Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fajerwerki petardy
Ja nie puszczam petard i fajerwerków, nie chcę być kaleką i się boję huków ale za to lubię się na nie patrzeć.

http://www.fakt.pl/9-letnie-dziecko-z-gr...900,1.html
Niestety 9 latce petarda urwała palce. Smutny
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Boję się petard, strasznie. ( ; \ Mam zawsze właśnie wrażenie, że komuś to urwie palce czy zaraz wybuchnie pożar. Huki jeszcze są do zniesienia. Gdy okno jest zamknięte jest to dźwięk przytłumiony i nie słychać go aż tak. Również mam wrażenie, że jeden z fajerwerków / petard wpadnie przez okno wprost do pokoju. Nawet jeśli okno jest zamknięte. A o tym bym sama puszczała fajerwerki nie ma mowy!
Pamiętam jak miałam chomika, to strasznie się bał huku petard. Co chwile biegał po klatce i się chował gdzie tylko mógł. Mimo, że przeniosłam klatkę do łazienki (był mniejszy hałas), nadal był wystraszony. Zwierzęta przeważnie źle znoszą takie hałasy...
Moich kotów i królika nie obchodzą petardy, jakieś nieczułe strasznie. XD A ja się też strasznie boję petard i nigdy nie mam zamiaru puszczać. ;-;
[Obrazek: PYf9yLD.png]
http://www.youtube.com/watch?v=cZNuCMJr1rA
Ten pies wcale sie nie boi. Smutny
Ale psa szkoda mógł sobie zrobić krzywdę.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Ja się boję petard ;.; Patrzeć lubię ale tylko z daleka.
W zeszłym roku wujek jak podpalił petardę ( była obłożona cegłami by poszła do góry), ta się przewróciła i o mało mnie nie trafiła.
Dobrze, że w porę schowałam się za krzaki, bo by było po mnie :<
Ja je lubię oglądać na niebie, ale z daleka. Sama bym się za to nigdy nie brała, bo:
1. Szkoda mi kasy na coś, co się za chwilę spali.
2. Bałabym się, że zrobię krzywdę sobie albo komuś.
3. Wiem, że wiele zwierząt źle to znosi i nie chcę przykładać do tego ręki.
4. Niektóre małe dzieci też się tego boją. Mówię o takich na prawdę małych.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości