Ocena wątku:
  • 1 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tamagotchi ID L - wersja w języku angielskim.
Pytanie 
Nie znalazłam nigdzie takiego tematu więc postanowiłam go założyć. Mianowicie czy warto jest kupić Tamagotchi ID L w wersji po angielsku. Czy z japońskim menu można jakoś sobie poradzić? Pytam Was, bo wiem, że wiele osób ma takiego. Często mam wrażenie, że wszystkie opcje których używacie są wyuczone na pamięć, a jakieś dialogi się po prostu omija. Czy nie jest przez to tak, że korzysta się z ID L, ale czuje jakiś niedosyt? Zastanawia mnie to. Wie ktoś też może dlaczego na Ebay są wersje angielskie po ok. 300zł i nagle taki przeskok na 600zł? Czy ci bardziej tani mogą być oszustami?
Odpowiedz
Myślę, że śmiało można poradzić sobie z japońską wersją. Nie jest aż tak skomplikowana, jak przeczytasz tłumaczenie, by orientować się gdzie co jest.
Angielska wersja wydaje mi się taka zbyt uproszczona, denerwuje mnie to. Chociaż na początku też myślałam czy nie kupić angielskiej wersji.
Jedyne co mnie przekonało do japońskiej to cena i to, że czytam hiraganę i katakanę. Jeśli dla kogoś fikuśne japońskie znaczki są problemem, to niech wybierze angielską.
Odpowiedz
Do japońskiego się można przyzwyczaić wystarczy zapamiętać co i jak. Uśmiech Angielskie ID L jakieś dziwne.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
Te dialogi w parku to głównie informacje oczywiste, typu "zrób cośtam cośtam a cośtam cośtam". Fajną zabawą jest tłumaczenie sobie tego samemu nawet jak się nie zna japońskiego. Po prostu robisz zdjęcie dialogu i japońską wirtualną klawiaturą to przepisujesz i albo dajesz na google translate albo używasz słownika.
Też uważam ze mało się traci nie znając dialogów, a poza tym iD L to może być i fajna wersja, ale nie warta 300zł, a tym bardziej 600zł. do 200zł to dobra cena.
[Obrazek: tFePIKi.png]
[Obrazek: YSekEjy.png]
[Obrazek: 3gJokPP.png]
[Obrazek: yHpLEFd.png]
[Obrazek: 6fALI4i.png]
Odpowiedz
To chyba mnie przekonaliście do japońskiej wersji. W sumie kiedyś uczyłam się japońskiego (ofc już nic nie pamiętam). Dziękuję Wam pięknie Uśmiech
Odpowiedz