Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Tamagotchi: esme
Witam mam 25 lat i jako dziecko miałam podróbkę tamagotchi ale też pożyczałam oryginalne tama od koleżanki. Jestem teraz mamą 2 dzieci i szczerze mówiąc chciałabym sobie zafundować fajne tamagotchi jak i fajne tamagotchi dla starszego syna. czytałam dużo o wielu wersjach w internecie lecz nie bardzo wiem które jest najlepsze dla mnie i dla syna, gdyż dla córki prawdopodobnie zafunduję te najprostsze ze względu na wiek. Mieszkamy w Irlandii i widziałam reklamę TF, lecz opinie na temat tej wersji są różne, dlatego proszę o pomoc, o propozycje, wasze opinie i może krótkie opisy danej wersji dlaczego według was jest najlepsza. Z góry dziękuję. Bardzo chciałabym by moje dzieci poznały frajde z tamagotchi...
Liczba postów: 6,588
Liczba wątków: 267
Tamagotchi: Tamagotchi: 53 Inne elektroniczne zwierzątka: 37
Polecam Tamagotchi v3 jest super. To takie prawdziwe Tama gdzie są itemki, 6 gier jak Tamek jest w formie dorosłej.
TMGC Friends trochę jest nudne nie ma itemków biżuteria jest, ale tylko do zbierania.
Liczba postów: 40
Liczba wątków: 7
Tamagotchi: ~18~
Ja bym poleciła v4 lub v4.5. Wersje nie różnią się znacząco od siebie - obie mają takie same funkcje. W v4.5 są inne postacie (a właściwie stare postacie w nowej wersji, czyli np. z dorobionymi skrzydłami), inne gry, zawody i punkty, ale wszystko odbywa się na tej samej zasadzie. Spotkałam się z opinią, że w v4.5 jest mniej błędów, ale ja żadnych nie znalazłam ani w jednej, ani w drugiej wersji.
Tamagotchi v6 (music star) też jest ciekawe, ale nie na początek, bo wymaga dużo opieki, a ciągle ginący tamek może zdemotywować.
A Tamagotchi Friends to chyba najnudniejsza wersja, jaka wyszła. To znaczy, p1 miało mniej funkcji, ale zostało wyprodukowane w 1996 roku, kiedy chyba nie dało się zmieścić wielu funkcji w tak małym jajku.
Liczba postów: 3,419
Liczba wątków: 46
Tamagotchi: 17
Moim pierwszym było v4, w sumie najbardziej lubię v4,5. Nie są trudne, a mają sporo funkcji, są ciekawe i można przetrenować się na nich zanim wejdzie sie w te nowsze wersje.
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 1
Tamagotchi: esme
Mam jeszcze takie pytanie czy dana wersja bedzie napisana na opakowaniu ? bo nie wiem czy mam szukać po wyglądzie czy szukać oznaczenia danej wersji?
Liczba postów: 3,419
Liczba wątków: 46
Tamagotchi: 17
Na opakowaniu jest napisane jaka wersja : )
Liczba postów: 6,657
Liczba wątków: 85
Tamagotchi: 46.
Dlaczego nie TF? Jeżeli decydujesz się kupić dwa, to chyba frajdy jest całkiem dużo z tego, przynajmniej tak stwierdzam po filmikach tj. TF to typowe mało wymagające Tamagotchi, które od czasu do czasu może spełniać rolę czaso-zabieracza gdy gramy w mini-gry. Możesz je zostawić, a i tak trzeba się natrudzić by szybko padło. To wygodne dla kogoś kto jeszcze nie bardzo pojmuje samą ideę. Aczkolwiek sam najbardziej poleciłbym v3, od którego zaczynało (chyba) większość i naprawdę po tym można się już jedynie zakochać. :3 Na pewno nie warto się rozglądać za v5, bo znudzi Ci się po góra dwóch tygodniach (no przeprasza, ale to jest nudne xD). Tylko, że z drugiej strony, kupić nowe v3 to wypadek...jakiejś stówy? Nowe na pewno. Już TF można znaleźć dużo taniej.