Liczba postów: 3,251
Liczba wątków: 78
Tamagotchi: 10
Musicie być cierpliwi, towarzyszu xD Uruchomcie wyobraźnię czy coś xD
Newsy z dzisiaj: Tоска zatrudnił się w dziale łączności u Yolo Króla (w telewizji czyli xD). Musi nadawać wiadomości różnym oddziałom klanu. Ciekawe tylko czemu to ja muszę mu ustawiać tekst wyświetlany na telebimie. Czasem daję mu fałszywe informacje. To już problem tych, co przyjęli Elvisa, że informacje w mafii będą zakłamane. (Kompletnie nie pamiętam gry z tego zawodu, miłe zaskoczenie :3)
Dzisiaj mogę dodać w końcu zdjęcia c:
1. TMGT L.i.f.e. strasznie mnie irytuje. Umarło mi z niewiadomego powodu i w ogóle nie chce mi się tym bawić :C
![[Obrazek: tumblr_n618t5xsEp1taeq60o1_1280.jpg]](http://24.media.tumblr.com/7b6251dce9617e39e0067aeeac3f6cde/tumblr_n618t5xsEp1taeq60o1_1280.jpg)
2. Morino i Ocean takie śmiechowe xD W Morino dalej Mishibatchi, a w Ocean czarna rybka :"D
3. Kompletnie nie mam weny na fabularny wpis, poza tym przede mną odpisanie w fabule na pewnym forum, więc... :<
Mogę tylko powiedzieć, że w v5 nadal nic. Natomiast w v4.5 Yolo Król przyniósł to śmieszne coś do jedzenia co nazywam kulą dyskotekową. Jakimś trafem to jest właśnie ulubiona przekąska Elvisa  Pieniążków coraz więcej, ale złodzieje nie śpią :C Do pracy Elvis chodzi regularnie, ale niezbyt się opłaca skoro za dzień bezrobocia i tak dostaje 1000 GP. Praca w mafii wymiata.
No i fotka:
![[Obrazek: p1050314.jpg]](http://i55.servimg.com/u/f55/13/51/00/36/p1050314.jpg)
Mam nadzieję, że tym razem dobry rozmiar.
Mam nadzieję, że w ten weekend swatka do Elvisa przyjdzie, wtedy też z trojaczków komuś rodzinę zrobię... Chyba Iwanowi.
Plany:
v4.5 - CHCĘ DZIEWCZYNKĘ ;-; Chcę mieć UraVioletchi lub UraZukyutchi.
v5 - rodzinka specjalna :"D Może się uda jak pospamię itemami na BP.
4. W środę dostałam e-maila od Bandai, że gratulują wygranej i proszą o adres. Dziwne, bo przecież TRZEBA było podać adres w zgłoszeniu :/ Tak czy inaczej wyślą w 7 dni od uzyskania odpowiedzi i powinno dość w maksymalnie 3 tygodnie. xD Z mojego doświadczenia wynika, że zwykłe przesyłki idą 2-3 dni. Poczta się poprawiła i raczej nie będę czekać na Friends tak długo jak na v4.5 :3 (ok. 3 tygodnie)
No to cześć~
Kat już kilka razy musiała wywalić starszą panią z domu. A właściwie to dwa razy. Była już zniechęcona, chciała jak najszybciej mieć już za sobą to pokolenie. Już chyba 3 tygodnie próbuje dostać się do kolejnych generacji... W końcu swatka przyprowadziła UraVioletchi. Tego było Kat trzeba. Z radością przedstawiła ją Elvisowi. Od razu wpadli sobie w oko. Opiekunka spytała swatki czy nie ma też kogoś dla Iwana. Staruszka zaproponowała kuzynkę wybranki Elvisa - Violetchi. Młodzi zajęli się więc sobą, a w tym czasie Kat załatwiła nowe miejsce pobytu dla Katiuszy i Nataszy.
![[Obrazek: p1050315.jpg]](http://i55.servimg.com/u/f55/13/51/00/36/p1050315.jpg)
[Wybaczcie za flasha i złą jakość zdjęć z v5 T-T]
Po jakimś czasie Iwan i Elvis powrócili. Pierwszy był z żoną, a drugi bez. Oboje mieli na rękach małe zawiniątka.
- Jakie urocze - Kat obejrzała córeczkę Elvisa i synka Iwana. Przywitała się również z nową lokatorką, która nosiła wdzięczne imię Moe. Chwilę później zastanowili się nad imionami dla malców. Chłopczyk został ochrzczony Mimo, a dziewczynka... jeszcze na to nie wpadli. Tak czy inaczej rozpoczęła się kolejna generacja mafijnej rodzinki.
Smart Family. Wow. Szaleństwo. Mam ochotę zrobić sobie MemeFamily, no ale zobaczymy jak wyjdzie xD
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 7
Tamagotchi: ~18~
Jak zawsze mi się podobało ;D
Meme family? Nigdy mi się nie trafiła ;o
Ja zapewne kiedyś miałam może i wszystkie te rodzinki ;q Chyba nie miałam tej słonecznej. Mój brat miał ciągle NinjaFamily xD
Aktualnie Mimo jest słodkim Mousetchim i ma już 20% Bonds per. Ogólnie ma wrażenie, że posiadanie jednego tamusia w v5 jest o wiele fajniejsze niż cała trójka D:
Walka z czasem... a raczej z rozładowaną baterią w aparacie xD
Tak więc zdecydowałam. Mafijne środowisko nie wpływa pozytywnie na tamcie, wtedy nie wychowuję ich z odpowiednią miłością, na jaką zasługują. A przecież tak bardzo je uwielbiam.
Stwierdziłam, że całą rodziną wyjeżdżamy w spokojniejsze miejsce. Elvis jednak dostał jeszcze inne powołanie i został strażakiem. Pod osłoną nocy nieodpowiedzialnie uciekł z domu zjeżdżając po rurze oraz zostawił mi swoją uroczą córeczkę. Nazwałam ją Aukia, co jest imieniem zupełnie randomowym, tak samo jak imię mojego pierwszego tamcia ever: Malis. Aukia pomachała wesoło do Mimo.
Nasz mały chłopiec zżył się ze swoimi rodzicami w 100%, może dlatego, że jest jedynakiem. Urósł też i nosi czapeczkę, którą kiedyś nosił Lolo [+]. Razem z rodzicami co chwilę prał ubrania. A właściwie to koszulki z krótkim rękawem znalezione w całym domu. Nie mam pojęcia co oni planują. Ale w tym spokojnym miejscu muszą sobie znaleźć jakieś nowe hobby.
Aukia już dawno śpi, a nieletni Momi lata wesoło po całym domu.
![[Obrazek: 2610.jpg]](http://i55.servimg.com/u/f55/13/51/00/36/2610.jpg)
Ta animacja z praniem mnie urzekła *-* Kompletnie nie przypominam sobie, abym widziała ją wcześniej. I w końcu włączyłam makro w aparacie, tak więc kilka zdjęć z v5 jest lepszej jakości xD W ogóle jakie cuda: więcej zdjęć z v5 xD
Nie mogę się doczekać, kiedy przyjdzie Friends D:
Nie napisał nikt czy rozmiar zdjęć teraz jest dobry :c
Plany:
v5 - MemeFamily
v4.5 - UraZukyutchi lub UraVioletchi
Inne:
1) Zbieram kasę na iD L 15th  Kupię je sobie na 100% jeśli uda mi się być z moimi tamagocziami min. rok i jeśli dostanę się na studia xD Myślę, że wtedy będę bardziej pewna tego, że je chcę, poza tym niczego nie tracę takim postanowieniem. Im później dojdzie Friends tym lepiej tak właściwie xD (tym później się nim znudzę i więcej czasu spędzę ogólnie z tamagocziami xD)
2) Szukam okazyjnego zakupu v3 lub MS xD Jak się coś trafi to fajnie, jak nie to trudno, może kiedyś się bardziej wkręcę xD
Dzień dobry ponownie~
Tamagotchi Friends jeszcze nie doszło, mam nadzieję, że już jutro będzie, bo w sobotę spotkanie :c
Aukia zamieniła się w uroczą UraYoungMemetchi. To bardzo dobry znak, gdyż jest duże prawdopodobieństwo, że wyrośnie mi na kogoś kogo chcę c: Grałam z nią dzisiaj w gry i ma już dużo tych ostatnich punktów życiowych.
Natomiast Mimo musiał iść dzisiaj ze mną do szkoły. Taki jest już ten problem z v5, że nie mają normalnej pauzy, tylko jakieś wycieczki, a dzisiaj miałam na 7.10, więc musiałam go zabrać ze sobą :c Pocieszył mnie tym, że kiedy wyciągnęłam go przed lekcją okazał się już dorodnym zezowatym Mametchim xD Hura, MameFamily is coming =u= Pobawił się też trochę panem Serduszkiem, gdyż Bonds per spadły mu do 90% (tragedia). Jednak nim w ogóle pomyśli o czymś takim jak kanał randkowy, będzie musiał poczekać na Aukię :'D A to trochę potrwa...
(Ciężko się przewiduje czas przemiany w pauzowanym v5 :c)
Zdjęcia jak zwykle dopiero jutro ^ ^
Dzień dobry~
Aparat w trakcie ładowania, więc zdjęcia będą za godzinkę D:
Tak w skrócie:
W v5 dalej zezowaty Mametchi.
Friends jeszcze nie doszło D:
Odpauzowałam po szkole+podróży v4.5 i moja urocza UraYoungMemetchi zamieniła się w... Shitekitchi ;_; Po prostu nie znoszę tej postaci ;_; Szybko zresetowałam, download i... chyba za późno złapałam za długopis T_T
Teraz to przydactwo śpi. Muszę ogarnąć godzinę.
Nie lubię tej postaci, gdyż miałam ją wcześniej chyba tylko raz, nazwałam ją Hanka i wyrosła mi właśnie w Shitekitchi... co do niej pasowało (kojarzyła mi się strasznie z jedną nauczycielką... z imienia też). Szkoda, że pewnego dnia wróciłam do domu i umarła |: Aukia miała być czymś uroczym ;;
EDIT:
![[Obrazek: p1050310.jpg]](http://i39.servimg.com/u/f39/13/51/00/36/p1050310.jpg)
Uwielbiam itemki tego typu. Dlatego nie lubię v5.
Friends nadal nie ma </3 Chyba prędzej mi się baterie do tego rozleją niż to dojdzie *PRZESADZA*
Poza tym nikt nie napisał czy dobre są wymiary zdjęć :c Czyli wnioskuję, że złe skoro nikt tu nie wchodzi :c
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Shitekitchi jako Tamek rzeczywiście przypomina nauczycielkę XD. Też nie znoszę tej postaci. Ale Mametchi jest słodki w v5.
Bardzo słodki <3 Szczególnie jak jest jedynakiem c:
A Aukia godzinkę temu została zatrudniona jako nauczycielka. Nadaje się do tego idealnie xD
Tak poza tym to masz ładną datę dołączenia do forum, Dogz xD
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
(31-05-2014, 18:49)Katechi napisał(a): Tak poza tym to masz ładną datę dołączenia do forum, Dogz xD
Nie tylko ja Michu ma tak samo. XD
Czekam na dalsze wpisy o losach Tamków.
Faktycznie xD Tak w ogóle przypomniało mi się, że ja już to zauważyłam też przy moim poprzednim pobycie xD
Coś dla fanów Mamecziego:
GIF
Wrzucam link, bo duże, a jak się zmniejszy to słabo widać :c
Nie chce mi się zdjęć wrzucać, ale napiszę szybciutko co tam u moich "pociech":
Aukia pewnego dnia spacerowała po lesie. Zbierała grzyby, które od razu zjadała w całości. Nagle naszła ją dziwna starsza pani.
- Kim jesteś? - spytała okularnica.
- Kimś, kto odmieni twoje życie! - staruszka zamachała magicznym kijkiem i nagle pojawił się obok nich mim!.
- Oh, któż to!? - spytała Aukia rumieniąc się lekko.
- Bonjour - odpowiedział przybysz kłaniając się lekko. Staruszka zniknęła, ale nie przejęli się tym zbytnio.
Wieczorem Aukia wróciła do domu z maleńką dziewczynką.
- A kim jest ta mała dziewuszka? - spytała Kat biorąc malca na ręce.
- To moja córeczka.
- Ah, rozumiem, to wspaniale - uśmiechnęła się opiekunka. Oznacza to, że będzie mogła wysłać brzydką Aukię na wakacje i marzyć o jakimś ładniejszym stworku!
Tego samego dnia Mimo wędrował sobie po kanałach z panienkami. Znalazł w końcu idealną, wziął telefon i zamówił ją. Przybyła bardzo szybko. Równie szybko pożegnał rodziców i z nową żonką zajęli się sobą.
Kat siedziałaby w salonie, gdyby nie to, że ich nowy domek był malutki. Ale za to jaki przytulny.
- Mam dziecioki! - zawołał uradowany Mimo wbiegając w obręb jej wzroku i podając dwa słodkie jajeczka.
- Tyle dziecioków! - zdziwiła się Kat próbując trzymać jajka tak, aby nie zmiażdżyć córeczki Aukii.
Po pewnym czasie z jajeczek wykluły się dwa słodziaki. [Można jednego z nich podziwiać TUTAJ] Po niedługim czasie oba słodziaki... były już praktycznie dorosłe! A przynajmniej Mimo junior, który wyglądał dokładnie jak ojciec za młodu. Dziewczynka dostała na imię Chamimo. (Imiona wymyślone na poczekaniu xD).
Córeczka Aukii, Makia, stała się samodzielna dopiero kilka dni później. Aktualnie lata po całym domu z różowymi skrzydełkami, błyszczącymi oczętami i śmiesznym loczkiem. Chodzi już do szkoły, do pana Malarza, do którego chodziła chyba cała jej rodzina.
Mimo Junior uzyskał dzisiaj od taty pozwolenie na korzystanie z kanałów z panienkami. Niestety nie spodobało się to Chamimo. Tak czy inaczej nie ma bratu za złe, że jest starszy i ciągle siedzą całą rodziną. Bawią się w eksperymenty (to znaczy Mimo Junior wlewa wodę do kwasu, a reszta ma z tego polewkę) lub z pieskiem, którego bardzo nie lubi Makia. Twierdzi, że jest niegustowny i często się kłócą z tego powodu. Kat jest bardzo niekontent, ale cóż zrobić... Ma nadzieję, że kolejny członek rodziny dojdzie nim Mimo Junior wysadzi cały dom.
I teraz pytanie moralne: Nie mam już tak ładnie zsynchronizowanych generacji... czekać ze ślubem w v5 aż Makia dojdzie do wieku rozrodczego czy nie patrzeć na to? :c
PLANY:
- v5: czas przerzucić się na inny typ rodziny
- v4.5: DDDDD: Coś normalnego, pls D:
INNE:
- mieć Friends D:
- kupić jakieś v3 czy coś ;;
- zbierać dalej an iD L 15th ;;
PS Friends jest grubości dwóch connection? Bo chcę wiedzieć czy mi się zmieści do pokrowca, czy mam się martwić .3.
Tylko wspomnę, że wydałam dzisiaj Mimo Juniora za panienkę w chustce na głowie (tą ładniejszą) i... żałuję ;; Gdybym nabiła mu wcześniej 100% Bonds Per to bym miała Smart Family ;; A tutaj BLENDED D:
Dziecioki nazwę wiec: Mimo Nierasowiec, Motchi Nierasowiec i Matta Spike Nierasowiec :C
No. To ja teraz czekam aż ktoś inny coś napisze, a nie, że spamowisko ;<
EDIT: Dzisiaj Makia zamieniła się w UraVioletchi <3 Ah, jak dobrze <3
![[Obrazek: 10453717_1432365240363266_2069891512_n.jpg]](http://photos-c.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpa1/10453717_1432365240363266_2069891512_n.jpg)
Radosne zdjęcie, na którym nie widać nawet stworków xD Uwielbiam ten aparat we telefonie ;_; Gorszy niż w Samsungu, Sony, wstydź się ;_;
Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
Może z trochę większej odległości? Albo nie wiem... nie masz tam gdzieś opcji pomocy w automatycznym ostrzeniu zdjęć? xD Poprzednie notki są mega urocze! :3 <tak, mam sporo zaległości, ale staram się to czytać, serio> Friends jest duże, ale chyba nie jest to wielkość dwóch przykładowa v. trójek, coś tak półtorej tama?XD
|