Ocena wątku:
  • 2 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[temat ogólny] Które Tamagotchi wybrać??
Hej
Jestem tu nowy chce córce kupić Tamogotchi
http://item.taobao.com/item.htm?spm=2013...7855173747
tylko że tam jest tylko język japoński, czy dziecko 10 letnie da sobie rady z tą zabawką, na ile jest potrzebna znajomość języka japońskiego żeby zabawa była zabawą a nie problemem ?
Odpowiedz
Taobao? Łatwiej z ebaya moim zdaniem. Dziecko powinno spokojnie sobie dać radę, moja młodsza siostra sobie radzi, ale z pewnością najłatwiej jest, kiedy miało się już styczność z tamagotchi po angielsku. Japoński w ogóle nie jest problemem, tamagotchi nie jest skomplikowane, wystarczy zapamiętać co, gdzie i jak.
[Obrazek: PYf9yLD.png]
Odpowiedz
Taobao bo akurat jestem w chinach Oczko
mam do wyboru
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230...7221946515
http://item.taobao.com/item.htm?spm=2013...7855173747
chyba że tu ktoś znajdzie coś lepszego
http://s.taobao.com/search?initiative_id...io_all%3A1
Odpowiedz
To z pierwszego linka to wersja z zeszłego roku i jest super przyjemna, mam i polecam. Duży uśmiech
Odpowiedz
Chociaż przeczytałam opinie na temat różnych starszych wersji, dalej nie mogę zdecydować... Którą polecicie? Interesują mnie wydania od V1 po V6 Uśmiech
Odpowiedz
Ja bym powiedziała, że v2, v3, v4 i v6 są najfajniejsze. Oczko W v1 nie ma jeszcze używania zabawek, a w v2 - v6 są. Oczko
v2 jest super, bo ma klimat zwierzątek z 1997, ale ma też właśnie tą opcję sklepu z zabawkami i innymi fajnymi rzeczami.
v3 jest generalnie takie samo, ale ma dodatkową opcję wchodzenia na TamaTown w Internecie, gdzie można było kupować różne rzeczy i przesyłać do zabawki. Niestety, TamaTown padło, więc można powiedzieć, że jest po prostu jak v2, ale ma inne gry i postaci.
W v4 można już kontrolować wzrost Tamagotchi, bo jest system punktów życiowych. Punkty zarabiasz grając w gry. Duży uśmiech Jest opcja chodzenia do przedszkola / szkoły / pracy. Ma 3 sekretne postaci. Uśmiech
v4.5 jest takie samo, ale ma inne postaci.
v5 i v5.5 nie są w ogóle godne uwagi, bo są nudne jak flaki z olejem, wszystkie zabawki robią to samo, denne gry, generalnie do kitu i szkoda kasy.
v6 jest najbardziej rozbudowane i ciężko się nim znudzić. Ma super gry, można wybierać instrumenty, są świetne rzeczy do kupienia dla niego, daje się koncerty, zbiera się trofea - jest po prostu mega super idealne. Uśmiech
Odpowiedz
Dzięki ^^ Patrząc na Twoje opisy, myślę, że v4/v4.5 i v6 prezentują się najlepiej :3
Odpowiedz
Wezmę to pod uwagę Uśmiech
Odpowiedz
Tsa... Miałam go dość po 2-3 dniach i wymieniłam na Umino...
Blue, jak sesja? Na którym roku wgl jesteś? I czego? xd
Odpowiedz
Weź Music Star, danielbuchelt sprzedaje ładne czarne na allegro. Oczko

Ja jestem 'dalej' na drugim roku, bo na sesji w pierwszym semestrze rok temu nie zdałam jednego egzaminu. Nie dali mi waruna, ale mam powtarzanie przedmiotu. Wszystkie egzaminy z zeszłego roku mam zaliczone, ale ten jeden muszę pisać. Piszę w czwartek... ;__;
Odpowiedz
(01-02-2014, 01:01)blue napisał(a): Bo znowu mnie ciągnie do tego, żeby czymś się opiekować, tym bardziej, że Pou się popsuł i nie chce mi się od nowa zaczynać... A kolore tamagotchi trochę za drogie, nie chcę wydawać dwustu złotych. :o

Co prawda offtopic, ale taka szkoda nie odpisać... XD

Pierwszy semestr, Technologia chemiczna, Politechnika Wrocławska. A sesja zaczyna się w poniedziałek. Kończy w piątek. Cztery egzaminy + ewentualne poprawki. Słodko. Duży uśmiech

Jak Wrocławska, to kupuj TF, będziesz miał się z kim łączyć Duży uśmiech
Odpowiedz
blue, jakiego koloru?
Odpowiedz
(01-02-2014, 01:01)blue napisał(a): Tiaaa, ale obawiam się, że to może być mój pierwszy i ostatni semestr. Analiza niestety ciąży. :|

A znalazłem na japońskim ebayu TMGC IDL za niecałe 100zł z darmową wysyłką, nowe. Więc może tym się zainteresuję.

Analiza wszystkim ciąży Język A co, jak się nie uda, to wynosisz się z Wrocka?

Brzmi jak fajna oferta... używane jakieś?
Odpowiedz
(01-02-2014, 13:42)blue napisał(a): Nie, tam są nowe. Ale jeszcze przewalutowanie na PayPal... to wyjdzie pewnie ze 120 zł ze wszystkim. Najtańsze jest żółte, zielone i niebieskie podajże (blisko 3200 jenów).

No, jak mi nie pójdzie, to niestety, ale chyba będę musiał się pożegnać, przynajmniej do września tego roku, jak się ponownie zrekrutuję.

Michu, przepraszamy, że ci offtop robimy, ale wiesz: dobry offtop nie jest zły. XD

Niebieskie są śliczne *_*

No, to powodzenia, w takim razie Oczko
Odpowiedz
Mam możliwość kupienia jakiegoś Tamagotchi / elektronicznego zwierzątka na ebayu na minimum 85 zł z przesyłką ( czyli w cenę 85 zł jest już wliczona przesyłką) . Podawajcie też tańsze oczywiście Uśmiech Co polecacie?
Odpowiedz