Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gimpowe koszmary
No, zaczęłam gimpować i mam jedną pracę. Oto ona *dead* :

[Obrazek: far0w9.jpg]

Liczę na szczerość. Proszę, jak coś to podajcie malutkie porady.
Odpowiedz
Kolejny (jeżeli nie możecie zwymiotować, to popatrzcie- pójdzie szybko) :

[Obrazek: 2hqs3uc.png]
Odpowiedz
1. - Obrazki źle wycięte, za małe, tło nie gra z resztą, czcionka napisu nie pasuje.
2. - Tu już lepiej, obrazki są dość duże i w miarę dobrze wycięte, tło, no może być, może zmień czcionkę, a brush jest ok.

ćwicz dalej. (;
Odpowiedz
To moja ostatnia praca na dziś, zrobiona kilka minut temu (taka blee, dla fanów anime i mangi) :
[Obrazek: effivo.png]
Odpowiedz
Pościągaj sobie trochę pędzli, to prace będą od razu lepsze. Jakieś gwiazdki, kwiatki itd.
Unhappy Junhyung is unhappy.
Odpowiedz
A podasz stronę z której mogę to zrobić?
Odpowiedz
Nie mogę zainstalować. :/ Ale ja po prostu nie umiem takich rzeczy do gimpa instalować. WinRAR mam jak coś. Duży uśmiech
Odpowiedz
Właśnie, z dA, albo wpisz sobie w google chociażby.

Moja pierwsza myśl - tytuł galerii adekwatny do zawartości. XD

Nie no, nie jest źle, skoro zaczynasz. Oczko Jak radzono wcześniej - pościągaj ciekawe dodatki.
Jeśli chcesz strony, z których można korzystać, to podam ci te, co sama używam najczęściej:
Tekstury Rendery Rendery Świetliki

Czytaj tutoriale. Może zacznij od łatwiejszych.
Póki co oceniać nie będę, nie bardzo chyba mam co. ;>

[ Dodano: 2010-10-26, 14:33 ]
Cytat:Nie mogę zainstalować. :/ Ale ja po prostu nie umiem takich rzeczy do gimpa instalować. WinRAR mam jak coś. Duży uśmiech
Musisz wejść w folder Gimpa, znaleźć tam taki o nazwie brushes i w tym miejscu włożyć pobrane pędzle. Potem prawym -> extract here / rozpakuj tutaj.
Odpowiedz
Lajri, co to są te świetliki?
Odpowiedz
Kliknij half to zobaczysz. XD
Takie fajne kółeczka kolorowe, coś jak w aparacie podczas robienia zdjęcia (?). Jak np. jest pusto w tle to używam.
Odpowiedz
Na razie ściągam 2500 (serio) brushów. Zobaczymy co wyjdzie. I anulowałam, bo są oceniane przez innych źleee..
Odpowiedz
: O

O, wiesz co mogę ci zaproponować?
Ja kilka razy tak robiłam.
Jak zobaczysz jakąś fajną pracę, to wtedy np. za zgodą autora, gdy znajdziesz materiały, użyte w owym obrazku, możesz spróbować zrobić coś na jego podstawie. Duży uśmiech
Oprócz tego, może pokombinujesz też z trybami warstw? To jest w tym okienku, co warstwy - u góry. Wtedy zaznaczona warstwa wygląda inaczej.
Czekam, chcę zobaczyć, co tam ci teraz wyjdzie. Duży uśmiech
Odpowiedz
Te paczki, gdzie jest po tysiąc brushy to same shity zazwyczaj.
Odpowiedz
A jak mam usunąć te białe tło? Bo np. coś wklejam na ładne tło, i te białe coś zasłania. -.-'
Odpowiedz
Wokół np. postaci?
Musisz od razu szukać bez tła czyli rendery / wycinać to tło zaznaczeniem wg koloru -> delete.
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości