Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tamagotchi] GOTCHI HOUSE - sklepik
Jako, że Smeg już nas prawie w ogóle nie odwiedza i przestała również prowadzić swój sklepik z Tamagotchi, postanowiłam na próbę otworzyć taki sam.
Zasady generalnie te same - jeśli nie masz konta na ebay'u, a chcesz sobie kupić jakieś nowe Tamagotchi, pytasz mnie, ja je kupuję, wystawiam na allgero i kupujesz je ode mnie. Oczko
Jestem w stanie realizować jedno zamówienie na raz, ponieważ Tamagotchi na ebay'u są raczej drogie, a najpierw je muszę kupić za swoje pieniądze. Oczko
Jeśli chcesz u mnie złożyć zamówienie, musisz być na MILION procent pewny (!), że masz na to kasę i że je chcesz.
Do łącznej kwoty (cena przedmiotu + wysyłka) doliczać będę 20%. Czyli tak samo jak robiła Smeg. Oczko
Więc jeśli chcesz deco pierce, nowe tamagotchi, czy inne tego typu rzeczy z ebay'a - mogę to dla Ciebie sprowadzić. Oczko

Ale. Jest jedna rzecz. Jeżeli cena przekroczy moje możliwości finansowe, są dwa wyjścia:
- zaufasz mi (to tylko i wyłącznie Twoja decyzja) i powierzysz mi swoje pieniądze, a ja za nie kupię dany przedmiot i podam sprzedającemu Twój adres jako adres wysyłkowy
- zrezygnujesz i poczekasz aż się pojawi tańszy lub ja będę w lepszej sytuacji finansowej

Robiłam wiele wymian z miłośnikami Tamagotchi z całego świata (bez pośrednictwa jakiejkolwiek strony, wszystko było 'na zaufanie'), na TamaTalk mam same pozytywne opinie, na Tumblr też jest wiele osób, z którymi się wymieniałam / sprzedawałam / kupowałam.
Tu na forum też udowodniłam parę razy, że jestem godna zaufania - nawet czyszczę zwierzątka osobom, które je do mnie przysyłają.
Odpowiedz
Carol, a nie będzie bezpieczniej gdyby to ktoś Ci zapłacił i dopiero byś zamawiała z ebay'a, i po prostu jak dojdzie do Cb to wysyłała tej osobie?

Odpowiedz
Pewnie, że byłoby, ale dla mnie. ;P A wątpię, że ktoś, kto mnie nie zna, będzie chciał mi tak po prostu powierzyć swoje pieniądze. Oczko
Odpowiedz
Znaczy wiesz na forum Cię tu znają. Ja mam na przykład o tobie opinię bardzo dobrą pomimo tego, że dopiero raz coś zamówiłam. Z drugiej strony na allegro równie dobrze mogłabyś kogoś wyrolować Oczko
Odpowiedz
O.O
Mam same pozytywy na allegro! Język
Odpowiedz
Szczerze ja bym się bała na takich zasadach zamówić, komuś kogo nie znam w realu. Ja swojego iD L zamawiałam przez dziewczyny które ściągały z ebay'a właśnie tym sposobem który Ci napisałam.
Życzę Ci by nie znalazła się osoba, która Cię naciągnie na coś czego później nie będzie chciała kupić :>
Odpowiedz
O super sprawa. Możliwe, że skorzystam z takiej usługi Carol po maturze Uśmiech
☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾ ☾ ~☾ ~☾ ~☾ ~☾

http://www.rhaeenys.deviantart.com

[Obrazek: Hamster_Cupcake__by_XxSleepyKittenxX.gif][Obrazek: abbeb8d19bc0efd10c6ef0432f47e817-d3gq8zm.png][Obrazek: Beta_Fish_by_Enu.gif]
Odpowiedz
Bez przesady, jak ktoś zrezygnuje, to zawsze można znaleźć innego chętnego na tę rzecz Oczko Ja czasem prosiłam o przelew z góry, bo np. po prostu nie miałam wolnych 300 zł, żeby wyłożyć za jakieś wypasione tamagotchi Uśmiech Ale przy tych tańszych ryzyko z mojej strony było raczej niewielkie.
Odpowiedz
Też tak sądzę, raczej zawsze się znajdzie jakaś chętna osoba. Poza tym, nawet jak mnie ktoś wykiwa tutaj, to mogę tą rzecz wrzucić na TamaTalk, tam jest pełno ludzi, którzy byliby chętni odkupić nowe Tamagotchi. Oczko
Odpowiedz
(18-06-2013, 11:10)Carol napisał(a): WY ŻYCIU bym nie dała 100 zł za jednego pierce'a. xDDD
Przepłaciłaś ponad trzykrotnie - na rakutenie są po 30 zł.

Patrzyłam na rakutenie ale chyba wszyscy wykupili te piercy.
Chciałabym kupić Tama Deco Pierce Sanrio Characters ale nie teraz tylko jak uzbieram odpowiednią kwotę może w lutym.
http://www.ebay.pl/itm/Bandai-Tamagotchi...2ece18d25b
Po prostu nie chcę przepłacić.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
To jest standardowa cena na ebay'u. Wg mnie się opłaca, wysyłka jest bezpłatna. Sama dokładnie ten będę niedługo kupować. No, może kupię sobie w kwietniu na urodziny. Uśmiech
Dogz, daj znać jak będziesz chciała, to go kupię i jak dojdzie to Ci na Allegro wrzucę.
Odpowiedz
To razem z 20% Będzie kosztowało 78 zł?
Odpowiedz
No tak, ok. 80 zł, w zależności od tego, jaki będzie kurs danego dnia. Oczko
Odpowiedz
To ja uzbieram 80 zł w lutym, jak nie w lutym to w marcu. Uśmiech Marzy mi się to Tama Deco Pierce.
Odpowiedz
Carol, ile kosztowało by u Ciebie Famitama?
Odpowiedz