26-01-2018, 11:16
Nadszedł ten moment, że znowu nie mogę się zdecydować, które tama kupić. Nie spieszę się z wyborem, mam czas, więc wolę też podpytać tutaj. Mam problem przede wszystkim z decyzją czy kupić nowe, czy używane tama. Wkurza mnie to, że w mojej „kolekcji” tylko dwa tama są fabrycznie nowe, a cała reszta ze śladami użytkowania. Jeśli miałabym brać nowe to byłoby to P’s lub colorek. Obie wersje mam, ale colorek ma mocno widoczne ślady użytkowania. Jest w dobrym stanie, ale używam go najczęściej z kolorowych tama i to bardzo rzuca mi się to w oczy i po prostu przeszkadza. Jeśli chodzi o P’s to koniecznie chciałabym niebieskie, a jeśli miałabym kupować drugi raz to tylko nowe. Tutaj cena będzie kosmiczna i trudno będzie znaleźć nowego colorka albo nowe P’s w rozsądnej cenie i pewnie po tym zakupie czekałabym X czasu na następne tama, ale za to jaka byłaby satysfakcja!
Myślałam tez o id No i oczywiście chciałabym kupić nowe, ale nie ma nowych id, a przynajmniej nie mogę takich znaleźć. Tu wydatek jest mały, bo z tego co zauważyłam to Id chodzą za ok 100 zł co w porównaniu z 500zl za nowego colorka to nic, ale boli mnie właśnie fakt, że ZNOWU tama będzie używane :/ Tak tylko jeszcze dodam ze widziałam kilka sztuk id silver za 300-350zl i tez nad nimi myślałam, ale nie mam pojęcia czy to adekwatna cena za takie tama.
Kolejnym moim typem jest idl 15th, ale tak jak w przypadku colorka cena jest bardzo wysoka za nowe tama, a używane są zazwyczaj w kiepskim stanie.
Łyyy, przepraszam za monolog, ale bije się z tym już dłuższy czas i nie wiem :/
Myślałam tez o id No i oczywiście chciałabym kupić nowe, ale nie ma nowych id, a przynajmniej nie mogę takich znaleźć. Tu wydatek jest mały, bo z tego co zauważyłam to Id chodzą za ok 100 zł co w porównaniu z 500zl za nowego colorka to nic, ale boli mnie właśnie fakt, że ZNOWU tama będzie używane :/ Tak tylko jeszcze dodam ze widziałam kilka sztuk id silver za 300-350zl i tez nad nimi myślałam, ale nie mam pojęcia czy to adekwatna cena za takie tama.
Kolejnym moim typem jest idl 15th, ale tak jak w przypadku colorka cena jest bardzo wysoka za nowe tama, a używane są zazwyczaj w kiepskim stanie.
Łyyy, przepraszam za monolog, ale bije się z tym już dłuższy czas i nie wiem :/
![[Obrazek: 0twIRzh.png]](https://i.imgur.com/0twIRzh.png)