Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[Tama-Go] Wytrzymałość baterii
Czy jak macie Tama-Go też wam tak szybko pada bateria? Mi się utrzymuje tylko 2 dni (pełna bateria) i wyłącza się tamagotchi sygnalizując, że jest za słaba bateria. Przypominam, że Tama-Go ma 2 baterie AAA.
Chcę się tylko dowiedzieć, czy innym też tak słabo trzyma bateria, czy po prostu mam coś popsute w Tamagotchi.
[Obrazek: 14vs7ja.png]
Odpowiedz
Mi w Tama-Go nowe baterie firmy panasonic trzymają miesiąc a kupuję w sklepie RTV euro AGD.
Ale to dziwne, że wytrzymuje u Ciebie 2 dni.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
(25-12-2013, 13:12)Dogz20 napisał(a): Mi w Tama-Go nowe baterie firmy panasonic trzymają miesiąc a kupuję w sklepie RTV euro AGD.
Ale to dziwne, że wytrzymuje u Ciebie 2 dni.

Ja mam akumulatorki (można je ponownie ładować, gdy się wyczerpią), więc może dlatego mi tak słabo działa, chociaż jest to według mnie dziwne, bo kiedyś używałam i wytrzymywało 1-2 tygodnie (u mnie to rekord...).
Odpowiedz
Ja kupuję zwykłe jednorazowe alkaliczne.
[Obrazek: Cuo5aY7.png]
[Obrazek: e3jQr0d.png]
[Obrazek: TFUv9Im.png]
[Obrazek: WUj62ll.png]
Odpowiedz
(25-12-2013, 13:25)Michu napisał(a): Tak jak mówi dogz, powinny wytrzymywać około miesiąca, ale to że tobie tak krótko trzymają to raczej nie jest wina tama, tylko własnie akumulatorków, bo one też mają swoją żywotność i z czasem coraz słabiej trzymają, wiec jeśli masz już je długo i dużo razy je ładowałaś, to pewnie ich wina, kup raz zwykłe alkaliczne baterie i sprawdź jak prędko się wyczerpią.

Tak zrobię, dzięki Uśmiech
Odpowiedz
A tak do tematu jakie baterie ma Tama-go ?
Aha 2 baterie AAA tak? To z jakiej firmy są one najlepsze? Panasonic?
Odpowiedz
Tak, dwa baterie AAA. Panasonic są nawet dobre.
Odpowiedz