16-10-2010, 17:04
Tak, mam, czekam na pracę od niuni.
[ Dodano: 2010-10-16, 17:50 ]
Praca nr. 1:
Janów Podlaski, małe miasto. Wiąże się z nim całe moje życie. Miasto jest średnio ładnie, ale na stadionie odbywają się mecze jakich nie widziałaś. W kościele księża o jakich nie słyszałaś. To jest kochane miasto, którego nie oddałabym nikomu. LD, nazywany przeze mnie duetem, to duży sklep w centrum Janowa. Praktycznie kupujemy w Maximie, ale Duet służy do wielkich zakupów. Co godzinę wielki dzwon kościelny wybija godzinę. Czyż to nie jest piękne miasto?
2:
Moje Miasto Gdańsk.
Gdańsk to prześliczne miasto. Neptun, Ratusz, Dom Uphagena... To nie wszystko!
Mieszkam w małej dzielnicy tego wielkiego miasta - Oruni Górnej.
To miasto jest bardzo dawne. Jego rok założenia to 997. A ponieważ chrzest
Polski odbył się w 996 roku, Gdańsk jest chyba najstarszym miastem w Polsce (lecz mogę się mylic ;])
Według mnie, Gdańsk jest... aż za dużym miastem! Chciałabym mieszkac np. w
niewielkiej wiosce lub chociaż w moich rodzinnych stronach. Gdańsk ma dużo zabytków.
Warto je obejrzec, ale jest ich tyle, że nie mogę ich zliczyc.
Kochanym moim miejscem jest Park Oliwski. Kocham przyrodę i Park Oliwski to najodpowiedniejsze miejsce dla mnie.
Kiedyś napisałam opowiadanie (trochę mroczne ;]). Opowiadało o duchach, o Stoczni i o Lechu Wałęsie.
Gdańsk to przepiękne miasto, ponieważ jest jedyne, ulubione i...
MOJE!
[ Dodano: 2010-10-16, 17:50 ]
Praca nr. 1:
Janów Podlaski, małe miasto. Wiąże się z nim całe moje życie. Miasto jest średnio ładnie, ale na stadionie odbywają się mecze jakich nie widziałaś. W kościele księża o jakich nie słyszałaś. To jest kochane miasto, którego nie oddałabym nikomu. LD, nazywany przeze mnie duetem, to duży sklep w centrum Janowa. Praktycznie kupujemy w Maximie, ale Duet służy do wielkich zakupów. Co godzinę wielki dzwon kościelny wybija godzinę. Czyż to nie jest piękne miasto?
2:
Moje Miasto Gdańsk.
Gdańsk to prześliczne miasto. Neptun, Ratusz, Dom Uphagena... To nie wszystko!
Mieszkam w małej dzielnicy tego wielkiego miasta - Oruni Górnej.
To miasto jest bardzo dawne. Jego rok założenia to 997. A ponieważ chrzest
Polski odbył się w 996 roku, Gdańsk jest chyba najstarszym miastem w Polsce (lecz mogę się mylic ;])
Według mnie, Gdańsk jest... aż za dużym miastem! Chciałabym mieszkac np. w
niewielkiej wiosce lub chociaż w moich rodzinnych stronach. Gdańsk ma dużo zabytków.
Warto je obejrzec, ale jest ich tyle, że nie mogę ich zliczyc.
Kochanym moim miejscem jest Park Oliwski. Kocham przyrodę i Park Oliwski to najodpowiedniejsze miejsce dla mnie.
Kiedyś napisałam opowiadanie (trochę mroczne ;]). Opowiadało o duchach, o Stoczni i o Lechu Wałęsie.
Gdańsk to przepiękne miasto, ponieważ jest jedyne, ulubione i...
MOJE!