Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi Friends - pytania i odpowiedzi.
Pisać można bez względu na wysokość wskaźnika BFF, próbowałem. Co do gier - jedna odblokowuje się po zebraniu połowy biżuterii, a druga po zapełnieniu tego serca BFF do połowy.
Odpowiedz
O, dzięki o:
Zapełnianie serca resetuje się przy kolejnej generacji? Jak tak to gra znika czy zostaje?
Odpowiedz
Nie resetuje się zapełnianie serca BFF jak jest nowa generacja. Nawet jeśli Tamek umrze to wskaźnik BFF nie resetuje się.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
O, to dobrze xD
Teraz tylko zapolować na kogoś z Friends i odblokować tą głupią grę xD
Hm.
Ile razy trzeba się połączyć aby to się zapełniło do połowy?
Odpowiedz
Thom, właśnie (o grach) to samo napisałem...... Katechi trzeba zorganizować kolejny min zlot i zaznajomić nasze Friends. ;-; W ogóle straszna dziwna sprawa z tym łączeniem bo serce BFF powinno się właśnie resetować z nową generacją.
Katechi, serio nie mogłaś napisać wszystkich pytań w jednym poście, tylko je nabijać? .-. W instrukcji masz to napisane.
[Obrazek: usRtoXY.png]
Odpowiedz
Się coś zrobi w wakacje :p

Te pytania mnie nachodziły dopiero po czasie :C
A w instrukcji nie ma nic na temat tego serduszka :q
Odpowiedz
Katechi, coś tam jest...
Cytat:You earn BFF points every time you bump with your friends’ Tamagotchi. New games will unlock once the heart is half filled with BFF points
http://boutique-tamagotchis.fr/wp-conten...riends.pdf

Patrząc po filmikach na YT, wychodzi na to, że 5 razy wystarczy by zapełnić je w połowie. Po czasie to tam wiesz, można edytować zawsze, albo dłużej poczekać. Duży uśmiech
Odpowiedz
Maciejo, napisałeś o zapełnianiu biżuterii i serca BFF, a ja napisałem, że nie potrzeba zapełniać całych, a do połowy, więc jak dla mnie jest to jednak różnica Oczko
Co do zapełniania serca BFF, 5 razy zdecydowanie nie wystarczy. Do tego potrzeba co najmniej kilku dni przez które będziesz łączyć te 5 razy. No chyba, że TF moje i mojego brata są jakieś inne.
Poza tym, Maciejo, ten dział jest po to żeby pytać, gdy ma się wątpliwości, więc nie powinieneś czepiać się Katechi o to, że je ma, tak mi się wydaje.
Odpowiedz
Thom, ale ja napisałem o tym, że w taki sposób się odblokowuje dane rzeczy. Zapełnić nie znaczy, że całe. .___.. Generalnie na YT dziewczyna napisała, że łączyła je codziennie przez 5 dni i zapełniła do połowy, może też zależy od tego ile razy je się łączy, chociaż nie wiem, czy to ma jakiś wpływ.
No i naprawdę wybacz Thom, ale nigdy nie widziałeś mnie gdzie się faktycznie o coś kogoś czepiam. Trochę wut bo tylko napisałem, więc nie wiem troszku luźniej, nikomu nie zabraniam pytać, lulz. Oczko

btw. najwidoczniej się wszyscy źle zrozumieliśmy i tyle, uznajmy że niczego nie było, coby nie robić już offtopa, bo fuuu.
Odpowiedz
Co z tego, że zapełnić nie znaczy całe? Można to różnie zrozumieć, a ja przynajmniej uściśliłem. Można łączyć 5 razy dziennie i żeby wskaźnik doszedł do połowy, trzeba łączyć tak co najmniej kilka dni.
Mnie nie obchodzi jak wygląda, gdy się kogoś "faktycznie czepiasz", chodzi mi tylko o to, że moim zdaniem w jednym z wcześniejszych postów trochę niemiło odpisałeś Katechi, gdy ona zwyczajnie o coś zapytała, to tylko moje zdanie. Po prostu wydaje mi się, że jakby zadawała jakieś naprawdę głupie lub nie na miejscu pytania, jakiś administrator zapewne by ją upomniał i Ty nie musiałeś tego robić.
Jeśli mam być szczery, nie zrozumiałem do końca Twojego przedostatniego zdania (chyba jestem nie na czasie), ale ja też zwyczajnie napisałem i naprawdę nie miało to na celu urażenia kogoś. A postanowiłem odpisywać Katechi na pytania, bo mam w zasięgu 2 TF, więc mogę podzielić się swoimi doświadczeniami związanymi z tym.
W każdym razie przepraszam wszystkich za zamieszanie w tym temacie i mam nadzieję, że już wszystko wyjaśniliśmy.
Odpowiedz
I dziękuję za dokładne wytłumaczenie. Oczko
Oj, uwierz, że gdyby Cię to nie obchodziło, to byś nie pisał tego posta. Naprawdę zwrócenie uwagi, uważasz za coś niemiłego? Serio? Bez przesady. Jasne, zwyczajnie się zapytała, a ja zwyczajnie się (też) zapytałem, czy nie można tego scalić. + wydaje mi się jednak, że gdyby to było niemiłe to Michu/Inuś by to napisały. Zresztą też nie uważam, by Katechi się załamała tym faktem. No proszę, trochę dystansu..
Naprawdę jak coś to chętnie pogadam na pw, bo tutaj pisać to tak trochę trywialne. Nie zrozum mnie źle, nie naskakuje na Ciebie, po prostu nie uważam, bym zrobił coś złego. .___________________. Weźmy też pod uwagę, że tylko się zapytałem, nie lecę do Katechi z naszym kocykiem ze zlotu, coby ją tym zdzielić, no plz. ;-;
Koniec spamidła.
+ Katechi jak Cię uraziłem to przepraszam, na naszym kolejnym zlocie zrobię Ci z kocyka kwiatka. <333333

Wiadomo czy TF ma staruszków?
Odpowiedz
TF nie ma staruszków.
Nie napisałem, że zrobiłeś coś złego. A co do tego co mnie nie obchodzi, napisałem, że nie obchodzi mnie Twoje "faktyczne czepianie", jak to nazwałeś. A mi nie chodziło o samo zwrócenie Katechi uwagi i o to, czy się tym przejęła, bo mi również wydaje się, że nie, ale o sposób w jaki to zrobiłeś oraz o to, że zwróciłeś mi uwagę na moje uściślenie tematu odblokowywania gier, na który niekompletnie odpowiedziałeś wcześniej, co mogłeś sobie po prostu darować.
Nie mam zamiaru ciągnąć dalej z Tobą tego tematu, ani tutaj, ani na PW, gdzie swoją drogą również mogłeś sobie darować.

Naprawdę jeszcze raz wszystkich przepraszam, postaram się już w takich kwestiach nie wypowiadać, niefajnie to wyszło.
Ciebie Maciejo też przepraszam, za zwrócenie uwagi, ja także moglem to sobie darować.
Odpowiedz
Kocyyyk <3

Dziękuję za odpowiedź w sprawie łączenia się, Thom. Wygląda na to, że chyba nigdy tej gry nie odblokuję, ale nie ważne .u.'

I pytanie czysto techniczne: jak kurzyk wpadnie na ekranik to jak się go ładnie i bezinwazyjnie pozbyć? W poprzednich wersjach nie mam tego problemu, ale tutaj ekranik jest tak głęboko :v
Odpowiedz
Kocyk specjalnie dla Ciebie, ja nadal mam swój egzemplarz. :'D

Najlepiej kupić sobie takie szmatki do przecierania ekraników LCD i ruchem wskazówek zegara, zgarnąć kurz na sam środek, a potem go po prostu wybrać. Tak generalnie czyści się obiektywy, a w tej sprawie też się sprawdzi. Oczko
Odpowiedz
Myślałem, że chodzi o wpadnięcie kurzu pod ekranik, nieważne XD
Odpowiedz