Wystąpiły następujące problemy:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 864 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 864 errorHandler->error

Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ratowanie zniszczonych Tama (v4 i v4.5)
Serce 
No więc tak jak w temacie, chciałabym odratować dziesięcioletnie v4 i v4.5. Obydwa są w dość słabym stanie, a ja kompletnie nie wiem, czy da się coś z kilku różnych Tamków sklecić żeby doprowadzić je do porządku i jeśli tak, to w jaki sposób to zrobić, więc zwracam się z prośbą o pomoc!

Jeśli chodzi o ich stan:
v4 - generalnie działa, włączyło się. Nie działa dźwięk, nie działa klawisz A i B (chwilami łapią ale BARDZO BARDZO ciężko, grać nie będzie się dało). Ma bardzo porysowany ekran i nie wyświetla się połowa pikselków.
v4.5 - również brak dźwięku i niesprawny przycisk A. Ekran ok i poza tym jednym przyciskiem wydaje się sprawne (poza tym w tragicznych okolicznościach straciło gwiazdkę na antence i w jej miejsce też będę coś kombinować)

Jeśli chodzi o części, jakimi dysponuję - nie jestem pewna czy np. podwójne klikanie po jednym naciśnięciu przycisku to wina klawiszy czy też czegoś w środku, dlatego napiszę, jakie Tamagotchi mam do rozłożenia i jak wygląda ich stan. Może ktoś ma pomysł co z tego wyczarować:
- v4 - chyba sprawne przyciski (nie mogę go rozkręcić bo rozwalona śrubka, ale jeśli one się przydadzą to bym się postarała bo powinny działać z tego co wiem), z tego co pamiętam sprawny dźwięk - ACZKOLWIEK tak jak mówię to Tama nie wiem czy rozkręcę więc najlepiej użyć chyba innych części. Do tego ekran jest bardzo porysowany.
- v5 - działa dźwięk, ekran ma niedziałające pikselki, klawisze działają ale często naciskają się podwójnie więc to chyba źle, poza tym średnio chcę ich używać bo jeden został kiedyś nadgryziony przez siostrę:/ czyli w sumie raczej tylko dźwięk
- w sumie mam też v3 które jest w stanie idealnym i 100% sprawnym i denerwuje mnie bo nigdy mi dobra postać nie wychodzi xDDD ale też nie jestem pewna czy chciałabym je rozmontowywać:(

I to niestety tyle. Może ktoś ma pasujące części i chciałby się pozbyć. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł jak te v4 i v4.5 ratować to bardzo będę wdzięczna za pomoc. W skrócie brakuje dźwięku, ekranu który by wszystko wyświetlał i przycisków.

Wiadomości w tym wątku
Ratowanie zniszczonych Tama (v4 i v4.5) - Lyree - 30-10-2017, 20:04