny projektowania ubrań, lol.XD
A czaszka może dlatego, że brakowało mu pochwały, czy coś? :<
Odpowiedz
Śliczne masz Tamki i włączyłam niedawno dzięki twojemu pamiętnikowi v5 i v5.5 stęskniłam się za nimi. Duży uśmiech Wszystkie wersje są super.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Maciejo:
Cóż... ten rysunek to tak mega na szybko xD Nie chciało mi się bawić w te krzywe modelki xD
Brak pochwały D8 Czyli tamek może zdechnąć jak się nie kliknie wtedy jak piszczy? DDD888

Dogz:
O, fajnie, że ten pamiętnik natchnął Ciebie na włączenie tych wersji Duży uśmiech Sama musisz koniecznie wrzucić w pamiętniku jakieś zdjęcia v5.5, uwielbiam tamtejsze postacie *-*

Za gorąco na sensowny wpis, poza tym mam tonę zdjęć xD
[Obrazek: tf610.jpg]
[Obrazek: tf_710.jpg]
Ta... Chika zatrudniła się dopiero dzisiaj xD Chwilę później przyszła swatka xD
[Obrazek: tf810.jpg]
A srebrny paseczek coraz bardziej pościerany... I weź tu się staraj utrzymać nowe TMGT w ładzie :/ GJ Bandai.
No na tyle. Więcej o rodzinie Ryjek w Hatchu Wakacyjnym :"D
Odpowiedz
"Randomy z v5"XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD <333 Zdjęcia są super i dopiski też. Duży uśmiech
Ja się też zaraz zabieram za zrobienie zdjęć, na hatch ^^
Odpowiedz
Dopiski mnie rozwaliły XD Ten hatch przejdzie do historii, już to czuję.
[Obrazek: tumblr_ms2pjqJps41s1wid1o5_250.gif]
Odpowiedz
Dzięki za czytanie tego xDD

Tak poza tym...
Postać z rodziny kuczkowej + postać z rodziny kuczkowej = 3 jajka? -3- Nie powinny być dwa? Ten trzeci to od kogo?
A postać z rodziny mamecziowej + postać z rodziny kuczkowej = 2 jajka? Serio? Tu powinny być definitywnie 3.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: